Cerita Di Medical

Khamis, 12 April 2012

Pengalaman paling berharga bagi saya bila dapat tolong doctors resuscitated patient yang collapsed. Mula-mula ingat nak tengok je sebab tak rasa yang doctors akan bagi kebenaran untuk tolong dalam keadaan yang kelam-kabut tu, tapi sebaliknya. Doctors mintak kitaorang untuk dieorang wat chest compression kat patient& tekan "bekas udara tu" (saya tak tau orang panggil benda tu apa). Tetiba rasa macam doctor betul sebab kena panjat katil patient untuk wat chest compression tu. Berbaloi saya, Amal, Syu & Kak Pinat stay untuk oncall petang tu. Tapi sayang, kami tak dapat selamtkan patient tu.

Next time, mintak-mintak ada case patient collapsed lagi, so boleh la kitorang belajar lagi. Than you so much to Dr Laili, Dr Sophia & Dr Farhana sebab bagi kami wat resuscitation. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: