1 February 2012

Today is the first day of February, the month of love. Tarikh pun cantik kalau ditulis 1.2.12. Hehe..

Today is a a great tiring day for me. My rotation for today is lab and pharmacy. I learned a lot and experienced few new things.

First rotation untuk hari ni adalah lab. Saya belajar macam mana FBC, urine FEME dan urine glucose and albumin dianalyze. Saya siap perform lagi. I'm so excited bila dpt performed sebab at least log book tu ada bertanda kat bahagian performed tu. Plus, the staffs there are so nice. Kak Siti & kak Nali sudi layan dan ajar kami, TYSM kakak-kakak, maaf sebab tertinggal untuk isi result patient tadi. Ok, I started to like lab now. :D

Second rotation is pharmacy. Feels like I'm doing my shopping there. Dengan kertas yang ade list prescriptions & bakul sebuah, kami kena pusing-pusing pharmacy tu untuk cari ubat ikut list tu, tak ke rasa macam gi shopping? Kertas presciption sebagai shopping list & ubat-ubat tu sebagai barang yang dibeli, tinggal tak kena bayar je. Hehe. Tapi sempat duduk kat situ sekejap je sebab nak kena gi IMS untuk bersihkan tempat tu. Kalau lama lagi kat sana, mesti lagi best. =.=

Ok, itu cerita saya untuk hari ni. Hope u guys also have great day. If not, it's ok, tomorrow still there, perhaps tomorrow will be a better day for you.

Cheers :)



P/s: Al-fatihah untuk arwah Pak Do yang meninggal petang semalam :(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: