Sehalus Garis Perbezaan

1 sem je lagi,0.01 je lagi, tapi tu la halusnya garis perbezaan berjaya atau tidak.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Saya Suka Exam

Alhamdulillah, theory exam untuk posting O&G dan Paeds dah habis. Overall, ok la exam tu, tak senang tapi tak susah giler. Ada banyak soalan yang saya tak tahu especially soalan pasal anatomy dan infectious disease sebab saya tak suka 2 benda ni. Somehow, saya suka ambik exam theory ni. Memang pecah kepla otak. Mula-mula saya ingat saya tak kan survive sebab ada 6 papers yang kena ambik back-to-back dalam sehari tu *sebenarnya in between ada la break kejap*, tapi somehow saya suka exam theory ni. Ilmu waktu kat BMS dulu pun aak berguna untuk saya waktu jawab exam hari tu. Harap saya tak fail untuk theory ni.

26hb ni lak saya ada long case untuk Paeds. Hopefully history taking saya ok sebab itu je kekuatan saya. Nak harap kat physical exam dan soalan yang tak tahu apa yang dia akan tanya memang susah la. So, hopefully saya & yang lain-lain dapat jawab untuk long case nanti.


Cheers :D


p/s:Arep, kalau ko baca ni, mana ko menghilang huh?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Exam Pertama Sebagai Student MBBS

Hari khamis ni saya akan hadapi first theory exam saya sebagai student MBBS. Saya akan ambik exam untuk posting O&G dan Paed. Jadual exam tu memang menguji tahap minda saya ke tahap yang paling max sebab gap between each papers hanyala 20-30 minutes. Mampus saya. Janganlah saya terjawab jawapan unutk O&G dalam Paed dan Paed dalam O&G dah la.huhu

Untuk semua kawan-kawan saya yang akan ambik exam sama-sama ngan saya, saya ni wish korang GOOD LUCK & ALL THE BEST. Insyallah kita semua akan pass :)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Yeah, Yeah, Saya Dah Grad!!!

As the tittle said, yeahhhhhhhh, saya dah officially grad. Penat saya tunggu nak ada convocation sendiri, and finally impian saya tercapai Y___Y

Hopefully, 3 tahun lagi saya akan grad sekali lagi, kali ni sebagai MBBS holder lak :D


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

New Year

Celebrating new year in Singapore was superb awesome. Wish to be there again. ;)

I guess it's not too late for me to wish everyone Happy Belated New Year, May 2011 be your prosperous year. Cheers :)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Cepatlah Sembuh

Waktu pickup last week, ankle saya terseliuh sebab terkena sepakan Aru. Sampai sekarang bengkak dia masih tak kurang. Mungkin sebab saya banyak jalan,so bengkak dia tak surut-surut. Tapi bosan giler bila tak boleh bergerak sangat sebab saya suka bergerak kesana-sini, saya suka jalan laju-laju dan saya tak boleh duduk diam. Saya tambah tension sebab Ahad ni saya ada konvo dan saya tak nak gi konvo dengan jalan terhenjut-henjut, tak comel langsung ok.

Wahai ankle ku sayang, cepatlah sembuh, saya perlukan perkhidmatan anda sepenuhnya terutamanya hari ahad ni. Cepat sembuh yer sayang, love.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments