Thanks God I Survived

Yeahhhhhh, I survived my first week as a medical student. Posting kat O&G sangat giler. Kadang-kadang class start pukul 7am lagi. Pukul 6pm pun tak semestinya dah habis class. So, my day always start as early as 6am and end up at 7pm. Penat memang tak yah cakap la. Berdiri seharian lagi. Memang habis sakit kaki. Plus ulang-alik dari Pusat Rawatan Harian ke ward, then panjat tanggal hospital tu lagi. Tu tak termasuk kena marah ngan doctors lagi. Tapi dah gedik sangat nak jadi doctor, tahan je la semua tu.

Walaupun penat, tapi still ada banyak benda menarik. Saya boleh tengok orang bersalin, saya dapat jumpa macam-macam orang, saya dapat nasihat & ilmu yang sangat berguna secara lansung & tidak lansung, saya jumpa ramai orang yang baik & menarik, saya dapat kawan-kawan yang tak kedekut ilmu & saya dapat makan makanan kat cafe hospital yang sedap tu. Hehehe T___T

Saya suka hidup saya sekarang. Hari-hari saya buat benda yang saya suka. Memang banyak benda saya tak tahu & banyak gak salah yang saya buat, so tegur la saya kalau saya salah dan ajar lah saya kalau saya tak tahu. I believe I can achieve this if I work hard and stay true to myself. Bak kata Sister kat Ward 2A tu, kerja kita kena iklas,jaga patients macam keluarga sendiri, InsyaAllah,Allah akan lindung kita.

I guess I just need to work hard, be humble, enjoy my life and stay cute (ni yang paling penting), and everything will be just fine. To all my friends, no matter how hard it could be, no matter how mess things could change, just remember that, someday,your pains & tears will wort it. Tapi jangan lupa untuk doa pada Allah & enjoy setiap moments dalam hidup. Cheers <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: