Bakal Berakhirnya Posting Kat 0&G

Posting kt O&G dah nak habis.. Sedih giler nak tinggalkan department ni sebab ada banyak benda menarik kat department ni walaupun posting kat sini giler macam nak mati..Semua penat waktu posting kat department ni berbaloi dengan segala ilmu dan pengalaman yang dapat..Banyak benda menarik yang memang tak dapat dilupakan kat sini..Minggu ni adalah minggu last kat sini, and I will miss everything's here including people screaming in a labour room..hehe.. Dulu benci giler bila kena posting kat sini, rasa macam tak de benda menarik, tapi bila dah start posting kat sini, rasa macam sayang lak nak tinggalkan department ni.. Saya suka semua benda kat sini kecuali kipas kat ward yang tetiba berenti sesuka hati dia (panas giler tau)..Even, Dr Farouk pun saya suka *kenyataan berani mati*..haha..

Minggu ni kitaorang ada short case..List examiner belum keluar lagi, tapi hopefully saya dapat doctor yang boleh kawtim, senang sikit nak jawab soalan dia..Case write-up pun tak siap lagi, baca untuk exam apatah lagi, memang tak la jawabnyer..

Wish me luck ok? Because I'm desperately needs all the lucks in the world, now :D

Cheers <3




P/s:Nanti klau saya dah officially habis posting kat O&G ni, Insyaallah saya akan cerita pengalaman penuh saya kat sini..Korang jangan bosan baca post saya yang akan panjang berjela setabal buku Murtagh's tu lak yer..Hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Just a Thought


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

My life become much happier when I practice these principles



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Thanks God I Survived

Yeahhhhhh, I survived my first week as a medical student. Posting kat O&G sangat giler. Kadang-kadang class start pukul 7am lagi. Pukul 6pm pun tak semestinya dah habis class. So, my day always start as early as 6am and end up at 7pm. Penat memang tak yah cakap la. Berdiri seharian lagi. Memang habis sakit kaki. Plus ulang-alik dari Pusat Rawatan Harian ke ward, then panjat tanggal hospital tu lagi. Tu tak termasuk kena marah ngan doctors lagi. Tapi dah gedik sangat nak jadi doctor, tahan je la semua tu.

Walaupun penat, tapi still ada banyak benda menarik. Saya boleh tengok orang bersalin, saya dapat jumpa macam-macam orang, saya dapat nasihat & ilmu yang sangat berguna secara lansung & tidak lansung, saya jumpa ramai orang yang baik & menarik, saya dapat kawan-kawan yang tak kedekut ilmu & saya dapat makan makanan kat cafe hospital yang sedap tu. Hehehe T___T

Saya suka hidup saya sekarang. Hari-hari saya buat benda yang saya suka. Memang banyak benda saya tak tahu & banyak gak salah yang saya buat, so tegur la saya kalau saya salah dan ajar lah saya kalau saya tak tahu. I believe I can achieve this if I work hard and stay true to myself. Bak kata Sister kat Ward 2A tu, kerja kita kena iklas,jaga patients macam keluarga sendiri, InsyaAllah,Allah akan lindung kita.

I guess I just need to work hard, be humble, enjoy my life and stay cute (ni yang paling penting), and everything will be just fine. To all my friends, no matter how hard it could be, no matter how mess things could change, just remember that, someday,your pains & tears will wort it. Tapi jangan lupa untuk doa pada Allah & enjoy setiap moments dalam hidup. Cheers <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments