3rd Tournament

Semalam, as I said in my previous post, saya ada tourny kat UITM. Nama team saya sebenarnya Flying Monkeys, bukan flying disc. Kitaorang adalah mixture dari pelbagai team. We had 11 members, 7 guys & 4 girls. Ni first time kitaorang main as a team. So it's more like a pick up team. Basically, we don't know each other background, weakness as well as strengths. Our team captain is Ikram. Dia yang sign up team ni. So, thanks to Ikram, because of you, i have team to play with walaupun pada saat-sat akhir. 3 tourny saya, saya main dengan team yang berbeza-beza. Seronok bila main ngan team lain-lain sebab lagi banyak experience akan dapat & lagi ramai orang kita boleh kenal.

Ok, back to the story. Team members saya adalah Ikram (as a captain), Joe (co-capt), Williams, Andy, Bernie, Eeu Ee, Demon, Xiao Ear, Xiao Jee, Kevin and me(sorry guys if I spell you name wrong :( ). I don't know we end up at what position but we all played pretty good I guess, we got some points and the most important things is everyone had fun. Game paling best bagi saya bila saya main against Sate Gile. Lawak sebab saya main against team sendiri, cam main pick up. I just laugh through out the game. Rasa macam Sate murtad pun ada gak sebab tak tahu nak sokong mana. But, still I played my best for the team and happy when Sate Gile won. Klau ade opportunity lagi untuk main ngan dieorang, I will definitively say yes.

What I love most about Ultimate is the spirit, SOTG. We all like a one big fun community. Everyone just being nice to each other. Tak de perasaan asabiyah sangat. Tak de masalah kalau kita main dengan team mana-mana pun. Even kita newbies sekali pun, dieorang tetap bagi peluang untuk main. Game is game. Bila time game, semua orang main betul-betul. Tapi lepas habis game, kitaorang akan huddle and cheers each other. It's just fun. Thank you Sate sebab korang pun ambik berat pasal saya walaupun saya tak main ngan korang. Bila korang asyik tanya macam mana team baru saya, whether diaorang bagi saya main ke tak, ia buatkan saya rasa disayangi, ngeee :D.

I really had fun yesterday. Terubat perasaan sedih tak dapat gi Sarawak bila dapat main Ultimate ni. Lepas ni mungkin saya akan busy, so sebelum betul-betul busy, saya perlu enjoy dulu hidup saya ngan Ultimate ni. Balik dari ultimate, saya dapat selsema yang agak teruk, badan pun tak selesa sangat sebab terasa panas. Nasib baik hari ni tak de class, klau tak memang saya gi class ngan rupa macam zombie kampung pisang la (dh la hari ni Halloween,memang sesuai dah tu). Buat pertama kali nyer saya masuk tido pkul 9 malam,gara-gara selsema punya pasal. Apa-apa pun semua tu berbaloi demi Ultimate!!! <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Senyum, Tak Perlu Kata Apa-Apa T__T

Ilmu tak semestinya dapat dari lecturer, or may i say specialist je, Dari orang lain pun boleh dapat especially MO & HO. Klau untuk procedure, ngan nurses pun boleh belajar. Tak lupa, ngan kawan-kawan atau senior pun kita boleh kongsi-kongsi ilmu.Sharing is caring kan? So, apa salahnya share ilmu? Tak kan habis ilmu kita, makin bertambah ada la, siap dapan award lagi dari Allah.

Tak semestinya kita masuk U, kita medical students, kita tak boleh baik ngan mak cik cleaner, pak cik guards ataupun kakak jual kat canteen hospital tu. Walaupun dieorang nampak rendah dari kita, tapi tanpa dieorang, hospital mesti akan jadi kelam-kabut. Bayangkan kalau guards tak de, orang boleh senang-senang keluar-masuk hospital, ambik harta milik hospital, rosakkan fasilities kat hospital, rompak hospital. Tak ke bahaya tu? Kalau mak cik cleaner lak tak de, sape nak cuci toilet kat hospital, mop lantai, buang sampah semua tu? Confirm-confirm doctor tak nak wat. Nurses pun sama sebab masing-masing sibuk ngan kerja jaga patients. Kalau akak jual kat canteen tu tak de, sape nak tolong jaga canteen nanti? Klau canteen tutup, nanti kita kelaparan sebab tak boleh nak beli makanan. Dah la makanan kat canteen Pusat Rawatan Harian tu best, macam-macam ada.

Sebenarnya ngan patients pun kita boleh belajar. Saya pernah experienced tu. Seronok belajar ngan dieorang sebab kita belajar untuk tukar medical terms tu kepada terms yang lebih pasar, yang patients pakai.Selalu pakai medical terms, tapi bila approach patients,kita akan banyak pakai bahasa yang lebih senang patients paham. So, memang kita kena biasakan diri dengan terms-terms patients. Lagipun kita dapat belajar sekali macam mana nak approach patients dengan cara yang lebih baik. Patients sentiasa memandang kita. Jangan salahkan patients kalau dia berlagak balik ngan kita.

So, nampak tak yang setiap orang kat hospital tu penting? Walau siapa pun dieorang, dieorang adalah seseorang yang berpontensi mengajar kita sesuatu, tak kisah la dengan cara yang baik atau tak. Jangan asyik pikir nak bodek orang yang superior je. Tak salah kalau senyum dan bertegur sapa ngan orang lain juga. Senyum kan sedekah. Kalau kita asyik senyum kat orang, kita akan rasa bahagia, orang lain pun bahagia sebab senyum adalah the most contagious disease in the world. Pahala pun free-free je boleh dapan. Dan jangan lupa ucapkan terima kasih lepas orang buat sesuatu yang baik untuk kita. Cheers V(^_^)V

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ultimate

Esok ada tournament lagi. Kali ni kat UITM Shah Alam je, sempena pesta Konvo. Ni touny kali ke-3 saya. Kali ni saya main dengan team Flying Disc. Tak tau siapa mereka atau dari mana mereka. Membuta-tuli je bagi nama bila Swee tanya nak main ke tak. Lantak la, main je. Disebabkan plan nak gi holiday kat Sarawak tak dapat sebab saya ada class, this will be a perfect distraction for me. Biarla dieorang semua bersuka-ria kat Sarawak & saya bersuka ria main ultimate kat sini. Mari la kita bergembira esok. By the way, GOOD LUCK SATE GEMBIRA & SATE GILE!!!



notakaki: Bak kata Yana Yusuf, better main ngan team lain-lain sebab lagi banyak experiences akan dapat.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ok or Not

Baju - Ok
Kasut - Ok
Stethoskop - Ok
White coat - Ok
Tag - Ok
Books - Ok
Self - errr, NOT OK x__x

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

First Day

Today will be my first day as medical students. Hopefully everything will be ok, berkat hari Jumaat. Amin.

Have a blissful Friday everyone <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Believe

It' always worth it if you do what you believe T___T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Letter To Life

Dear Great Life,

I'm sorry I need to dump you. You been such a great partner for me for the past 21 years of my life. I have to do this due to my current situation. I just started my new career as Busy Bee, so I won't be able to spend my time with you for the next 5 years. I can't leave you alone, waiting for me to spent time with you. So, I guess this is the best thing for us. I let you go to find someone new, which you can spend your time with. I believe we can meet occasionally when I'm free. We still can be bestfriend because I still need you to be by my side when I feel really down. If things going smoothly with my job, we perhaps can be together again. Thank you for being a great partner for me, you had teach me a lot of things and make me a stronger person. I had gain a lot of experiences with you. I become what I am now because of your help. And again, a BIG THANK YOU for you.

Till we meet again, XOXO <3



Sincerely,
Your Mistress, Ain Lodo.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Saya Rindu Nak Exams :D

Tension bila tak boeh tidur. Terasa lebih baik ade exam & study sebab at least waktu-waktu yang tak tidur tu berbaloi dengan study. Oh, I miss staying up late just for last minute study, I miss exams, I miss those tension and nausea feeling before entering the room, I miss answering the questions, I miss go out from the room with feeling "padan muka sape suruh tak baca, kan dah tak boleh jawab", I miss posting status dedicating to exam, I miss last minute "memorizing time" with elya, I miss everything that come with exams. Ok, I know I'm nerd because I miss exams. But, who cares? Better ada exams, at least ade something untuk dibuat dari tanam anggur yang tak tahu bila nak berbuah ni. :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Stamina Pun Hampeh

Marah dengan diri sendiri sebab stamina hampeh. Main frisbee sekejap je pun dah rasa nak muntah, sangat, sangat penat. Main sikit dah panjit, padahal umur muda lagi. Malunyer dengan orang yang lebih tua yang lagi kuat stamina dieorang. Mulai hari ni kena tingkatkan stamina.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Wordless Wednesday

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments