Sabtu Akhir Bulan Julai

Hari Sabtu di akhir bulan Julai diabiskan di wedding kak Sha & Abg Aie. End the day with HP7 at E-Curve. It's great day spending with a great friends equal to having a great time.

The story begins with,
Plan yang telah dirancang ngan baik oleh Ateng adalah kumpul pukul 10.30am kt KFC seksyen 7. So, memadangkan saya tak de transport, so Swee dating dari Sg Buloh to pick me up, plus nak pinjam baju kebaya saya. Tapi tak jadi sebab it's quite big for Swee (obviously, I'm bigger than Swee). So, me & Swee gerak dari Brunsfield dalam 10.20am sebab nak ambik Shoduan kat Seksyen 6. Then ktorg terus gi KFC seksyen 7. Kami sampai dalam 10.35am & hanya ada Ing & Ajeep je kat situ. Orang lain tak nampak muka pun. Then baru la yang lain-lain sampai. Sementara tunggu orang lain lagi sampai, me, Swee, Ing, Khai, kwn Khai, Abg Arab & Kak Intan sempat gi breakfast dulu kat kedai mamak kat depan tu. Then Don, Jerold & kawan Abg Aie (tak kenal sapa dieorg) join kami breakfast. Lepas siap breakfast, kami gi KFC balik, then time tu sume orang yang patut gerak dari sana dah sampai. Dieorang re-arrange kereta, so me, Swee, Abang Zodie & Jon naik kereta Amir. Kami gerak dalam 3-4 buah kereta, tp ade kereta yang kena tunggu & ambik orang, so lastly, only kereta Amir & kereta Abg Arab je yang konvoi. Kami depan, so kami yang bawa jalan dengan Amir & Swee jadi penunjuk arah. The map was confusing, susah nak paham sebab scaling dia hampeh. Kami sesat jap kat bandar Rawang, but still manage untuk sampai kat rumah Kak Sha. Ade 5 orang kat dalam kereta tu, with 2 peoples yang ade GPS, so malu kalau sesat lagi.hahaha.

Kami sampai rumah Kak Sha dalam pkul 1.30pm & terus makan. Sedap nasi minyak dia, nak tambah nasi lagi tapi malu la. Klau saya lelaki macam dieorg memang saya akan menambah macam dieorang. Dieorang siap boleh makan 2-3 pinggan lagi. Lepas siap makan, kami lepak sambil borak-borak sementara tunggu yang lain siap makan. Lepas semua siap makan, Ateng & Don sampaikan hadiah dari kami. Kami kumpul duit & bagi mydisc dgn ucapan kat belakang. Ucapan tu memang mengarut-ngarut la..Hahaha..Lepas hadiah, it's time for photo session. Semua giler glamer so mmg havoc waktu bergambar tu. Lepas penat bising-bising & gelak sakan macam tu majlis sendiri, kami pun berangkat pulang.

Me, Swee and Yana ade plan untuk tgk movie kat E-Curve, so Amir drop kami kat half-way balik untuk tumpang kereta Yana. Then my day continues with HP7. Me & Yana belum tengok HP7, so kami pilih movie tu, kesian Swee sampai tertidur sebab teman kami. Paling kelakar, kami je yang pakai baju kurung kat E-Curve tu, so memang waktu jalan semua orang pandang. Terasa cam cool lak bila pakai baju kurung & pergi kat tempat macam tu. (We should do that more often) Hahaha..

Habis movie terus balik. Yana & Swee hantar saya balik dulu sebab dieorg nak gi dinner. Saya dah blur malam tu sebab tak cukup tidur. Bila balik rumah, routine hidup bermula kembali. Malam tu saya kembali berchenta dengan En Thesis kesayanagan yang dah ditinggalkan seharian.




p/s: Hari mengenali orang baru & menganali lebih dekat orang yang dah dikenali.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: