Beberapa hari lepas, saya wat quiz berkaitan colour. Just click colour utk few times, then nanti kita akn dapat jawapan.It is a psychology. Jawapan yang saya dapat untuk part 'Your existing situation' adalah

"Needs excitement and constant stimulation. Willingly participates in activities that are thrilling and offer adventure"

Ok, ni memang betul-betul describe saya sekarang ni. Saya memang prefer apa je activities yang boleh keeps adrenaline saya pump out. T_____T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

When Kl peoples do last minute shopping,

When Kl peoples do last minute shopping,


Motif last minute shopping: Hunting for baju raya. We don't have baju raya yet.

The UPS: Can get best bargain & met Yuna & Qi :D

The downs: Too many peoples. Sesak giler, tak boleh bernafas ok. & jalan super jammed. Parking pun naik harga ngan mendadak, RM10 per entry? WTH.

Conclusion: Finally we got our baju raya. Tapi bukan kat KL, kt Shah Alam je. But we had fun spending time together & be part of peoples that do last minute shopping.

Suggestion: If u want to go for last minute shopping at Jalan TAR, please don't brings kids especially babies. Kesian la kat dieorg kepanasan & terdedah kat asap-asap kotor.


Orang-orang kepenatan shopping.

Seperti semut kt SOGO.


Jumpa Yuna tgh teman Qi cari baju melayu. Yuna is so nice <3

Tumpang meja kaunter zakat fitrah untuk rehat jap.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

21 is My New Number

Other people's version:

Happy bday to U,
Happy bday to U,
Happy bdayn to Ain,
Happy bday to U!


My version:

Happy bday to me,
Happy bday to me,
Happy bday to MYSELF,
Happy bday to me!


Yeahhhh, today I officially turned 21, Ok,dah boleh mengundi, hahaha. T___T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Adakah Esok Pengakhirannya?

Esok might be my last day with them mungkin juga hari terakhir bergelar student sebab tak tau apa yang akan jadi pada masa depan. 3 years fly so fast. Sekajap je rasa. Dulu tak suka Shah Alam sebab tak de pape, then mula sayang kawan-kawan kat sini. Bila tahun terakhir kat sini, rasa sayang lak nak tnggalkan Shah Alam sebab kak sini bukan je ade kawan-kawan college, tapi ada gak my second family, my ultimate family. Sayang nak berpisah dengan dieorag semua.

Lepas ni clasmates saya akan bawa haluan masing-masing, so mungkin lambat atau mungkin dah tak jumpa mereka lagi. Lepas ni hidup saya kembali kat Sri Petaling, mungkin susah dah nak gi pick-up & main frisbee * akan rindu frisbee*

I'm glad that I end up this chapter of my life with a great friends and tons of beautiful memories. I've gained a lot of experiences and learned many new things. Life must go on. Sometimes we need to let go in order to make way for better things. Setiap pertemuan pasti ade perpisahan. Kenangan bersama akan kekal selamanya.



notakaki: Wat entry cam bajet je duk jauh, padahal boleh je datang bila-bila kat Shah Alam ni.
notakakilagi: Mintak-mintak boleh sambung MBBS sebab nak jumpa mereka lagi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

23rd August 2011

The day didn't start very well. Pagi ni kitaorang ada VIVA untuk long case & our panel should be Dr Jalal, Dr Maghdi & Dr Julie. Tapi Dr Julie je yang datang. Mungkin Dr Jalal & Dr Maghdi sibuk. Before start presentation, Dr Julie bagi briefing macam mana marks akan dikira. Kitaorang baru tau ada marks untuk discussion, which carry 25 marks. So, sementara tunngu giliran untuk masuk present, masing-masing sibuk tambah discussion kat dalam slide (hanya orang yang present dibenarkan masuk & tak boleh keluar lepas tu). Waktu turn saya kena present, memang kaw-kaw kena dengan Dr Julie. I feels like first year student yang tengah present untuk pertama kalinyer. Memang terbaik la kena dr Dr Julie. Nasib baik cara Dr Julie tegur lembut, so feels like dia mengajar, bukan marah.

Lepas sudah presentation saya, terus gi C&C untuk interview MBBS lak. Tapi panels untuk interview dah naik, so kami kena tunggu kejap before panel datang balik. Saya sempat camwhoring dengan yang lain & main Ipad Fida (first time saya main Ipad ok* giler lame*). Then Dr Manah came & dialah panl saya. Seronok interview ngan dia, rasa macam borak-borak je ngan dia. He's nice. Bila cakap saya nak jadi surgeon, dia ckp it's great to see girl do it because usually guys are more likely become a surgeon. I like competing with guys, so memang lagi la saya nak jadi surgeon. Hahaha. Interview went well even jawab macam hampeh, jawapan semua mengarut je.

Then, petang saya ada iftar dengan few of my classmates. Plan tetiba berubah bila, dieorg suruh buka dekat masjid dulu before buka kat padang. Before that, saya dah gi bazar dengan Elya (ni kali ketiga saya gi bazaar ramadhan untuk tahun ni) utnuk beli makanan berbuka. Then kitaotang terus gi Masjid Negeri untuk berbuka. Kami ambik kurma, buah & air je sebab masing-masing dah ade makanan kat dalam kereta. Tapi rezeki kami hari ni murah sangat ( berkat first time buka puasa kat masjid & berkat bulan Ramadhan) *Alhamdulillah*. Kami dapat banyak makanan dari orang-orang yang buka sama-sama kat masjid tu. Mungkin muka kami macam student yang tak de duit samapi terpaksa buka kat masjid, sebab tu ramai yang kesian. Huhu. Terharu bila ada mak cik-mak cik kat tepi yang bagi makanan kat kami cakap kami mesti budak baik sebab tu dapat rezeki murah. Mintak-mintak kata-kata mak cik tu jadi doa. :)

Lepas buka & solat Magrib kat masjid, kami gi padang dataran untuk berbuka dengan yang lain-lain. Tengah-tengah makan, tetiba dieorang wat suprise cake birthday untuk saya. Tak sangka giler dieorg wat surprise malam tadi. Saya siap boleh tanya Elya dieorang nak celebrate birthday siapa sebab saya memang suka nyanyi-nyanyi happy birthday kat orang & makan cake birthday. :D *Thanks semua untuk surprise tu, korang telah menambahkan colection cake saya untuk tahun ni*. Then masing-masing sibuk borak & bergambar. Saya sampai sakit kaki sebab excited nak ambik gamabr lompat-lompat dengan tak sedar diri nyer yang saya pakai baju kurung. *Baju bukan penghalang untuk lakukan activiti yang diingini*. Memang seronok berbuka dengan dieorang untuk terkahir kali sebagai classmates. Sedih bila peluk-peluk & cakap byebye tadi sebab tak tau bila lagi boleh jumpa mereka. :`(

That was the end for my day. It didn't start well but it end perfectly. It just a simple activity with friends but the moments with them are priceless. I love them all & I'm going to miss them <3



Notakaki: Bila kita berada kat tempat yang Allah berkati, kita pasti akan jumpa orang-orang yang mempunyai hati yang sangat murni & kita pasti rasa tenang.
Notakakikaki: Jumpa kawan mama Jiky kat masjid tadi, kak Lina & she's really nice :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

My Last Presentation

Tomorrow I'll have VIVA for my long case. It will be my last presentation for BMS. I'll be present about breast carcinoma, so I need to study everything about it. Hopefully the panels will go easy with me. And tomorrow I also have interview for MBBS. Fuhhhhhh. It will be tough day. Hopefully everything will be ok. :)

Wish me luck guys <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

SATE's Pre Raya BBQ

No meaning of raya without pelita.


Cupcakes with our name on it. TYSM Wan :)


Selamat hari raya, ku ucapkan untuk semua *nyanyi-nyanyi sambil main bunga api*


Game session. *semua orang memang pandai menipu*


Heart them much <3



p/s: TQ yana for the pictures :)
p/s/s: This is my new crazy happy family & I love them <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Berbuka 20 Ramadhan

Hari ni sangat seronok.
Seronok berbuka beramai-ramai.
Seronok main bunga api & mercun.
Seronok bising-bising main pembunuh.
Seronok kongsi-kongsi makanan.
Seronok dapat cupcake yang ada nama sendiri.
Seronok having a second family like SATE's.

<3 YOU GUYS!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Double B'day Celebration


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

My Girls


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

It's Over

VIVA for thesis is over. I did ok, not good nor bad, just average. But still, the mark depends on Dr Mahfuz because he's the one that give us marks. Thank you to Dr Mahfuz for asking me a simple question. Hopefully my answer satisfied you. Thank you so much to Dr Sami & Dr Hameed for helping me with my thesis. I'm glad it's over. Alhamdullillah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

This Is Mine

This is my thesis. I'm the one who doing the research, analyze the data & writing it. So, I know my thesis better than anyone else. I guess I can answers questions from panels without any difficulty.

* Try to be optimist, only God know what I really feel right now*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Wahai Hati & Fikiran

Cuba berfikiran posiitif dengan mengatakan pada diri bahawasanya daku akan diuji pada tahap sebenar. Jadi apa yang akan terjadi nanti adalah kayu pengukur kemampuan sebenar diriku. Berjaya atau tidak, itulah kemampuanku. Tetapi jauh di sudut hati, tetap risau dengan apa yang bakal terjadi. Merasakan diri masih tidak mampu untuk menerima semua ini lagi.

Allah lebih mengetahui, Dia tahu apa yang terbaik buatku. Ini semua darinya & sudah semestinya ini yang terbaik buatku. Wahai hati, jangan lah engkau berbelah bahagi. Selari la hati dengan fikiran agar daku yakin melangkah menghadapi dugaan mendatang.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tales of VIVA Thesis (Part 1)

This Tuesday, I'm having VIVA for my thesis. So, I'm going to present my thesis to the panels for evaluation.



When I know whose my panels will be, I feel like screaming my lungs out. I'm totally freaking out =.=””



They are quite strict and particular when it comes to presentation. So, I have no ideas what they will ask me.



There are very particular and I'm sure they will analyze every single thing about my presentation including the colour and font of the slide.




To be continue....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tales of VIVA Thesis (Part 2)

Today, I met my supervisor & co-supervisor to discuss about my thesis & I also told them whose my panels are.



And they give me the response as expected and it did not make me feels any good.



With the help and advice from them, I start to prepare myself for the VIVA.



So, I will be less nervous when facing my panels and able to answer their questions.



Yet I'm still pray for the best.





p/s: Terasa seperti anak kesanyangan Dr Hameed ;D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Oh Nooooo to VIVA Thesis

Arhhhhhhhhhhh. Rasa nak menjerit, menangis dan sume perasaan yang sewaktu denganya bila tengok nama-nama panel untuk VIVA thesis minggu depan. Terbaik la panel-panel saya. Memang menguji kekuatan mental & fizikal saya. Kalau saya dapat lepas VIVA ngan mereka , memang saya boleh berbanga diri selama 7 keturunan la. Semuanyer doctor-doctor berPHD yang bukan calang-calang orangnya. Memang panel yang terbaik la yang akan evaluate saya nanti. Compare ngan saya memang la macam diplococci dengan Hulk, memang tak tercompare la.

Thesis pun tak tau apa citer lagi. Macam mana nak present pun tak tau. Takut giler nak VIVA hari Selasa ni. Mintak-mintak sume akan ok, berkat bulan Ramadhan ni.Amin.




p/s:Setiap yang terjadi pasti ade hikmahnya. Setiap ujian pasti ade kebaikannya. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

News Spreads

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

30 Julai 2011





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Criteria of a Good Doctor

Criteria of a good doctor are:

1) A SMALL stomach
2) A BIG urinary bladder
3) A BIG brain
4) A MULTI digits
5) A SLIDING foots




p/s: I will not be responsible for any damage to your properties including your body and soul that have been caused by this entry. Thank you.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Countdown begin: 3,2,1......

I have few things for my countdown:


# Countdown for raya
*ok, saya tau kta baru 3 hari puasa, tp sy tetap semangat nak raya*

# Countdown for my 21st bday
*Yes, dah cukup umur, lps ni blh vote.hahaha*

# Countdown for finishes my bachelor degree
*oh, I gonna miss my college buddies & Frisbee :`(*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Sabtu Akhir Bulan Julai

Hari Sabtu di akhir bulan Julai diabiskan di wedding kak Sha & Abg Aie. End the day with HP7 at E-Curve. It's great day spending with a great friends equal to having a great time.

The story begins with,
Plan yang telah dirancang ngan baik oleh Ateng adalah kumpul pukul 10.30am kt KFC seksyen 7. So, memadangkan saya tak de transport, so Swee dating dari Sg Buloh to pick me up, plus nak pinjam baju kebaya saya. Tapi tak jadi sebab it's quite big for Swee (obviously, I'm bigger than Swee). So, me & Swee gerak dari Brunsfield dalam 10.20am sebab nak ambik Shoduan kat Seksyen 6. Then ktorg terus gi KFC seksyen 7. Kami sampai dalam 10.35am & hanya ada Ing & Ajeep je kat situ. Orang lain tak nampak muka pun. Then baru la yang lain-lain sampai. Sementara tunggu orang lain lagi sampai, me, Swee, Ing, Khai, kwn Khai, Abg Arab & Kak Intan sempat gi breakfast dulu kat kedai mamak kat depan tu. Then Don, Jerold & kawan Abg Aie (tak kenal sapa dieorg) join kami breakfast. Lepas siap breakfast, kami gi KFC balik, then time tu sume orang yang patut gerak dari sana dah sampai. Dieorang re-arrange kereta, so me, Swee, Abang Zodie & Jon naik kereta Amir. Kami gerak dalam 3-4 buah kereta, tp ade kereta yang kena tunggu & ambik orang, so lastly, only kereta Amir & kereta Abg Arab je yang konvoi. Kami depan, so kami yang bawa jalan dengan Amir & Swee jadi penunjuk arah. The map was confusing, susah nak paham sebab scaling dia hampeh. Kami sesat jap kat bandar Rawang, but still manage untuk sampai kat rumah Kak Sha. Ade 5 orang kat dalam kereta tu, with 2 peoples yang ade GPS, so malu kalau sesat lagi.hahaha.

Kami sampai rumah Kak Sha dalam pkul 1.30pm & terus makan. Sedap nasi minyak dia, nak tambah nasi lagi tapi malu la. Klau saya lelaki macam dieorg memang saya akan menambah macam dieorang. Dieorang siap boleh makan 2-3 pinggan lagi. Lepas siap makan, kami lepak sambil borak-borak sementara tunggu yang lain siap makan. Lepas semua siap makan, Ateng & Don sampaikan hadiah dari kami. Kami kumpul duit & bagi mydisc dgn ucapan kat belakang. Ucapan tu memang mengarut-ngarut la..Hahaha..Lepas hadiah, it's time for photo session. Semua giler glamer so mmg havoc waktu bergambar tu. Lepas penat bising-bising & gelak sakan macam tu majlis sendiri, kami pun berangkat pulang.

Me, Swee and Yana ade plan untuk tgk movie kat E-Curve, so Amir drop kami kat half-way balik untuk tumpang kereta Yana. Then my day continues with HP7. Me & Yana belum tengok HP7, so kami pilih movie tu, kesian Swee sampai tertidur sebab teman kami. Paling kelakar, kami je yang pakai baju kurung kat E-Curve tu, so memang waktu jalan semua orang pandang. Terasa cam cool lak bila pakai baju kurung & pergi kat tempat macam tu. (We should do that more often) Hahaha..

Habis movie terus balik. Yana & Swee hantar saya balik dulu sebab dieorg nak gi dinner. Saya dah blur malam tu sebab tak cukup tidur. Bila balik rumah, routine hidup bermula kembali. Malam tu saya kembali berchenta dengan En Thesis kesayanagan yang dah ditinggalkan seharian.




p/s: Hari mengenali orang baru & menganali lebih dekat orang yang dah dikenali.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

1 Ramadhan 1432H

Selamat Berpuasa & menyambut Ramadhan.
Semoga Ramadhan kali ini membawa keberkatan kepada kita :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments