Dreams Do Come True

Weekend lps mmg weekend yang terbaik dalam hidup saya. Saya buat perkara yang tak pernah terfikir akan dibuat. Walaupun saya kecewa pasal Mr. / Miss “Who like to be invisible” tu, tapi tak kisah la sebab my dreams come true. It is the BEST WEEKEND EVER.


Saturday, 16 July 2011.

One of the best day in my life. I dapat tengok Liverpool main kat depan mata. It's like, WOAHHHHH!!!!! Macam tak percaya dapat tengok dieorang kat depan mata sendri. Dah la tu first time saya tengok bola kat stadium dan tengok team Malaysia main. Harimau Malaya memang hebat la. Tetiba saya sokong Malaysia. Selama ni tak kisah sangat pasal team Malaysia, tapi bila dah tengok sendiri dieorg main, saya rasa dieorg sangat hebat. Skills yang saya tengok kat tv, sume dieorg wat. Safee Sali tu boleh jadi macam Park Ji Sung, main untuk European club. Stadium Bukit Jalil penuh ngan manusia-manusia lalang termasuk la saya. Tak kisah la sape goal, ktorang akan jerit dan terlompat-lompat macam kena histeria.

I still can't believed I WATCH THEM LIVE. If I can go and hug them, I will "die". Tengok dieorang pun dah macam kena tachycardia, feels the adrenaline rush in my body. Tengok bola live kat stadium sangat best sebab ade geng untuk jerit-jerit and lompat-lompat bila score, walaupun tak kenal sapa dieorang. Players Liverpool memang best sebab dieorg memang raikan fans. Dirk Kuyt siap bukak baju lagi. Carragher dengan sytle dia sendiri kat atas padang. Sume tu live kat depan mata ok? Sape tak nak?

First time tengok dieorg waktu training session lagi dah rasa macam nak pengsan, ada Carroll, Agger, Kell, Joe Cole & ramai lagi la. Legend Liverpool, Ian Rush pun ade. Berbaloi la spend duit untuk tengok dieorang. Result match tu, Liverpool menang 6-3. Mana tak berbaloi, goal dah la banyak. Next time, klau Liverpool datang Malaysia lagi, obviously I akan pergi tengok. Hmmm, may be I should start kumpul duit untuk gi tengok dieorg main kat Anfield lak =.=



Sunday, 17 July 2011.

Jacob's Walk of Life, event berjalan beramai-ramai di Taman Botani Shah Alam a.k.a Bukit Cerakah. Pukul 5 pagi dah bangun untuk siap gi event ni. Saya kuar rumah sekali ngan abah kuar nak gi masjid. Memang pagi giler ktorang kuar sebab nak parking keta. By 6.30am dah sampai kat Bukit Cerakah. Time tu tengah gelap lagi, orang pun baru start nak ramai. Memang ramai giler join events tu, looks like thousands, mungkin lbh 5000 peoples there, dari budak kecik kat dalam stroller sampai la kat nenek tua.

Dulu, saya register event ni sesaje je, dengan alasan nak bersuka-ria ngan kawan-kawan sebab dieorg join. Then saya ajak Nadia, Nana, Swee & mama sebab nak meramaikan orang untuk bersuka-ria and memang ktorg bersuka ria hari tu. Walaupun terpaksa jalan 7km, tapi tak rasa penat sangat. Terasa macam bersiar-siar secara berjemaah. Dah la ktorang paling bising kat situ sebab tak berhenti borak. Mesti orang belakang tension sebab budak-budak ni bising sangat. Klau ade nombor berapa ktorang sampai, mesti ktorang dapat no yang beribu-ribu. Hahaha.

First time saya kenalkan kawan-kawan college saya kat Nadia & Nana. Suka bila dieorang dapat masuk. Sebab tu saya sayang kawan-kawan saya, dieorang sume jenis yang mesra alam <3. Ni first time gak saya join event kesihatan macam ni and it was totally fun. Berbaloi join Jacob's ni. Next year, klau ade lagi, saya nak join sebab sangat seronok.


p/s: Experience become greater when you gained it with your bestfriends <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: