Yeahhhhhh

Yeahhhhhhhhhh!!!!! Survey form saya dah habis distribute. Pada saya skang dah ade 190, 70++ lagi masih kat farah, 20++ kat Conie dan 3 lagi pada Tara.

Happy giler bila dah habis distribute. Cukup 300 atau tak, itu cerita no 2, janji survey saya yang berjumlah 309 tu dah habis di distribute.

Saya nk ucap terima kasih kat Lisa, Lia, Iffa, Sheila, Aimi, Swee, Don, Yana, Kina, Conie, Elya, Wiki, Kak Omey, Alina, Khai, jiran sebelah dan kawan mereka, Kak Linda (kalau saya tak salah pemilik novel Nora Elena tu namanye Kak Linda) dan semua yang saya lupa untuk listkan kat sini sebab tolong distribute survey saya pada classmate atau housemate mereka. *terasa macam ucapan menang anugerah skrin lak,hehehe*

Alhamdulillah survey dah habis distribute, sekarang tinggal untuk key-in data tu sume je. Thank you semua yang sudi jawab survey saya, sayang korang walaupun mungkin tak kenal sapa yang menjawab survey saya ni,muahhhhhhhhhh <3<3<3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Terpaksa Rajin Demi Thesis

Petang tadi tetiba je dieorg cakap hari Khamis ni kena hantar soft copy data kat Dr Redhwan. Tension giler bila dapat news tadi sebab data colection pun saya tak siap lagi, ni kan key-in data. Dah la sample saya beratus, mencanak saya nak kena key-in data tu sume dalam masa yang singkat. Minggu ni lak agak busy, lagi la tak de masa nak key-in data tu. Malam ni la jugak perasan malas melanda diri sebab penat dan mengantuk disebabkan class dari pagi sampai petang dan kekurangan tidur untuk beberapa hari ni. Tapi kumpulkan gak semngat untuk start key-in data. Semangat ni sebab Yana main-main kat Fb surh key-in data. So, thank you Yana share semngat yana key-in data ngan kta :)

Ni la buktinya saya sekarang tengah sibuk key-in data. Tapi baru key-in 20 orang dan baru wat part socio-demographic *at least I start doing something right?*




Notakaki: Please Dr Redhwan, bagi la kami masa lagi, sampai next monday pun tak pe.. T.T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Terfaktab: Surat untuk bakal ibu mertua

Terfaktab: Surat untuk bakal ibu mertua: "Assalamualaikum.. Hai mama eh makcik..Apa khabar? Saya harap makcik sekeluarga sentiasa sihat dan berada di bawah lindungan Tuhan. Walaupu..."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tolong Punctual

Tadi saya ade janji dengan seorang akak untuk survey pasal Education Consultant. Kami janji untuk jumpa pukul 12 kat U-cafe. Kebetulan kelas saya habis awal, so saya mintak akak tu datang awal sebab Yana nak gi hospital lepas survey tu (saya ajak Yana untuk jawab survey tu sebab akak tu mintak 2 orang). Saya expect akak tu akan datang awal sebab dia yang janji ngan saya untuk jumpa pukul 12, so dia sepatutnya dh ade kat situ sebelum pkul 12 lagi. Saya sempat lunch sementara tunggu dia sampai. Dia sampai dalam pukul 12.15 dengan seorang kawan dia, Raja. Nak bagi introduction pasal survey tu pun lama, macam-macam dia tanya, ada certain things tu rasanya tak berkaitan ngan survey pun (tnya psl duk mana, wat course ape, dtg college naik ape etc. lak), last-last dieorang mintak jumpa waktu lain sebab survey dia lama. Bila tanya bape lama, tak boleh jawab, tau jawab lama je. Bila last sekali tanya berapa lama duration survey ni, baru la cakap dalam 2 jam. Then ktorang wat appointment baru untuk hari sabtu ni, pukul 10 pagi. Saya siap cakap kalau nak jumpa pukul 10, make sure pukul 10 dah sampai. Dieorang mesti ingat saya perli tapi saya tak de niat pun nak perli, just nak suruh punctual. Saya tak suka orang tak punctual sebab dia akan melambatkan orang lain lak especially kalau dia yang bagi waktu yang sepatutnya jumpa.

Sorry yer abang ngan akak, saya memang orang yang jenis macam ni, dh memang kena didik dari kecik macam ni. Lagipun punctual tu penting dan ia melambang disiplin seseorang tu (saya bukan mengutuk orang tak punctual kat sini). Mulai hari ini, jom la kita semua belajar untuk punctual :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

I Don't Know What I'm Doing

Abah asked me to fill the ASSIST form, something to do with scholarship thing. I apply for master program as a back-up plan for BMS. But to be honest, I don't know what I'm doing. I apply it because of abah, not something that i really want to do, eventhough abah only asked me to apply it, not forcing me to apply. I still hoping that I can do MBBS after this. Allah know what the best for me. I just need to pray to Him and hope for the best. Amin Ya Rabba AlAmin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Terfaktab: Surat daripada seorang wanita kepada future HUSBAN...

Terfaktab: Surat daripada seorang wanita kepada future HUSBAN...: "Ah, ini entri lama saya tulis dalam nota Facebook dulu. ingat tak? Berpuluh2 shares, sampai beribu-riban comments siap gaduh2 lagi pertikaik..."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Thought

I'm suffocating in my own thought.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

You

You,
Come and go,
Like a wind,
Touch me softly,
Without me noticed it,
I love when you come,
Then you leave unspoken,
Leaving me speechless,
Confused,
I want an answer,
What does all this mean?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jacob's Walk of Life

17/7 nanti saya join event Jacob's Walk of Life. Saya tak sangka saya akn join event ni sbb tak pernah seumur hidup saya sepanjang 21 tahun ni sy join event-event mcm ni. Selalunya sy tak suka event mcm ni sbb ramai org, sy tak suka bila crowded sgt. Tp bila Arep promote kt Babat dan rmai classmate sy nk join, sy pun ikut la sekali, saje je join, untuk gelak-gelak ngan kawan sy. Bila sy promote kt bestfriends sy, dieorg pun nk join. So, mkin seronok la event tu nanti. Ngeee :D


*Aura Arep bila jd promoter, rmai yg tertarik nk join, ni la buktinya*

So guys, kalau korang tak de plan lg utk 17/7, jom la kita ramai-ramai join Jacob's Walk of Life nanti. It's free, plus blh dpt t-shirt dan goody bag lg dan plg penting kt Shah Alam je pun. Jom la kta sihat smbil bersuka-ria ngan keluarga & kawan-kawan <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Lecturer "Suka Hati"

Oh Dr Omar, doc yg plng 'tingtong' *ayat pnjm dr aten* ku pernah jmpa. Suka hati dia je kacau class lecturer lain, lps tu bising-bising dlm class tu mcm time tu class dia. Dia ambik masa lecturer lain tak pe, tp lecturer lain tak blh ambik masa dia. Gaya dh la mcm gangster jalanan, sume benda pun ikut otak dia. Dia la doc plg lawak sy prnh jumpa. Dia lawak sbb gaya dia yg tak boleh berenti duk diam. Sampai td, blh lak dia kacau class Dr Thaaer yg tgh ajar ktorg surgery, lps tu interrupt Dr Thaaer ckp, kacau ktorg yg kt dpn yg tgh dgr Dr Thaaer explain, lps tu ikut je Dr Thaeer jln and last-last sekali, yg pling menarik sbb dia blh lak gaduh ngan Dr Thaaer mana yg plg bagus, surgeon or anesthetic (Dr Thaaer adlh surgeon, Dr Omar lak anesthetic). Satu class gelak tgk gelagat dieorg. Mesti Dr Thaaer tahan sabar je ngan Dr Omar tu. Hari tu, Dr Jalal prnh sekali kna ngan Dr Omar, mcm tu gak. Dr Omar mmg lawak la. Walaupun lawak-lawak & ckp laju giler mcm kereta F1, tp dia still lecturer yg bagus. Lecture dia blh difahami tp dgn syarat kena dgr betul-betul sbb dia ckp sgt laju mcm pesawat pejuang. Hehehe. Oh, by the way Dr Omar, YOU ROCK!! Y.Y

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

WTH

Ape motif u?
Dari dulu lg..
Suka betul mainkan perasaan org *pfttt*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Nak Hiking!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tetiba terasa nk hiking. Tp nk hiking yg lg mencabar dr naik Broga (walaupun tak prnh naik Broga), yg ambik masa hours utk smpai puncak, tp blh trun dr puncak pada hari yg sama. Nak hiking dgn groups yg kecil je, tak perlu smpai berpuluh-puluh org. Ni sume salah Arep sbb tulis kt blog dia psl dia gi hiking hari tu. Terasa cam best lak klau dpt try hiking mcm tu. Ada sape-sape sudi untuk gi hiking ngan saya? Someone, pleasssseeeee help me ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

A Price You Need to Pay When You are The Photographer

The price you need to pay when you are the photographer is that YOUR FACE WON'T BE CAPTURED because you need to captures others. And for someone like me who loves being captured, it's SUCK.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

I'm bored and undefined X.X

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Full Story of A Priceless Memory

Sblm ni saya pernah janji untuk update ttng apa jadi waktu beach pick up kt Bagan Lalang, so here I am updating what happens there while waiting for my housemate to end their UNO game *bosan bila mng terlalu awal mng dr org lain*. My story will begin the day before the pick up.

The day before the pick up:

Boleh dikatan plan untuk gi pick up dibuat last minute, I mean details sume wat last minute including who's going, khemah and foods. Ptg Jumaat tu baru ktorg jmpa and discuss utk bwk ape dan pkul bape nk gerak. Mlm tu gak baru gi beli barang & buat surat untuk balai polis sbb nk bermlm kt pantai tu.


Day 1 (16 Jun 2011):

Kmi plan untuk kumpul dlm 8.30, tp yg ada time tu hanyalah saya, Swee and our beloved mama, Jiky. Org lain lmbt sikit smpai. Pagi tu settlekan parking untuk Swee. Guard kt brunsfield sgt kedekut utk bg kebenaran tgglkn keta kt situ. So, last-last mntk tlg Sheila utk letakkan kereta Swee kt Tadisma. Pg tu gak Shoduan bru gi beli ayam ngan Jiky kt pasar, so saya, Awan, Najwa & Swee tggu la dpn Brunsfield smpai Elya trun untuk bg kunci keta ngan say hi dia kt dia. Sbb lama sgt tggu org gi pasar, kmi decide gi breakfast dlu kt Al-Ali. Kjap lps tu, shoduan & Jiky join kmi kt Al-Ali. Kmi berenam (Najwa, Swee, Awan, Shoduan , Jiky & me) je yg yg gi dulu pgi tu. Org lain including Don & friends dan Elya and her BF join mlm nanti. So, pgi tu 2 kereta je yg gi. Kmi gerak dlm pkul 11.30 lps tggu Jiky blk letak keta. Sblm smpai sana kmi singgah Balai Polis Sepang utk bg surat,but then dia ckp Bagan Lalang kt bwh Balai Polis Sungai Pelek. Waktu kt Balai Polis Sepang tu, blh lak mak cik polis tu tnya ktorg ni bdk sekolah ke? Mentang-mentang la Awan & saya nmpk muda (perasan muda jap..hehehehe :D) dan mama Jiky ktorg obviously nmpk cam cikgu (sorry mama, jgn marah *ngeee*). On the way gi Bagan Lalang, kmi snggah kt Balai Polis Sungai Pelek utk bg surat, then teruskan perjalanan ke pantai.

Smpai pantai, kmi terus pasang khemah. Shoduan lak sibuk gi basuh ayam dia (dia org yg paling semangat ngan BBQ). Ni first time saya pasang khemah sndiri tnpa tunjuk ajar org lain (ni baru kali kedua saya pasang khemah) *masuk lift, tekan sndiri*. Siap pasang khemah, kmi yg girls pergi beli lunch & boys tggu khemah. Then kmi lepak jap sementara tggu Shoduan marinate ayam utk BBQ *saya bru tau, letak coke dpt lembutkan daging ayam*. Terasa mcm camping sebenar sbb terpaksa pkai batu utk ketuk black pepper bg halus. Lps Shoduan siap marinate ayam, kmi lunch dan main monopoly & UNO smbil bersantai tggu cuaca redup sikit. Bila cuaca redup, kmi main baling-baling frisbee kt pantai smpai la Najwa msuk air sbb nk ambik disc. So then, kmi trus main frisbee dlm air. Saya, Najwa, Swee and Jiky je yg main disc dlm air smbil gelak2 (Awan & Shoduan wat hal dieorg sndiri). Mcm-mcm lawak kmi wat waktu dlm laut tu. Then Shoduan & Awan join kmi main dlm air. Plg best waktu dlm air tu bila kmi main game Shoduan yg ala-ala citer "Grows Up". Kmi kena wat bulatan, baling disc ke atas, smbil pejam mata, cover kepala dr kena disc tu and wishing yg disc tak kan kena diri sndiri. Sume org tak blh tgk disc tu jatuh mana & lari dr bulatan tu. Sakit jantung main game tu sbb disc nyaris je kena kepala sume org. Dah la disc tu sakit klau kena, so sape-sape yg bernasib baik kena disc tu mmg TERBAIK la. Hanya Shoduan & Jiky je yg malang terkena disc, org lain sume selamat dr kna disc pembunuh tu. Lps abis game tu, kmi main pick up kt pantai. Kmi main 3 on 3. Saya, Swee & Jiky dlm 1 team dan Shoduan, Awan & Najwa team satu lgi. Kmi main 10 points, tp syg team saya kalah :( . Lps game kmi smbung mandi balik, kali ni kmi borak je dlm air tu. Time tu air tgh surut, so mmg best la untuk duduk je dlm air tu smbil borak-borak dlm air tu, mcm therapy lak. Bila hari mkin gelap, dieorg suruh girls mandi dulu smntara boys cari kayu api dan siapkan tempat utk BBQ. Lps mandi, kmi lak yg tggu khemah dan dieorg gi mandi. Then kmi start bakar sementara tggu yg lain smapai.

Waktu sesi pembakaran BBQ sedang dijalankan Don sampai dgn kawan-kawan SATE dia ( Kak Sya, Abg Aie, Abg Arai & Yana). Jiky dh mmg tempah tempat khas kt dpn api tu sbb dia dh jadi pembakar setia BBQ tu. Shoduan lak still jadi chef yg susunkan ayam & sausages utk bakar. kawan-kawan Don sibuk siapakn khemah dieorg. Yang lain lak duk tgk je smntara tggu ayam & sausages tu masak. Dlm gelap tu, saya, Najwa, Swee & Yana (ajak Yana main sbb nk ice breaking ngan dia) main monopoly dgn di temani cahaya dr lantern yg Kak Sya bwk. Tp suasana kt situ tak gelap sgt pun sbb ade lmpu hiasan jalan dan org kt situ pun rmai. Rasa mcm pesta lak sbb rmai giler org camping kt tepi pantai tu. Area kmi camping lg la meriah sbb jiran kmi adlh geng-geng basikal yg sgt ramai. Dieorg siap bwk dapur gas dan goreng mknan mcm kt pasar malam lak. #Ehh, sorry iklan jap. Skang smbung citer kmi blk.# Tgh kmi syok mkn, Elya & Abg Faizul lak smapi. Don bwk jagung, so kmi smbung bakar jagung lak ( actually Jiky yg bakar sbb dia kn pembakar setia). Don & 2-3 boys gi cari kayu besar untuk buat campfire. Betapa cerdiknya Don, dia blh gi bakar jagung kt unggung api yg besar sampai hangit, then tgglkn jagung tu kt situ sbb dia nk gi cari mnum ngan kwn2 dia tu. So, saya ambik la jagung hangit tu ke Jiky yg msih lagi setia membakar walaupun mood dia dh mcm berubah sikit (dia tak ceria mcm biasa). Nasib baik Jiky lyn saya utk fixkan hasil kerja Don tu. Nasib baik la yg hangit kt 1 side je, hangit pun mostly kt kulit dia. So, kmi kupas kulit & bakar jagung tu mcm tu je. Swee, Najwa, Abg Faizul, Elya dan Awan gi jln-jln ke arah laut, tp saya decide untuk siapkan kupas kulit jagung sblm join dieorg. Kesian lak tgk Jiky yg dh berubah mood tu wat keje, so lbh baik saya siapkan keje saya even Jiky suruh saya join dieorg ( Swee & others). Lgipun tak kan nk wat keje separuh jalan, mesti la kna siapkan dulu kan?. Lps siap kupas kulit jagung tu, saya join Swee & Najwa jln-jln ke laut smbil gossip-gossip ngan dieorg. Sbb gelap, kmi blk ke khemah dan menyemak kt tmpat BBQ smbil tggu jagung bakar siap. Sedap mkn jagung bakar tu, lg sedap sbb dah lama tak mkn & mkn pun dgn kwn-kwn. Swee lak bukak spa kt situ. Dia ngan Jiky pkai mask smbil dia bufferkn kuku Jiky .

Lps Don blk dr minum, dia ngan kawan-kawan SATE dia kumpul untuk main game. Elya & Najwa gi toilet dan Abg Faizul lak gi tdo sbb dh penat drive seharian. Mula-mula sy segan nk join dieorg main sbb tak knl kwn-kwn Don tu dan Najwa & Elya lak tak de (nasib baik la Swee ada), tp pkirkn game dpt "ice breaking",so join je la. Mula-mula kmi main game superhero, then game biawak-buaya. Game-game ni mmg lawak giler. Sy gelak smpai sakit perut ( Dh lama tak gelak kuat mcm tu :DDD ). Then Elya & Najwa join kmi main game. Kali ni kmi main game pembunuh-ngan-org-kampung (klau tak silap game tu org pggl Mafia). Byk round gak kmi main game ni sbb sume org tak puas hati sbb pembunuh asyik menang. Lawak giler waktu main game ni sbb sume org snggup gamble utk buktikn dieorg bkn pembunuh. Lps tu, siap ade tmpt puaka sbb selalunyer org duk kt situ, dia adlh pembunuh. Saya main game tu smbil ngantuk-ngantuk sbb lama sgt. Mcm-mcm analisis buat untuk cari pembunuh, tp akhirnya pembunuh gak menang. Pkul 5 pgi bru ktorg msuk tdo. Boys sume tdo luar. Sy, Najwa, Elya & Swee berhimpit dlm khemah.

Day 2 ( 17 Jun 2011):

Pgi tu saya tdo-tdo ayam je sbb tak selesa. Lps Subuh saya ngan Najwa smbung tdo blk. Elya gi tdo dl keta and Swee bgn awal sbb dia pun tak selesa kena gigit nyamuk. Saya bgn dlm pkul 8 lbh. Time tu Swee, Awan, Jiky, Don and friends sume tgh breakfast. So saya terus join dieorg breakfast. Jap lps tu Najwa lak join ktorg. Lps breakfast, kmi duk lepak jap. Then, Arai, Awan, Najwa, Yana, Swee & saya gi jln ke laut smbil discover sea creatures kt situ. Bila blk pantai, tgk Don semangat ngan layang-layang dia yg tak blh naik tu ( dia jelous kowt tgk bdk-bdk tu main layang-layang). Sepanjang pgi tu, kmi hanya lepak, borak, cerita hantu, main monopoly & UNO smbil baring beramai-ramai kt situ. Don sorang je semngat nk main pick up, org lain sume prefer utk relax je. Smbil lepak, Swee bukak blk spa dia. Dia gi buffer kn kuku sume org ( semangat betul Swee kilatkn kuku org) *btw, thank you Swee for the buffering*. Bila air dh pasang, sy, Najwa, Swee, Yana, Awan, Elya & Don gi main disc dlm air lak. Kali ni kmi main sekejap je sbb dh nk kena kemas barang utk blk. Bila blk pantai, kmi terus kemas barang, bukak khemah, buang sampah dan siap-siap untuk blk. Sebelum blk, kmi singgah mkn kt tepi Balai Polis Sungai Pelek. Waktu ngah mkn tu, sempat lg main game pembunuh-ngan-org-kampung tu sbb ade org request nk main. Kmi sempat main 2 game waktu mkn tu. Habis mkn, kmi masing-masing blk sndiri tnpa konvoi. Dan di situla berakhirnya pengalaman pick up yang tak brpa nk pick up kt Bagan Lalang tu.



Notakaki: Itu adalah antara weekend yg best dlm hidup saya especially bila spend dgn kawan-kawan yg best mcm kawan-kawan frisbee sy yg mmg havoc. Sunburn yg dpt sbb berjemur mmg berbaloi compared dgn fun yg dpt kt situ. It's a good de-stress for me. Tp bg saya, hari yg plg best adlh hari pertama sbb dia lg intimate bila kmi berenam je kt situ. Apa pun, saya syg dieorg sume, muahhhhhhhhh. Thanks guys for a great moments and I love U all so much <3<3<3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

A Priceless Memory

All those sunburned, sore throat, body ache and less sleep are nothing compared to the fun I had during the beach pickup. Thanks guys for the great memory ~XOXO~

P/s: I will update about what happens soon.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Menanti Hari Esok

Can’t wait for tomorrow!!!!!!!
Will having fun with friends and may be with additional sunburn.


Esok, cpt la menjelma, dh tak sabar ni 0.o

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Surat Rasmi

Ok, I know I'm suck in writing a formal letter.
Dah lama kowt tak tulis, dh bertahun-tahun lamanyer.
Waktu zaman sekolah dulu pun seboleh-bolehnya I tak kan pilih surat rasmi.
Bosan sbb ayat kena skema, tak de imaginasi lnsung.
Bila tetiba kena tulis surat rasmi, mula la I mencanak mencari contoh kt internet.
Dah la kena tulis untuk balai polis, merangkak-rangkak mcm kura-kura waktu karang ayat utk surat tu.
Surat rasmi is so damn boring X.x

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Whitish White

I love my new templates, the design, the colour and everything in it. White is my new colour now :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kisah Kami di Hospital

Setelah sekian lama,baru hari ni ktorg gi hospital blk. Kali ni Dr Ammar yg jd co-ordinator ktorg. Kami dh siap dibahagikan kepada kumpulan dan setiap kumpulan ade waktu dan department masing-masing. Waktu utk kumpulan sy adlh pd sebelah petang, dr pkul 2-4pm dan department kmi adlh Medicine. Kumpulan sy ada Sheila, Shanu, Naina, Ghah, Zakiah, Mimi dan sy.

Sebelum ktorg start observation, Dr Ammar bg taklimat dulu. Taklimat apa blh buat dan apa tak boleh buat waktu kt dlm ward. Lps taklimat, ktorg gi la ke ward Medicine kt tgkt 7. Lama gak ktorg berdiri kt dpn ward tggu Dr Ammar sbb takut nk msuk sndiri ke ward tu. Bila Dr Ammar dtg, dia bwk la ktorgg msuk dan knlkn ktorg kt Docs kt ward tu dan juga kt sorang lecturer nursing MSU yg kebetulan ade kt ward tu sbb tgh assess student nursing dia. Start la waktu-waktu kmi perasan mcm doc sebenar. Mula-mula kmi observed student nursing tu wat dressing utk diabetic patient, then ktorg follow sorang doc ( rsenye dia adlh HO ) ni melawat patients dia. Kebetulan ade seorg patient kena wat PD, so kmi observed la doctors wat procedure tu. Lama lak procedure tu sbb PD yg pertama tak jadi. Doctors yg wat procedure ni pun sumenya baik sbb dieorg sudi terangkn kmi psl procedure tu and indicationnyer. So, kmi ambik case patients ni utk case presentation ktorg.

Wlaupun seronok observing patient and bace fail cases, tp ade bnda tak menarik utk sy. Pertama, ward tu sgt panas dan cramping, smpai ade extra bed kt tepi. Goverment ptut tambahkn ward dan taruk aircond kt ward-ward ni, so patients lebih selesa dan doctor pun selesa utk bekerja. Sy pun hampir pengsan waktu observed procedure PD tu sbb panas sgt bila terperuk kt dlm tirai yg ditutup tu. Sy tak tau la mcm mane patients kt dlm ward mcm tu blh "survive". Klau sy, mesti mkin sakit sbb tak selesa.

Hari ni mmg sgt seronok sbb sy byk bljr bnda baru. Terima kasih Dr Ammar sbb byk tlg kmi dan tak biarkan kmi terabai kt hospital tu. Terima kasih gak kt 3 org doctors yg kt ward 7a tu sbb sudi tlg dan ajar kmi dan lecturer nursing yg tlg bg info psl ward and procedure dressing tu. Terima kasih gak kt patient sbb bnrkn kmi observed dieorg dan semoga anda suma cpt sihat dan dpt kuar dr hospital. *dh rasa cam tulis ucapan menang anugerah lak..hehehe*



#I love being in hospital, surrounded by patients, machines, doctors, nurses, medications, files and everything in it. This is one of the reason why I want to be a doctor *InsyaAllah*.#

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

A Story About A Drama Queen

When a good friends of mine having problems with someone used to be their closed friend (all Of them are my friend) it makes me remember someone I used to know when I was in high school because the story are similar, a selfish-backstabber-drama-queen friend.

Friends (I should say bitches because they don't deserved to call friend) who are drama queen are pathetic. They do everything, lying, backstabbing, kissing other people's butt and everything in between just to have attention and bring their enemy down. I used to have this kind of people in my life. Its horrible but it teach me valuable lesson which is PEOPLE WILL ALWAYS TAKE ADVANTAGE OF YOU AND TRY TO BRING YOU DOWN.

Usually, the drama queen are selfish, arrogant, self-centered person. They create stories (sometimes so fairytale and not logic at all) just to make others give attention to them. They jealous with other people's life and will always try to bring that person down. Someone I used to know had done this to me. I feel really pity to her because she had to do all those stupid stuffs and create stupid stories just to have attention. I don't feel like I want to revenge to someone that have pathetic life like her. KARMA WILL EVENTUALLY DO THEIR JOB and in my case karma had done it :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

It's Wonderful

Peoples always said, "Great things often happen when you least expect them". It's so wonderful and will always remain as sweet memory for you. It happens to me for few times and I really love the feeling of Oh-My-Gosh-I-never-expect-it. So, from now on, I will learned to expect less and just go with the flow. Perhaps greatest things will happens when I least expects it ;) *am I just expecting something?*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments