Surat Untuk Mak

Mak,

Sorry sgt-sgt sbb ain byk wat salah ngan mak. Sorry sbb ain selalu sakitkan hati mak dan wat mak jerit marah kt ain (ain mmg deserved kena jerit pun), sorry sbb kadang-kadang ain tak percaya mak, sorry sbb ain selalu terkasar bahasa ngan mak, sorry ain tak dengar kata mak, sorry sbb ain pernah tipu mak, sorry sbb ain tak wat kerja yg mak suruh, sorry sbb ain selalu merajuk ngan mak. Senang kata, ain mntak maaf atas suma salah, silap ain pada mak.

Mak,

Thank you sbb lahirkan dan besarkan ain, klau tak mesti Nua Ain Junoh tak wujud kt dunia ni dan jadi mcm skang.. Mak, thank you sbb mskkan makanan yg best-best utk ain, thank you sbb selalu bg ain duit dan bonus klau ain rajin, thank you sbb selalu smbut birhtday ain, thank you sbb sanggup dgr angan-angan dan cerita-cerita bodoh ain, thank you sbb layan permintaan ain, thank you sbb selalu ajar dan bagi tips-tips kehidupan kt ain, thank you sbb sabar ngan ain, thank you sbb urut ain & jaga ain bila ain sakit (tgn mak pegang ain lg best dr kena makan ubat), thank you sbt panjang sgggttt.

Mak,

Skang umur ain dh hmpir 21 thn (blm birthday, so kira x cukup lg la), ain dh mkin tua tp ain tau ain tetap anak bongsu mak yg manja kan?? Mak selalu protect ain dr sume bnda yg bahaya, tp x tau la bila ain lak blh protect mak mcm tu. Skang ain tgh kejar cita-cita ain dan cita-cita mak ngan abah gak. Walaupun mak tak pernah paksa atau terus-terang ngan ain, ain tetap akn try capai impian mak & abah. Kurang dari 10 tahun lg ain mungkin akan kawen (angan-angan la sbb calon pun x da lg), personaliti ain mungkin akn akn berubah jadi makin serius, ain mungkin akn tggl jauh dr mak, klau ain dh kerja, ain mungkin akn busy dan tak dapat spend time utk mak, ain mungkin tak kan dpt manja-manja ngan mak lg, tp walau mcm mana keadaan berubah, ain tetap anak mak dan ain akn syg mak sampai bila-bila. Tak de org dpt gantikn tmpat mak sbb mak sorang je mak ain. Ain takut nak janji ain akn jadi anak yg baik utk mak, tp ain sentiasa tru utk jadi anak yg terbaik utk mak, mak pun doakan ain yer?

Mak,

Ain harap mak sentiasa restu ain sbb tanpa restu mak, hidup ain blh musnah. Ain harap apa yg ain wat skang ni betul dan dapat watkan bangga satu hari nanti. Mak, walaupun banyak bnda ain tak setuju ngan mak, ain tetap bangga ada mak dan ain nk jd macam mak. Sayangggg mak,muahhhhhhh :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: