Barca Deserved It.



Barca won the Champions League in 2009 against Man U and this year they did it again (Barca won 3-1), and much better when they won it at Webley (Which I consider it as Man U's place as it was in England). I guess it's still not too late to congrats Barca. The match was great and exciting. All Barca's player played very well that night and the goals was superb. Man of the match that night was Messi. Its worth it to wake up in the middle of the night just to watch the match especially when MAN U LOST >:))))). Congrats once again to Barcelona FC.

Barcelona FC.

Barca's players

The joy of Barca's playes, celebrating their winning



P/s:Like seing Macherano with a big smile and oh, yeah, Messi was cute ;)
p/s/s: Pep Guardiola was the most gorgeous manager (for now) <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Mari Memasak

Memasak adalah satu pekerjaan yg amat jarang dilalukan oleh saya. Saya lebih rela kemas satu rumah dari memasak sbb secara azalinye saya mmg tak suka masak. Tapi ini tak bermakna sy tak pernah masak langsung kerana saya pernah memasak bebarapa kali sebelum ini. Saya hanya memasak apabila sy berada di dalam mood rajin masak. Saya lebih gemar memasak makanan yang simple seperti spaghetti dan nasi goreng.

Semalam, tanggal 23 Jun 2011, selepas bangun dr tdo ptg, sy dengan secara tetibanye merasakan ingin memasak. Saya pun tidak tahu mimpi apa atau hantu ape yg tlh datang sampuk saya smpai sy blh rajin untuk memasak. Jadi, pada malam itu saya telah memasak daging masak merah berdasarkan resepi dari www.myresepi.com (saya tak taruk halia mcm dlm resepi ni). Saya terasa ingin memakan daging masak merah seperti mak saya selalu masak di rumah (it is one of my fav food). Aktiviti memasak saya sangat kelam-kelibut kerana saya tidak tahu apa yang saya lakukan, adakah cara-cara saya itu betul atau tidak. Saya amar risau akan masakan saya itu dan berharap ia boleh dimakan. Paling teruk apabila terdapat terlampau banyak minyak di dalam masakan saya sehingga sy terpaksa membuang minyak tersebut (nasib baik pernah tgk kak sikim wat bila masakan dia terlebih minyak). Akhirnya, masakan saya telah kelihatan lebih menarik untuk dimakan (walaupuntak seperti yang saya harapkan). Semua rakan serumah saya kelihatan teruja apabila saya memasak dan semua memberi menyokong saya. Mereka sentiasa meemberi semangat dengan mengatakan masakan saya nampak ok. Saya sangat risau bila mereka mula makan masakan saya, lega rasanya bila mereka semua mengatakan masakan itu sedap.

Semua rakan-rakan yang rapat dgn sy pelik bila mereka mendapat tahu sy memasak kerana itu bukan saya. Malu sy bila mereka bercakap tentang masakan saya kerana sy adalah tukang masak yang teruk. Tetapi dengan semangat yang mereka berikan membuatkan sy percaya saya boleh memasak kelak (tetapi bukan sekarang,mungkin lps sy ade family sendiri). Sekian.



notakaki:Dh mcm karangan BM dh entry kali ni sbb otak sy skang tgh ting tong.
notakakilagi: Sy nak kena cari future husband yg pndai msak supaya ktorg blh masak sama ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Happy 22nd Birthday Najwa :)

Happy 22nd birthday Najwa *pom*pom*pom*kebabom* (bunyi bunga api)
Hope you have a blast birthday tonight (Sedih tak dapat join suprise utk ko mlm ni, so ak tulis la entry ni utk ko <3). Wishing u having a great life aheads dan jumpa jodoh ko yang tgh tggu ko kt luar tu (klau ko dah jmpa,bgtau aku ok?). Najwa, sila kekalkan kecomelan ko dan sikap yg humble tu. Aku sayang ko, muahhhhhhhhh <3 <3 <3


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Si Burung Biru


Bila si burung biru ini tidak blh dimasuki, maka tidak kedengaran la bunyi tweet, tweet, hati ku juga jadi gundah kerna tiada tempat untuk mengadu :(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Undefined

Feels like writing something but I didn't have anything to talking about. I guess I better get shower and sleep.


Notakaki:Syukur Alhamdullilah pada nikmat Allah:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Surat Untuk Mak

Mak,

Sorry sgt-sgt sbb ain byk wat salah ngan mak. Sorry sbb ain selalu sakitkan hati mak dan wat mak jerit marah kt ain (ain mmg deserved kena jerit pun), sorry sbb kadang-kadang ain tak percaya mak, sorry sbb ain selalu terkasar bahasa ngan mak, sorry ain tak dengar kata mak, sorry sbb ain pernah tipu mak, sorry sbb ain tak wat kerja yg mak suruh, sorry sbb ain selalu merajuk ngan mak. Senang kata, ain mntak maaf atas suma salah, silap ain pada mak.

Mak,

Thank you sbb lahirkan dan besarkan ain, klau tak mesti Nua Ain Junoh tak wujud kt dunia ni dan jadi mcm skang.. Mak, thank you sbb mskkan makanan yg best-best utk ain, thank you sbb selalu bg ain duit dan bonus klau ain rajin, thank you sbb selalu smbut birhtday ain, thank you sbb sanggup dgr angan-angan dan cerita-cerita bodoh ain, thank you sbb layan permintaan ain, thank you sbb selalu ajar dan bagi tips-tips kehidupan kt ain, thank you sbb sabar ngan ain, thank you sbb urut ain & jaga ain bila ain sakit (tgn mak pegang ain lg best dr kena makan ubat), thank you sbt panjang sgggttt.

Mak,

Skang umur ain dh hmpir 21 thn (blm birthday, so kira x cukup lg la), ain dh mkin tua tp ain tau ain tetap anak bongsu mak yg manja kan?? Mak selalu protect ain dr sume bnda yg bahaya, tp x tau la bila ain lak blh protect mak mcm tu. Skang ain tgh kejar cita-cita ain dan cita-cita mak ngan abah gak. Walaupun mak tak pernah paksa atau terus-terang ngan ain, ain tetap akn try capai impian mak & abah. Kurang dari 10 tahun lg ain mungkin akan kawen (angan-angan la sbb calon pun x da lg), personaliti ain mungkin akn akn berubah jadi makin serius, ain mungkin akn tggl jauh dr mak, klau ain dh kerja, ain mungkin akn busy dan tak dapat spend time utk mak, ain mungkin tak kan dpt manja-manja ngan mak lg, tp walau mcm mana keadaan berubah, ain tetap anak mak dan ain akn syg mak sampai bila-bila. Tak de org dpt gantikn tmpat mak sbb mak sorang je mak ain. Ain takut nak janji ain akn jadi anak yg baik utk mak, tp ain sentiasa tru utk jadi anak yg terbaik utk mak, mak pun doakan ain yer?

Mak,

Ain harap mak sentiasa restu ain sbb tanpa restu mak, hidup ain blh musnah. Ain harap apa yg ain wat skang ni betul dan dapat watkan bangga satu hari nanti. Mak, walaupun banyak bnda ain tak setuju ngan mak, ain tetap bangga ada mak dan ain nk jd macam mak. Sayangggg mak,muahhhhhhh :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Girls That I Admired

This entry dedicated to girls that giving most impact to my life. This girls help me become who I am today and always brighten my day. Here the list start:


1) Najwa Aimi & Yana
*I love talking and laughing with them*


2) Fatima a.k.a Kak Timah (I prefer to call her Kak Timah)
* My 'Liltle mummy'. One of my advisor*


3) Atika a.k.a Kak Tika (If I didn't cal her akak, she will definitely kill me X_X)
* Like a big sister to me. I love heart-to-heart's talk with her*


4) Jihah
*Like a younger sister to me (even she's older a few months than me). I will protect her from a bad guy (wahh,cita-cita tinggi mengunung*


5) Lisa & Lia
* My crazy housemate. I just love spending time with them*


6) Elya
*My partner in class, crime buddy and love guru*


7) Nadia & Nana
* My high school friend who know almost everything about me*


This is my best girlfriends. I love them and will always love them <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

MSU Cipta Sejarah

MSU dah naik taraf dlm bab-bab mengecheck exam result sbb kali ni ktorg dpt check result pkai e-class je, tak macam dulu,kena dtg MSU hari yg ditetapkn dan beratur hnya semata-mata nk check result & daftar sem.. Kali ni ktorg blh check bila-bila je (ok, sy tau Uni sy mmg sgt lame sbb Uni lain dh wat lama bnda ni).. Saya tak check lagi result saya sbb skang server tgh down.. Arhhhh, takut giler nk check result, mcm-mckm rasa skang ada sbb saya takut tak capai expectations sy.. YA Allah, tlg la sy, semoga saya dan kawan-kawan dpt result yg ok. Amin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Happy Birthday To Lovely Lia

Happy 22nd birthday to my housemate, lia comel yg ganas!!!!!!!
Hope u enjoy our surprise. and having a good time last night.
Although we don't have pictures that capture the moment (my bad cause I didn't bring my camera), I still hope that the memories will always stay in your mind.
Wishing u having a great life ahead and perhaps marry Paan ;)

Happy birthday once again my friend, I will always love u <3 And by the way Lia, I love your new looks :)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Premier League

Man U mng match mlm ni 2-1 pd Chelsea.. JD sbgai permerhati, Sy ucapkan sekalung tahniah pd Man U & fans sbb korng akn mng Premier League x lama lagi.. Utk fans Man U, korang blh la teruskn misi berlagak dan kekecohan korang bercerita psl match mlm td.. Sbagai haters Man U, sy akn ttp wish Man U kalah especially utk Champions League nanti.Sekian.


notakaki: Nasib baik dh blk Shah Alam, so x payah dgr abah berlagak sbb team dia mng.. =.="

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

The Title Goes To....

Skang ni game antara MAN U vs Chelsea.. Match ni sgt crucial sbb dia dpt tentukan sape juara EPL..
Mlm ni sy nk MAN U kalh, bukan sbb sy sokong Chelsea tp sbb sy x suka MAN U.. MAN U sgt berlagak so dieorg deserved utk kalah.. MAN U will lose and tittle will go to Chelsea *finger crossed*




notakaki: Tension sbb x dpt tgk match crucial mcm ni *arhhhhhhh*
notanotakaki: Skang score MAN U vs Chelsea adlh 2-0

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tales of Microb Quiz (Part 2)

To prepare for the quiz( this time is real), i was AGAIN study till late eventhough I just READ WITHOUT MEMORIZING ANYTHING,



Just before the quiz, I was praying that the quiz will be easy,



Alhamdulillah, Allah answer my praying and the quiz was pretty easy actually,



After the quiz, Dr Durgadas gives the answers and I'm felling good with my score,



Luckily, I'm concentrating in his class because most questions are from what he explain to us in class,



Instead of regular lecture,



We are having a "motivational talk" by Dr Durgadas ( the best thing is, siap ade slide lg, so terasa cam Dr Durgadass tu pakar motivasi lak). The talk is about learning strategy (Dr Durgadas always bebel us about study and he likes mind reader because he understands us completely),



Today, we all having a great time in his class. Thank you so much Dr Durgadas for being a great teacher and yet still humble,




THANK YOU :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tales of Microb Quiz (Part 1)

We should having quiz on Wednesday,



The night before, I was studying to prepare for the quiz,



I really wished that Dr Durgadas will forget about the quiz,



Then he said, " we should having a quiz today " ( obviously, he didn't forget). Once he said that, my expression turns into this,



Then, we all pretend to forget and look like this,



And this,



Looking at our face, he then said that the quiz will be postpone to tomorrow and we all like,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Weekend di Awal May

Weekend hari tu sy blk rmh, blk rmh dgn membawa bersa-sama virus selsema yg x hilang-hilang.. Sy blk rmh dgn harapan nk mkn makanan rmh yg sedap, makanan yg mak masak.. Dh lama mak x masak sedap, klau tambah, tolak, bahagi, darab sume, dh dekat 2 bulan mak x masak sedap.. Mak dh lama x masak sbb dia busy ngan benda lain ( dia gi Umrah & lyn kak Nurin yg sakit)... RINDU MASAKAN MAK!!! Dh la demam, lg la rindu nk mkn makanan mak masak, last2 sy merajuk (ok, sy tau sy manja).. So, mak tnya la sy satu soalan yg mmg sy dh lama tggu:

Mak: " ain nak mkn apa?"
Saya: "ain nak makan makanan rumah"

Lps sy jwb tu, mak diam je & kuar gi Carefour.. Sy x tau apa jd kt Carefour sbb sy x ikut.. Tp yg pasti keesokkan harinya (Ahad) sy dapat capai impian sy, sy dpt makan makanan rumah yg mak masak.. Mak masak udang sweet sour & daing kicap fave sy.. Mmg puas hati la makan ari Ahad tu.. Tp x puas lg sbb sy dpt mkn makanan rmh yg sedap utk sehari je.. Sy mmg suka masakan mak, x de org yg blh tnding mak masak sbb mak ade resepi khas waktu masak iaitu kasih sayang dia..



notakaki: Tq mak bg ktorg sume bonus, syg mak sgt,muahhhhhhhh..
notakakilagi: KJ @ Qalish skang dh dpt nama baru iaitu bambam sbb dia dh makin tembam :D
notanotakakilagi: Weekend hari tu mmg x de mood lnsung smpai tak asyik online mcm biasa =.=

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments