Semangat rajin, ku seru kmu dtg pdku.

Yessssssss, sy sh start practical!!!!! :) x de la practical btul2 sbb still kena attend class ari2 kecuali rabu.. setiap ari rabu, ktorg kena g Hospital Klang utk bersuka-ria kt sna.. esk bru first day g hosp, so sy mmg x tau nk expect ape yg ktorg akn wat kt sna.. setiap hari schedule kmi start seawal 8 am & berakhir 5pm.. class pun mcm tu gak, fromm 8am till 5 pm.. schedule kmi selama 3 bln ni mmg hectic X_X

Setiap hari rasa malas je nk g klas.. bkn sy sorang je yg alami symptom ni sbb org lain pun sma.. bila pg, sume mata kuyu je lg & bila ptg, suma muka nmpk penat giler.. mungkin next week, ktorg suma akan dtg ngan perasaan yg better kowt sbb dh biasa ngan schedule giler ni..huhu..

Ari ni bru ari kedua pratical session ktorg.. sy sndiri still x blh biasakn diri ngan schedule baru ni.. i didn't feel like my own self for the past 2 days.. mlm td sy tdo sblm pkul 12am (sy mmg sgt jarang tdo sblm pkul 12am sbb time tu awal lg utk sy tdo) & bgn pkul 6.30am, tp masih terasa penat, mcmx ckup rehat.. sy stress bila kena tdo & bgn awal, tambah2 lg x blh tdo lps solat subuh..semlm lg teruk sbb sy kena awal2 pagi semata-mata nk kena blk Shah Alam :(

Selama 2 ari ni, kmi dh attend klas anatomy, physiology & basic pathology.. utk klas anatomy & physiology, docs dr MBBS yg ajar kmi, so dieorg mmg x knl kmi lg.. Dr Israa' sgt baik & peramah.. Dr Sri lak baik, cuma dia cam cpt gelabah..klakar lak tgk dia gelabab tp comel bila doc yg pndai camtu gelabah klhkn anak murid.. ari ni, utk basic patho, Dr Reza yg ajar.. Dr Reza mmg dh knl kmi, so klas dia mmg best cm biasa..

Sy mmg ade problem besar ngan subject anatomy sbb sy mmg x suka antomy dr first sem lg.. anatomy adlh subject yg mmg dh fix, tggl utk hafal je.. sbb tu sy x suka.. terlalu byk blood suply, nerves, layers, organs & lymph vessels utk dihafal.. satu part bknnyer ade satu blood supply je, dh la setap blood supply ade branches dia lg.. so, mmg giler la nk hafal sume tu O.0 .. physiology was much better sbb dia mcm cerita yg kta perlu phm.. klau kta phm, Insyallah, kta akn dpt describe psl process, system etc... tp nak x nak, sy ttp kena tau psl anatomy, klau x, sy mmg bkn medical student.. bodoh la sy klau x tau psl anatomy,nanti mcm mana nk diagnose disease.. MMG X YAH BERANGAN LA SY NK JADI DOCTOR KLAU ANATOMY PUN X TAU.. YA ALLAH,tlg la sy hafal anatomy ni =.=

Log book pun sy dh beli utk tulis apa yg sy wat sepnjang practical ni.. notebook comel gmbr moo hijau pun sy beli utk tulis note kt hosp esk, kt notebook tu siap ade tulis " True friendship is like sound health, the value of it is seldom know until be lost".. hopefully, everythings will be ok.. relax la ain, ni baru sikit, nanti kt Hosp KB nanti x tau camne lak..bak kata abah, tu la bnda yg sy kena hadapi klau nk jd doc


..BERSABAR LA AIN SBB SUME NI PASTI AKAN BERBALOI..X KN KTA CAPAI KESENANGAN TNPA LALUI KESUSAHAN DULU!!

I CAN DO THIS & I WILL DO THIS <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: