Cerita Zaman Dulu-Dulu

Dlu waktu first time msuk matrik,I rase sgn tension sbb I x tau nk expect ape..

Life there was totatlly different from mine here..

I dpt msuk Kolej Mara Kulim atau KMK utk nama singkatannye..Bila dpt offer tu,I trus jerit sbb x sngka dpt.. I thought matrik hnya utk org2 pndai,yg score SPM.. Result SPM I teruk,nasib baik je sume kredit..

First response I adlh where is Kulim?? I don't even know where on earth the place was.. Abah ckp Kulim dkt ngan ngan Penang dan I terus check map, Kulim mmg dkt ngan Penang,so thxs God,sbb ok lg klau dkt ngan Penang coz my sis ade study kt UITM Penang tu..I x de sape2 kt Kedah,I gi Kedah pun 2,3 years back.. Kedah bkn tmpat yg I familiar..

I was shock bila smpai sna..Tmpt tu pelik,bangunan dia lama,siap ade meja kayu lg.. Asrama dia dorm,bkn blik. Dorm I lg truk,sbb I kna duk ngan 40 org.. Tp dia wat partition la dgn playwood je,setiap partition ade 2 org.. org yg duk partition atau lbh dikenali sbgai cube adlh Ghah (oh, syg Ghah <3).. X de langsir antara partition tu, so x de privacy lnsng duk kt situ..

At first,I x tau mcm mne nk sesuaikn diri sbb evrinment kt sne totally different ngan ape yg org cerita psl matrik dan ape yg sy expect.. Dh la kna pkai bju kurung ari2,which I hate.. Lecturer kt sne ktorg pggl ckgu, before this I thought kna pggl Miss,or Puan sbb kt sekolah pun rmai je ckgu yg ktaorg pggl dgn pnggilan Puan/Miss/Sir..

I still rememebr this one teacher.. I really,really dislike her.. Dia sgt garang waktu awal-awal clas ktorg, dh la suka marah2.. Plg best bila dia jd mentor n warden asrama I.. I rasa geram sgt, sbb dia adlh ckgu yg plg I x suka,tp dialh ckgu yg plg byk connection ngan I.. I slalu complain kt Abah psl dia, kesian abah kena jd mangsa I lpskn perasaan.. Tp bla dh lama knl dia,kln the real her,I realize I silap,dia adlh ckgu yg amat baik.. Dia mcm kakak yg mengajar adik, dia tak ubah mcm Kak Nurin, dia garang tp dia caring psl kta.. Kmi prnh wat surprise birthday party kt dia,smpai wat dia terharu la.. *I really like that moment sbb dia suapkn mknn kt I*..Tu la Cikgu Siti sy <3 *sorry ckgu sbb prnh kutuk ckgu dulu :(*

KMK teach me a lot.
There's a lot of things happens there,
It's the place where I know most of my friends,
It's the place that make me who I am now,
It's the place that teach me to respect people more,
It's the place I gained not only knowlegde but also life lesson,
It's the place I learned to appreciate nature,
It's the place I learned that friends can be our family,
It's the place I realized there is lot of Malay girls who still have strong Islamic attitude and smart Malay guys,
It's the place I learned to taking care my own self,
It's the place that I learned we can't judge book by its cover,
And it's the place I met a guy that I really fallin for *for a moment*.


notakaki:I miss KMK but I don't want to go to a place like there again.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 comments:

naLLy said...

eh ain ek... haha... suke entry ni.. luv KMK...

Ain Lodo said...

yer,sy ain..hehehe..luv ckgu2 & kwn2 kt sana <3