Frisbee tounament

Date:19th March 2011
Venue:Padang Majlis Perbandaran Nilai
Event:INTI Open

19 March lps,sy g tournament frisee kt nilai..tournament tu INTI college yg anjurkn..ni tournament frisbee pertama sy..walaupun sy main kjap je utk last game ktorg,tp ok la sbb blh rasa suasana lwn team lain..selalunyer main pickup ngan bdk SAPU atau SaTe atau AUR je..kali ni sy lwn team keelyyflyer(x tau eja nama team dieorg)..disebabkn paksa diri main game tu,lutut sy jd mkin bengkak dan sakit..jln dh mcm org handicapped..smpai ari ni lutut dh betul2 sembuh but its getting better la..

tournament tu something yg baru utk sy..selama ni sy x prnh g tournament frisbee..tgk tournament pun x prnh,apatah lg main..selama ni g piuckup je,tupun pickup SaTe atau SAPU je..overall tournament tu best kecuali masalah dalaman SAPU..(oh,lupa nk ckp,sy adlh team SAPU & sy sgt baru dlm team ni,x knl sgt org2 dlm team ni kecuali Aiman)..seriusly,sy x de la sehaluan ngan SAPU sbb dieorg sgt suka mencarut & sy x suka tu..satu lg sy x suka adlh Bon..Bon adlh slh sorunk org bsr SAPU,dia suka marah2 org dgn maki-hamun tnpa bgtau apa salah orang tu dan mcm mane nk btulkn salah org tu..dia gak sgt bias,asyik pilih & ajar org yg sememangnya dh terror..so,org x terror mcm sy ni mmg x kn dipandang Bon,mkin dimaki dia adalh..nasi baik team tu ade Reza & ET yg lbh mesra..yg bg peluang kt org baru mcm ktorg,yg ajar ktorg main dgn cara btul,yg tegur ktorg dgn cara yg baik..i prefer kena jerit ngan ET kt atas padang dr kena maki ngan Bon waktu training..sy suka SAPU,sy suka org2 dia,kecuali Bon & part dieorg suka mencarut & x respect pompuan sgt..sy nk main ngan team SAPU lg,tp sy x nk dimaki-hamun(sape nk kn?)..sy lh terima teguran,sy blh org marah sy,tp marah yg bersebab & ajar sy mcm mana nk betulkn salah sy,bkn hnya maki-hamun tnpa btulkn atau ajar saya pape..walaupun Bon x prnh marah sy secara direct,sy terasa bila dia post kt group atau ckp blkang psl org2 x bg commitment..mungkin sy lg terasa bila BOn wat mcm ni..klau dia ckp direct,sy mungkin lg blh terima,IDK,tu sume mungkin..tp sy dh commit sebanyak mana yg sy mampu,i try as hard as u guys,tp dieorg x prnh phm dan dieorg x perlu phm..lutut sy injured waktu thrill ari tu,tp sy paksa gak main utk tournament tu sbb sy commit ngan frisbee dan SAPU..dieorg x tau tu,dieorg x pernah tau..sy x suka approach Bon..dia perlu selidik knp org tu x blh perform,x blh dtg training dan lps tu bru la wat ckp org tu mcm mana..jgn la hentam e org tu x bg commitment padehal dia ada mslh yg mmg x blh nk elak..grow up Bon,acts like a men,not a boy..u lg tua dr i,tp act mcm bdk2..i guess i akn stay ngan SAPU pun sbb bdk2 lain,mebe sbb Reza & ET yg bg peluang & ajar i ttng frisbee..tgk la nanti camner..

ok,enough psl masalah dalaman SAPU(ataupun masalah sy xblh terima SAPU)..skang nk citer perkara yg best psl tournament ni..tournament ni mmg la mengalakkan pergaulan bebas lelaki-perepuan sbb kmi main mix,so means 4 boys & 3 girls in 1 team..so,mmg akn ade aksi pelanggaran lelaki-perempuan atau aksi terpelukan..utk girls,mereka akn dilayan mcm lelaki waktu main game ni walaupun pd dasarnya boys akn mark boys & girls akn mark girls,tp bila sume org dh g kejar disc,girls pun kena act mcm boys dh la..tp yg plg best,lps habis lwn between teams,ktorg akn salam2 then wat satu bulatan smbil cheers each other..so,x de la kmi btul2 bermusuh(kecuali ngan team wildcats yg sgt jht sbb main tipu dgn asyik calls foul)..kmi bermush waktu dlm padang,lps tu,kmi kwn semula..semangat frisbee mmg x blh jmpa kt mana2 game lain sbb player yg akn call fouls and decide utk back to thrower atau calls fouls off..referee x diperlukan,sumanyer depedns pda player utk main secara bersih atau kotor (either follow the rules atau main kotor hnya kalahkn team lwn)..lps habis game sume org akn berpesta dgn cara msing2..plg famous kenakan org atau main siram2 air..ari tu ade certain game terpaksa main dlm hujan termsuklah game sy main..waktu game sy kena main,tetiba hujan trun lebat giler,tu yg plg lebat utk ari tu (sblm tu hujan gak tp renyai2 je)..mmg basah kuyup bju sy waktu main tu..rupa sy pun dh mcm org giler duk main lari2 kt atas padang..sy suka spirit frisbee sbb dia mementingkn fun dr winning(SAPU,esp Bon x ikut spirit ni sbb tu mslh ni timbul)..next time,klau dpt,sy nk g tounament mcm ni lg,nk gain experience dan tgk org2 terror main mcm mana..

next entry sy,sy nk comment psl SAPU,iaitu team sy sndiri..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: