Dulu Lain, Sekarang Lain

MBBS buatkan saya makin berubah. Mesti ada je benda yang saya tak pua hati, saya tak suka, then saya akan complain. Orang paling utama yang terpaksa dengar saya complain adalah Kak Tika dan abah.

Sekarangg dah tak macam dulu. Lain sangat sekarang ni. Saya rindu waktu saya kat BMS dulu.

Dulu tak de orang yang sangat-sangat selfish. Kitaorang semua bersatu-padu, semua friendly je.

Kami mungkin tak pandai dan tak hebat, tapi kami tahu untuk hormat orang lain, kami tahu untuk berkerjasa-sama untuk kepentingan semua dan yang penting kami tahu untuk bersuka-ria walaupun banyak halangan perlu ditempuhi.

Walau besar mana masalah sekalipun, kami tak complain, kami buat apa yang penting dan biarkan benda yang remeh-temeh tu sendiri.

Dulu, setiap hari saya pasti gelak besar ngan kawan-kawan saya, saya jarang sakit hati, saya selalu positif untuk hadapai dugaan. Tapi sekarang tak. Selalu anda perkara yang saya rasa lansung tak makes sense, yang buatkan saya rasa nak marah.

Pagi tadi sebelum balik Shah Alam, mak pesan "Ain, jangan marah-marah selalu, banyak lagi benda Ain nak tempuh".

Selama 21 tahun saya hidup, ni first time mak pesan suruh saya jangan marah-marah. Tertusuk jiwa bila dengar mak cakap macam tu. Saya terpikir mungkin mak cakap macam tu sebab setiap kali abah datang ambik, mesti ade je benda yang saya akan complaint kat dia pasal hidup saya kat sini.

Pemarah adalah bukan sifat saya. Saya selalu boleh tolerate dengan orang-orang yang bagi masalah pada saya. Paling kurang saya akan buat bodoh dengan dieorang.

Tapi sekarang tak. Saya tak boleh tolerate dengan mereka. Ada certain peoples yang saya boleh go along with, tapi ada yang langsung saya tak boleh kawan sebab langsung tak sekepala ngan saya.

Ni bukan saya.

Saya penat complaint, saya penat pendam perasaan, saya penat untuk duduk dalam negative energy orang lain.

Saya perlukan kawan-kawan saya untuk bagi energy positive pada saya, untuk ceriakan hidup saya. Rindu dieorang sangat-sangat. :`(

Saya patut stop semua ni dan jadi balik diri saya. Allah tak kan letak saya dalam situation ni tanpa sebab. Semoga saya sabr untuk hadapi semua ni, amin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Last Week 0f 2011

Lets start our last week of 2011 with a big smile. Hope you guys will have a great week !!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Makin Lama Makin Hearlthess

Hari ni saya dan Syu gi bilik procedure kat clinic Paed. Kat situ kami boleh tengok doc ambik darah patients. Memandangkan patients adalah budak-budak, so kitaorang kena tolong doc untuk pegang patients. First patient untuk pagi tadi adalah budak umur 3 tahun camtu. Kuat giler budak tu menjerit, bingit habis telinga kitaorang. Mula-mula kesian gak la tengok budak tu menjerit-jerit sebab nak kena ambik darah, tapi bila budak tu asyik mejerit & meronta-ronta nak bangun, buatkan saya geram lak. Habis sakit bahu saya tahan kaki budak tu. Mula-mula memang lembut la saya pegang, tapi bila makin kuat budak tu meronta, makin kuat la saya terpaksa tahan. Bila dah makin lama, saya jadi makin tak de perasaan bila budak-budak tu menangis sebab ambik darah tu lagi penting dari melayan budak tu menangis. I guess, makin lama saya jadi makin heartless, I don't know whether it's a good thing or not. Tapi kalay saya ada perasaan kesian, memang tak jalan la kerja kan? *tolong la katakan statement saya ni betul* huhu

Walaupun apa pun saya akan jadi nanti, walaupun orang cakap saya kejam, walaupun orang cakap saya kasar, saya tetap harap saya dapat buat kerja saya dengan baik, supaya patients saya tak suffer dab saya dapat treat disease dieorang. :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Terasa Bodoh

Sejak masuk paeds, tak de satu benda pun saya betul-betul belajar sampai boleh terawal kat mulut macam tu je. Tension bila dah 3 minngu kat Paeds tapi langsung tak de belajar pape lagi. Yes, we got class on history taking and anemia and also common lecture on electrolyte disturbance, tapi to be honest saya tak belajar pape. Sekarang memang saya rasa bodoh giler. So, I think I should start studying something. Wish me luck :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

First Day Kat Paediatric

First day kat Paed was quite good. Tak de banyak benda menarik tapi agak seronok. Tak banyak benda boleh buat sebab tak tahu sangat macam mana nk clerking Paed's patients dan wat PE kat dieorang. Patients pun tak ramai, so tak da la banyak benda menarik.

Ward Paed macam nursery, bising dengan suara budak-budak, ada yang nangis,ada yang gelak sebab seronok main, macam-macam. Hari ni saya seronok sebab saya dapat jumpa dua orang budak yang saya betul-betul dapat main ngan dieorang. Sorang tu baby lagi, nama dia Aqil, comel sangat Aqil tu & sorang lagi budak umur 8 tahun, Najmi. Najmi tu memang aktif, mulut pun banyak. Bila layan Najmi, rasa macam layan 3 stooges saya waktu dieorg budak-budak dulu. Seronok hari ni dapat main ngan budak-budak.

I started to love Paed because of the kids kat sana, tapi takut nak buat physical exam kat dieorang sebab takut dieorg tetiba menjerit tak nak. Lepas ni nak balik practice PE kat Bambam sayang la.Hahaha :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kenalan, Kawan, Sahabat.

Kenalan, kawan dan sahabat, perkataan yang secara dasarnya membawa maksudnya yang sama tapi hakikatnya ia berbeza.

Dari kenalan boleh bertukar menjadi kawan, seterusnya menjadi sahabat. Dari sahabat mungkin boleh bertukar menjadi kenalan. Dari kenalan mungkin boleh manjadi kawan dan seterusnya menjadi teman sehidup semati yang diikat dengan akad nikah ;D

Kita tak kan pernah tahu apa yang bakal terjadi pada hubungan kita dengan rakan-rakan sekeliling kita. Kita mungkin akan bersahabat baik dengan mereka pada hari ini, tapi esok kita akan bergaduh dan tak akan bertegur sapa. Semuanya terletak pada keiklasan masing-masing dalam berkawan.

Bagi saya,

Kenalan adalah rakan-rakan yang kita hanya kenali mereka secara superficial, kita bertegur sapa bila berjumpa, tetapi kita tidak menghabiskan masa kita dengan mereka.

Kawan adalah rakan-rakan yang kita kenali secara lebih dekat, kita mungkin tahu kisah hidup mereka, kenal keluarga mereka, kita habiskan masa kita bersuka-ria bersama mereka, tapi masih ada batasan antara kita dan mereka. Kawan tidak akan pernah lihat kita sedih, tidak akan tahu rahsia kita dan mereka bukan tempat kita luahkan perasaan saya yang sebenar.

Sahabat adalah orang yang bersama kita waktu susah dan senang, bersama-sama kita membuat benda gila, bersama-sama kita sewaktu kita menghadapi kesulitan, tempat kita meluahkan perasaan dan tempat kita meminta pendapat. Sahabat adalah rakan sejati kita, rakan yang kita boleh kata apa sahaja tanpa perlu berselindung, rakan yang akan berterus-terang dengan kita, rakan yang akan memaafkan kita tanpa menyimpan sebarang perasaan hasad dengki, rakan yang akan gembira bila kita gembira dan sedih bila kita bersedih. Itulah sahabat yang sebenar.

Saya bersyukur saya dikurniakan ramai kawan-kawan yang sangat meyeronokan dan yang lebih penting saya dikurniakan sahabat yang boleh saya percaya. Kepada semua kawan-kawan saya, terima kasih sebab anda semua telah membuatkan hidup saya lebih ceria dan memberi pengalaman yang menarik buat saya <3






Cheers :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

10 Things I Learned At O&G

1) Be humble and nice to everyone
2) Make friends with everyone including the patients
3) Once you wear you white coat, you must act like a doctor
4) Privacy is important, don't share your patient's personal with others especially sensitive cases
5) HOs usually be their true self when they are with students
6) Ward rounds are fun, especially when you can answers questions from MO or specialist
7) When specialist scolds the HOs, you also involve *if you were there*
8) Your eyes & ears are main tools for learning. You can learn a lot of things just by observing.
9) "Mean what you say and say what you mean" Dr Farouk
10) Love everything that you are doing, enjoy every moments of it & you definitively going to have fun.


Cheers :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Bakal Berakhirnya Posting Kat 0&G

Posting kt O&G dah nak habis.. Sedih giler nak tinggalkan department ni sebab ada banyak benda menarik kat department ni walaupun posting kat sini giler macam nak mati..Semua penat waktu posting kat department ni berbaloi dengan segala ilmu dan pengalaman yang dapat..Banyak benda menarik yang memang tak dapat dilupakan kat sini..Minggu ni adalah minggu last kat sini, and I will miss everything's here including people screaming in a labour room..hehe.. Dulu benci giler bila kena posting kat sini, rasa macam tak de benda menarik, tapi bila dah start posting kat sini, rasa macam sayang lak nak tinggalkan department ni.. Saya suka semua benda kat sini kecuali kipas kat ward yang tetiba berenti sesuka hati dia (panas giler tau)..Even, Dr Farouk pun saya suka *kenyataan berani mati*..haha..

Minggu ni kitaorang ada short case..List examiner belum keluar lagi, tapi hopefully saya dapat doctor yang boleh kawtim, senang sikit nak jawab soalan dia..Case write-up pun tak siap lagi, baca untuk exam apatah lagi, memang tak la jawabnyer..

Wish me luck ok? Because I'm desperately needs all the lucks in the world, now :D

Cheers <3




P/s:Nanti klau saya dah officially habis posting kat O&G ni, Insyaallah saya akan cerita pengalaman penuh saya kat sini..Korang jangan bosan baca post saya yang akan panjang berjela setabal buku Murtagh's tu lak yer..Hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Just a Thought


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

My life become much happier when I practice these principles



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Hari Raya

Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semua :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Thanks God I Survived

Yeahhhhhh, I survived my first week as a medical student. Posting kat O&G sangat giler. Kadang-kadang class start pukul 7am lagi. Pukul 6pm pun tak semestinya dah habis class. So, my day always start as early as 6am and end up at 7pm. Penat memang tak yah cakap la. Berdiri seharian lagi. Memang habis sakit kaki. Plus ulang-alik dari Pusat Rawatan Harian ke ward, then panjat tanggal hospital tu lagi. Tu tak termasuk kena marah ngan doctors lagi. Tapi dah gedik sangat nak jadi doctor, tahan je la semua tu.

Walaupun penat, tapi still ada banyak benda menarik. Saya boleh tengok orang bersalin, saya dapat jumpa macam-macam orang, saya dapat nasihat & ilmu yang sangat berguna secara lansung & tidak lansung, saya jumpa ramai orang yang baik & menarik, saya dapat kawan-kawan yang tak kedekut ilmu & saya dapat makan makanan kat cafe hospital yang sedap tu. Hehehe T___T

Saya suka hidup saya sekarang. Hari-hari saya buat benda yang saya suka. Memang banyak benda saya tak tahu & banyak gak salah yang saya buat, so tegur la saya kalau saya salah dan ajar lah saya kalau saya tak tahu. I believe I can achieve this if I work hard and stay true to myself. Bak kata Sister kat Ward 2A tu, kerja kita kena iklas,jaga patients macam keluarga sendiri, InsyaAllah,Allah akan lindung kita.

I guess I just need to work hard, be humble, enjoy my life and stay cute (ni yang paling penting), and everything will be just fine. To all my friends, no matter how hard it could be, no matter how mess things could change, just remember that, someday,your pains & tears will wort it. Tapi jangan lupa untuk doa pada Allah & enjoy setiap moments dalam hidup. Cheers <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

3rd Tournament

Semalam, as I said in my previous post, saya ada tourny kat UITM. Nama team saya sebenarnya Flying Monkeys, bukan flying disc. Kitaorang adalah mixture dari pelbagai team. We had 11 members, 7 guys & 4 girls. Ni first time kitaorang main as a team. So it's more like a pick up team. Basically, we don't know each other background, weakness as well as strengths. Our team captain is Ikram. Dia yang sign up team ni. So, thanks to Ikram, because of you, i have team to play with walaupun pada saat-sat akhir. 3 tourny saya, saya main dengan team yang berbeza-beza. Seronok bila main ngan team lain-lain sebab lagi banyak experience akan dapat & lagi ramai orang kita boleh kenal.

Ok, back to the story. Team members saya adalah Ikram (as a captain), Joe (co-capt), Williams, Andy, Bernie, Eeu Ee, Demon, Xiao Ear, Xiao Jee, Kevin and me(sorry guys if I spell you name wrong :( ). I don't know we end up at what position but we all played pretty good I guess, we got some points and the most important things is everyone had fun. Game paling best bagi saya bila saya main against Sate Gile. Lawak sebab saya main against team sendiri, cam main pick up. I just laugh through out the game. Rasa macam Sate murtad pun ada gak sebab tak tahu nak sokong mana. But, still I played my best for the team and happy when Sate Gile won. Klau ade opportunity lagi untuk main ngan dieorang, I will definitively say yes.

What I love most about Ultimate is the spirit, SOTG. We all like a one big fun community. Everyone just being nice to each other. Tak de perasaan asabiyah sangat. Tak de masalah kalau kita main dengan team mana-mana pun. Even kita newbies sekali pun, dieorang tetap bagi peluang untuk main. Game is game. Bila time game, semua orang main betul-betul. Tapi lepas habis game, kitaorang akan huddle and cheers each other. It's just fun. Thank you Sate sebab korang pun ambik berat pasal saya walaupun saya tak main ngan korang. Bila korang asyik tanya macam mana team baru saya, whether diaorang bagi saya main ke tak, ia buatkan saya rasa disayangi, ngeee :D.

I really had fun yesterday. Terubat perasaan sedih tak dapat gi Sarawak bila dapat main Ultimate ni. Lepas ni mungkin saya akan busy, so sebelum betul-betul busy, saya perlu enjoy dulu hidup saya ngan Ultimate ni. Balik dari ultimate, saya dapat selsema yang agak teruk, badan pun tak selesa sangat sebab terasa panas. Nasib baik hari ni tak de class, klau tak memang saya gi class ngan rupa macam zombie kampung pisang la (dh la hari ni Halloween,memang sesuai dah tu). Buat pertama kali nyer saya masuk tido pkul 9 malam,gara-gara selsema punya pasal. Apa-apa pun semua tu berbaloi demi Ultimate!!! <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Senyum, Tak Perlu Kata Apa-Apa T__T

Ilmu tak semestinya dapat dari lecturer, or may i say specialist je, Dari orang lain pun boleh dapat especially MO & HO. Klau untuk procedure, ngan nurses pun boleh belajar. Tak lupa, ngan kawan-kawan atau senior pun kita boleh kongsi-kongsi ilmu.Sharing is caring kan? So, apa salahnya share ilmu? Tak kan habis ilmu kita, makin bertambah ada la, siap dapan award lagi dari Allah.

Tak semestinya kita masuk U, kita medical students, kita tak boleh baik ngan mak cik cleaner, pak cik guards ataupun kakak jual kat canteen hospital tu. Walaupun dieorang nampak rendah dari kita, tapi tanpa dieorang, hospital mesti akan jadi kelam-kabut. Bayangkan kalau guards tak de, orang boleh senang-senang keluar-masuk hospital, ambik harta milik hospital, rosakkan fasilities kat hospital, rompak hospital. Tak ke bahaya tu? Kalau mak cik cleaner lak tak de, sape nak cuci toilet kat hospital, mop lantai, buang sampah semua tu? Confirm-confirm doctor tak nak wat. Nurses pun sama sebab masing-masing sibuk ngan kerja jaga patients. Kalau akak jual kat canteen tu tak de, sape nak tolong jaga canteen nanti? Klau canteen tutup, nanti kita kelaparan sebab tak boleh nak beli makanan. Dah la makanan kat canteen Pusat Rawatan Harian tu best, macam-macam ada.

Sebenarnya ngan patients pun kita boleh belajar. Saya pernah experienced tu. Seronok belajar ngan dieorang sebab kita belajar untuk tukar medical terms tu kepada terms yang lebih pasar, yang patients pakai.Selalu pakai medical terms, tapi bila approach patients,kita akan banyak pakai bahasa yang lebih senang patients paham. So, memang kita kena biasakan diri dengan terms-terms patients. Lagipun kita dapat belajar sekali macam mana nak approach patients dengan cara yang lebih baik. Patients sentiasa memandang kita. Jangan salahkan patients kalau dia berlagak balik ngan kita.

So, nampak tak yang setiap orang kat hospital tu penting? Walau siapa pun dieorang, dieorang adalah seseorang yang berpontensi mengajar kita sesuatu, tak kisah la dengan cara yang baik atau tak. Jangan asyik pikir nak bodek orang yang superior je. Tak salah kalau senyum dan bertegur sapa ngan orang lain juga. Senyum kan sedekah. Kalau kita asyik senyum kat orang, kita akan rasa bahagia, orang lain pun bahagia sebab senyum adalah the most contagious disease in the world. Pahala pun free-free je boleh dapan. Dan jangan lupa ucapkan terima kasih lepas orang buat sesuatu yang baik untuk kita. Cheers V(^_^)V

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ultimate

Esok ada tournament lagi. Kali ni kat UITM Shah Alam je, sempena pesta Konvo. Ni touny kali ke-3 saya. Kali ni saya main dengan team Flying Disc. Tak tau siapa mereka atau dari mana mereka. Membuta-tuli je bagi nama bila Swee tanya nak main ke tak. Lantak la, main je. Disebabkan plan nak gi holiday kat Sarawak tak dapat sebab saya ada class, this will be a perfect distraction for me. Biarla dieorang semua bersuka-ria kat Sarawak & saya bersuka ria main ultimate kat sini. Mari la kita bergembira esok. By the way, GOOD LUCK SATE GEMBIRA & SATE GILE!!!



notakaki: Bak kata Yana Yusuf, better main ngan team lain-lain sebab lagi banyak experiences akan dapat.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ok or Not

Baju - Ok
Kasut - Ok
Stethoskop - Ok
White coat - Ok
Tag - Ok
Books - Ok
Self - errr, NOT OK x__x

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

First Day

Today will be my first day as medical students. Hopefully everything will be ok, berkat hari Jumaat. Amin.

Have a blissful Friday everyone <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Believe

It' always worth it if you do what you believe T___T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Letter To Life

Dear Great Life,

I'm sorry I need to dump you. You been such a great partner for me for the past 21 years of my life. I have to do this due to my current situation. I just started my new career as Busy Bee, so I won't be able to spend my time with you for the next 5 years. I can't leave you alone, waiting for me to spent time with you. So, I guess this is the best thing for us. I let you go to find someone new, which you can spend your time with. I believe we can meet occasionally when I'm free. We still can be bestfriend because I still need you to be by my side when I feel really down. If things going smoothly with my job, we perhaps can be together again. Thank you for being a great partner for me, you had teach me a lot of things and make me a stronger person. I had gain a lot of experiences with you. I become what I am now because of your help. And again, a BIG THANK YOU for you.

Till we meet again, XOXO <3



Sincerely,
Your Mistress, Ain Lodo.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Saya Rindu Nak Exams :D

Tension bila tak boeh tidur. Terasa lebih baik ade exam & study sebab at least waktu-waktu yang tak tidur tu berbaloi dengan study. Oh, I miss staying up late just for last minute study, I miss exams, I miss those tension and nausea feeling before entering the room, I miss answering the questions, I miss go out from the room with feeling "padan muka sape suruh tak baca, kan dah tak boleh jawab", I miss posting status dedicating to exam, I miss last minute "memorizing time" with elya, I miss everything that come with exams. Ok, I know I'm nerd because I miss exams. But, who cares? Better ada exams, at least ade something untuk dibuat dari tanam anggur yang tak tahu bila nak berbuah ni. :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Stamina Pun Hampeh

Marah dengan diri sendiri sebab stamina hampeh. Main frisbee sekejap je pun dah rasa nak muntah, sangat, sangat penat. Main sikit dah panjit, padahal umur muda lagi. Malunyer dengan orang yang lebih tua yang lagi kuat stamina dieorang. Mulai hari ni kena tingkatkan stamina.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Wordless Wednesday

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Bye Bye Kakak

Hanis dah balik Jordan. 2 tahun lagi baru jumpa dia balik. Going to miss her :`(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Aidifitri 2011 Di KL




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Beberapa hari lepas, saya wat quiz berkaitan colour. Just click colour utk few times, then nanti kita akn dapat jawapan.It is a psychology. Jawapan yang saya dapat untuk part 'Your existing situation' adalah

"Needs excitement and constant stimulation. Willingly participates in activities that are thrilling and offer adventure"

Ok, ni memang betul-betul describe saya sekarang ni. Saya memang prefer apa je activities yang boleh keeps adrenaline saya pump out. T_____T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

When Kl peoples do last minute shopping,

When Kl peoples do last minute shopping,


Motif last minute shopping: Hunting for baju raya. We don't have baju raya yet.

The UPS: Can get best bargain & met Yuna & Qi :D

The downs: Too many peoples. Sesak giler, tak boleh bernafas ok. & jalan super jammed. Parking pun naik harga ngan mendadak, RM10 per entry? WTH.

Conclusion: Finally we got our baju raya. Tapi bukan kat KL, kt Shah Alam je. But we had fun spending time together & be part of peoples that do last minute shopping.

Suggestion: If u want to go for last minute shopping at Jalan TAR, please don't brings kids especially babies. Kesian la kat dieorg kepanasan & terdedah kat asap-asap kotor.


Orang-orang kepenatan shopping.

Seperti semut kt SOGO.


Jumpa Yuna tgh teman Qi cari baju melayu. Yuna is so nice <3

Tumpang meja kaunter zakat fitrah untuk rehat jap.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

21 is My New Number

Other people's version:

Happy bday to U,
Happy bday to U,
Happy bdayn to Ain,
Happy bday to U!


My version:

Happy bday to me,
Happy bday to me,
Happy bday to MYSELF,
Happy bday to me!


Yeahhhh, today I officially turned 21, Ok,dah boleh mengundi, hahaha. T___T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Adakah Esok Pengakhirannya?

Esok might be my last day with them mungkin juga hari terakhir bergelar student sebab tak tau apa yang akan jadi pada masa depan. 3 years fly so fast. Sekajap je rasa. Dulu tak suka Shah Alam sebab tak de pape, then mula sayang kawan-kawan kat sini. Bila tahun terakhir kat sini, rasa sayang lak nak tnggalkan Shah Alam sebab kak sini bukan je ade kawan-kawan college, tapi ada gak my second family, my ultimate family. Sayang nak berpisah dengan dieorag semua.

Lepas ni clasmates saya akan bawa haluan masing-masing, so mungkin lambat atau mungkin dah tak jumpa mereka lagi. Lepas ni hidup saya kembali kat Sri Petaling, mungkin susah dah nak gi pick-up & main frisbee * akan rindu frisbee*

I'm glad that I end up this chapter of my life with a great friends and tons of beautiful memories. I've gained a lot of experiences and learned many new things. Life must go on. Sometimes we need to let go in order to make way for better things. Setiap pertemuan pasti ade perpisahan. Kenangan bersama akan kekal selamanya.



notakaki: Wat entry cam bajet je duk jauh, padahal boleh je datang bila-bila kat Shah Alam ni.
notakakilagi: Mintak-mintak boleh sambung MBBS sebab nak jumpa mereka lagi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

23rd August 2011

The day didn't start very well. Pagi ni kitaorang ada VIVA untuk long case & our panel should be Dr Jalal, Dr Maghdi & Dr Julie. Tapi Dr Julie je yang datang. Mungkin Dr Jalal & Dr Maghdi sibuk. Before start presentation, Dr Julie bagi briefing macam mana marks akan dikira. Kitaorang baru tau ada marks untuk discussion, which carry 25 marks. So, sementara tunngu giliran untuk masuk present, masing-masing sibuk tambah discussion kat dalam slide (hanya orang yang present dibenarkan masuk & tak boleh keluar lepas tu). Waktu turn saya kena present, memang kaw-kaw kena dengan Dr Julie. I feels like first year student yang tengah present untuk pertama kalinyer. Memang terbaik la kena dr Dr Julie. Nasib baik cara Dr Julie tegur lembut, so feels like dia mengajar, bukan marah.

Lepas sudah presentation saya, terus gi C&C untuk interview MBBS lak. Tapi panels untuk interview dah naik, so kami kena tunggu kejap before panel datang balik. Saya sempat camwhoring dengan yang lain & main Ipad Fida (first time saya main Ipad ok* giler lame*). Then Dr Manah came & dialah panl saya. Seronok interview ngan dia, rasa macam borak-borak je ngan dia. He's nice. Bila cakap saya nak jadi surgeon, dia ckp it's great to see girl do it because usually guys are more likely become a surgeon. I like competing with guys, so memang lagi la saya nak jadi surgeon. Hahaha. Interview went well even jawab macam hampeh, jawapan semua mengarut je.

Then, petang saya ada iftar dengan few of my classmates. Plan tetiba berubah bila, dieorg suruh buka dekat masjid dulu before buka kat padang. Before that, saya dah gi bazar dengan Elya (ni kali ketiga saya gi bazaar ramadhan untuk tahun ni) utnuk beli makanan berbuka. Then kitaotang terus gi Masjid Negeri untuk berbuka. Kami ambik kurma, buah & air je sebab masing-masing dah ade makanan kat dalam kereta. Tapi rezeki kami hari ni murah sangat ( berkat first time buka puasa kat masjid & berkat bulan Ramadhan) *Alhamdulillah*. Kami dapat banyak makanan dari orang-orang yang buka sama-sama kat masjid tu. Mungkin muka kami macam student yang tak de duit samapi terpaksa buka kat masjid, sebab tu ramai yang kesian. Huhu. Terharu bila ada mak cik-mak cik kat tepi yang bagi makanan kat kami cakap kami mesti budak baik sebab tu dapat rezeki murah. Mintak-mintak kata-kata mak cik tu jadi doa. :)

Lepas buka & solat Magrib kat masjid, kami gi padang dataran untuk berbuka dengan yang lain-lain. Tengah-tengah makan, tetiba dieorang wat suprise cake birthday untuk saya. Tak sangka giler dieorg wat surprise malam tadi. Saya siap boleh tanya Elya dieorang nak celebrate birthday siapa sebab saya memang suka nyanyi-nyanyi happy birthday kat orang & makan cake birthday. :D *Thanks semua untuk surprise tu, korang telah menambahkan colection cake saya untuk tahun ni*. Then masing-masing sibuk borak & bergambar. Saya sampai sakit kaki sebab excited nak ambik gamabr lompat-lompat dengan tak sedar diri nyer yang saya pakai baju kurung. *Baju bukan penghalang untuk lakukan activiti yang diingini*. Memang seronok berbuka dengan dieorang untuk terkahir kali sebagai classmates. Sedih bila peluk-peluk & cakap byebye tadi sebab tak tau bila lagi boleh jumpa mereka. :`(

That was the end for my day. It didn't start well but it end perfectly. It just a simple activity with friends but the moments with them are priceless. I love them all & I'm going to miss them <3



Notakaki: Bila kita berada kat tempat yang Allah berkati, kita pasti akan jumpa orang-orang yang mempunyai hati yang sangat murni & kita pasti rasa tenang.
Notakakikaki: Jumpa kawan mama Jiky kat masjid tadi, kak Lina & she's really nice :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

My Last Presentation

Tomorrow I'll have VIVA for my long case. It will be my last presentation for BMS. I'll be present about breast carcinoma, so I need to study everything about it. Hopefully the panels will go easy with me. And tomorrow I also have interview for MBBS. Fuhhhhhh. It will be tough day. Hopefully everything will be ok. :)

Wish me luck guys <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

SATE's Pre Raya BBQ

No meaning of raya without pelita.


Cupcakes with our name on it. TYSM Wan :)


Selamat hari raya, ku ucapkan untuk semua *nyanyi-nyanyi sambil main bunga api*


Game session. *semua orang memang pandai menipu*


Heart them much <3



p/s: TQ yana for the pictures :)
p/s/s: This is my new crazy happy family & I love them <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Berbuka 20 Ramadhan

Hari ni sangat seronok.
Seronok berbuka beramai-ramai.
Seronok main bunga api & mercun.
Seronok bising-bising main pembunuh.
Seronok kongsi-kongsi makanan.
Seronok dapat cupcake yang ada nama sendiri.
Seronok having a second family like SATE's.

<3 YOU GUYS!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Double B'day Celebration


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

My Girls


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

It's Over

VIVA for thesis is over. I did ok, not good nor bad, just average. But still, the mark depends on Dr Mahfuz because he's the one that give us marks. Thank you to Dr Mahfuz for asking me a simple question. Hopefully my answer satisfied you. Thank you so much to Dr Sami & Dr Hameed for helping me with my thesis. I'm glad it's over. Alhamdullillah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

This Is Mine

This is my thesis. I'm the one who doing the research, analyze the data & writing it. So, I know my thesis better than anyone else. I guess I can answers questions from panels without any difficulty.

* Try to be optimist, only God know what I really feel right now*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Wahai Hati & Fikiran

Cuba berfikiran posiitif dengan mengatakan pada diri bahawasanya daku akan diuji pada tahap sebenar. Jadi apa yang akan terjadi nanti adalah kayu pengukur kemampuan sebenar diriku. Berjaya atau tidak, itulah kemampuanku. Tetapi jauh di sudut hati, tetap risau dengan apa yang bakal terjadi. Merasakan diri masih tidak mampu untuk menerima semua ini lagi.

Allah lebih mengetahui, Dia tahu apa yang terbaik buatku. Ini semua darinya & sudah semestinya ini yang terbaik buatku. Wahai hati, jangan lah engkau berbelah bahagi. Selari la hati dengan fikiran agar daku yakin melangkah menghadapi dugaan mendatang.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tales of VIVA Thesis (Part 1)

This Tuesday, I'm having VIVA for my thesis. So, I'm going to present my thesis to the panels for evaluation.



When I know whose my panels will be, I feel like screaming my lungs out. I'm totally freaking out =.=””



They are quite strict and particular when it comes to presentation. So, I have no ideas what they will ask me.



There are very particular and I'm sure they will analyze every single thing about my presentation including the colour and font of the slide.




To be continue....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tales of VIVA Thesis (Part 2)

Today, I met my supervisor & co-supervisor to discuss about my thesis & I also told them whose my panels are.



And they give me the response as expected and it did not make me feels any good.



With the help and advice from them, I start to prepare myself for the VIVA.



So, I will be less nervous when facing my panels and able to answer their questions.



Yet I'm still pray for the best.





p/s: Terasa seperti anak kesanyangan Dr Hameed ;D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Oh Nooooo to VIVA Thesis

Arhhhhhhhhhhh. Rasa nak menjerit, menangis dan sume perasaan yang sewaktu denganya bila tengok nama-nama panel untuk VIVA thesis minggu depan. Terbaik la panel-panel saya. Memang menguji kekuatan mental & fizikal saya. Kalau saya dapat lepas VIVA ngan mereka , memang saya boleh berbanga diri selama 7 keturunan la. Semuanyer doctor-doctor berPHD yang bukan calang-calang orangnya. Memang panel yang terbaik la yang akan evaluate saya nanti. Compare ngan saya memang la macam diplococci dengan Hulk, memang tak tercompare la.

Thesis pun tak tau apa citer lagi. Macam mana nak present pun tak tau. Takut giler nak VIVA hari Selasa ni. Mintak-mintak sume akan ok, berkat bulan Ramadhan ni.Amin.




p/s:Setiap yang terjadi pasti ade hikmahnya. Setiap ujian pasti ade kebaikannya. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

News Spreads

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

30 Julai 2011





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Criteria of a Good Doctor

Criteria of a good doctor are:

1) A SMALL stomach
2) A BIG urinary bladder
3) A BIG brain
4) A MULTI digits
5) A SLIDING foots




p/s: I will not be responsible for any damage to your properties including your body and soul that have been caused by this entry. Thank you.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Countdown begin: 3,2,1......

I have few things for my countdown:


# Countdown for raya
*ok, saya tau kta baru 3 hari puasa, tp sy tetap semangat nak raya*

# Countdown for my 21st bday
*Yes, dah cukup umur, lps ni blh vote.hahaha*

# Countdown for finishes my bachelor degree
*oh, I gonna miss my college buddies & Frisbee :`(*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Sabtu Akhir Bulan Julai

Hari Sabtu di akhir bulan Julai diabiskan di wedding kak Sha & Abg Aie. End the day with HP7 at E-Curve. It's great day spending with a great friends equal to having a great time.

The story begins with,
Plan yang telah dirancang ngan baik oleh Ateng adalah kumpul pukul 10.30am kt KFC seksyen 7. So, memadangkan saya tak de transport, so Swee dating dari Sg Buloh to pick me up, plus nak pinjam baju kebaya saya. Tapi tak jadi sebab it's quite big for Swee (obviously, I'm bigger than Swee). So, me & Swee gerak dari Brunsfield dalam 10.20am sebab nak ambik Shoduan kat Seksyen 6. Then ktorg terus gi KFC seksyen 7. Kami sampai dalam 10.35am & hanya ada Ing & Ajeep je kat situ. Orang lain tak nampak muka pun. Then baru la yang lain-lain sampai. Sementara tunggu orang lain lagi sampai, me, Swee, Ing, Khai, kwn Khai, Abg Arab & Kak Intan sempat gi breakfast dulu kat kedai mamak kat depan tu. Then Don, Jerold & kawan Abg Aie (tak kenal sapa dieorg) join kami breakfast. Lepas siap breakfast, kami gi KFC balik, then time tu sume orang yang patut gerak dari sana dah sampai. Dieorang re-arrange kereta, so me, Swee, Abang Zodie & Jon naik kereta Amir. Kami gerak dalam 3-4 buah kereta, tp ade kereta yang kena tunggu & ambik orang, so lastly, only kereta Amir & kereta Abg Arab je yang konvoi. Kami depan, so kami yang bawa jalan dengan Amir & Swee jadi penunjuk arah. The map was confusing, susah nak paham sebab scaling dia hampeh. Kami sesat jap kat bandar Rawang, but still manage untuk sampai kat rumah Kak Sha. Ade 5 orang kat dalam kereta tu, with 2 peoples yang ade GPS, so malu kalau sesat lagi.hahaha.

Kami sampai rumah Kak Sha dalam pkul 1.30pm & terus makan. Sedap nasi minyak dia, nak tambah nasi lagi tapi malu la. Klau saya lelaki macam dieorg memang saya akan menambah macam dieorang. Dieorang siap boleh makan 2-3 pinggan lagi. Lepas siap makan, kami lepak sambil borak-borak sementara tunggu yang lain siap makan. Lepas semua siap makan, Ateng & Don sampaikan hadiah dari kami. Kami kumpul duit & bagi mydisc dgn ucapan kat belakang. Ucapan tu memang mengarut-ngarut la..Hahaha..Lepas hadiah, it's time for photo session. Semua giler glamer so mmg havoc waktu bergambar tu. Lepas penat bising-bising & gelak sakan macam tu majlis sendiri, kami pun berangkat pulang.

Me, Swee and Yana ade plan untuk tgk movie kat E-Curve, so Amir drop kami kat half-way balik untuk tumpang kereta Yana. Then my day continues with HP7. Me & Yana belum tengok HP7, so kami pilih movie tu, kesian Swee sampai tertidur sebab teman kami. Paling kelakar, kami je yang pakai baju kurung kat E-Curve tu, so memang waktu jalan semua orang pandang. Terasa cam cool lak bila pakai baju kurung & pergi kat tempat macam tu. (We should do that more often) Hahaha..

Habis movie terus balik. Yana & Swee hantar saya balik dulu sebab dieorg nak gi dinner. Saya dah blur malam tu sebab tak cukup tidur. Bila balik rumah, routine hidup bermula kembali. Malam tu saya kembali berchenta dengan En Thesis kesayanagan yang dah ditinggalkan seharian.




p/s: Hari mengenali orang baru & menganali lebih dekat orang yang dah dikenali.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

1 Ramadhan 1432H

Selamat Berpuasa & menyambut Ramadhan.
Semoga Ramadhan kali ini membawa keberkatan kepada kita :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kawen

Selamat Pengantin Baru Abang Aie & Kak Sya.
Semoga berbahgia ke akhir hayat :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tidur

Arhhhhhhh!!! Benci giler bila tak boleh tidur. Terasa macam kena insomnia. Tidur kejap je tapi dia still senang bngung dan tak ngantuk. Bila tidur ni nak kemabali normal?



P/s: Waktu tidur normal bagi manusia bernama Ain ini bila ditambah,ditolak, dibahagi dan didarab dengan tidur malam, tidur siang dan nap di celah-celah kedua-duanya adalah lebih dar 8 jam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Gelagat Manusia

Gelagat manusia selalu menarik perhatianku.
Setiap dari mereka punya cerita tersendiri.
Memerhatikan mereka seolah-olah satu hiburan buatku.
Cuba memahami jiwa dan kehidupan mereka.
Ia pembalajaran yang seronok buatku.
Memberikan pengalaman yang berharga,
Mengajar erti sebuah kehidupan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Love is in the air

"Love is in the air".
Haha, absolutely not for me, at least for now.
I love being single, and always ready to mingle.

No one I need to care more than myself,
Nothing needs to be worry,
Nothing need to be ask for permission,
Nothing need to be explain,
Everything is just about me,
ME AND ONLY ME.
Nampak sangat pentingkan diri >:)

Being single made me feel good with myself.
I can have fun whenever I want.
I can be nice to whoever I like (bukan flirt ok, just being NICE),
I can be close to any guy (this statement applies for single guy only),
No one will get jealous,
No one will get angry,
And no drama needs to be face.

I love my life now,
I love peoples around me,
I enjoy every moments of my life like I will die tomorrow.



p/s: To all happily single girl, you girls rock!! And to girls that have a boyfriend, love your guy truly.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jangan Salahkan Takdir

Setiap apa yang Allah tentukan buat kita adalah yang terbaik buat kita.
Jangan pernah menyalahkan takdir kerana ia seolah-olah menyalahkan Allah.
Allah Maha Mengetahui, Dia tahu apa yang terbaik buat kita.
Lakukan yang terbaik dalam apa jua keadaan dan belajarlah dari kesilapan.
Jangan sesekali menyesal dengan apa yang terjadi.
Kerana semua yang terjadi ada hikmahnya.
Bersabarlah dan banyakkan doa padaNya, hanya doa dapat mengubah takdir kita.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Thesis

This week, I’ll be busy finish up my thesis.
Deadline is on 27th July, 6 days from now and I'm still analyzing my data.
Hope can finish it by Sunday, so that my supervisor can check it on Monday.
Come on Ain, you can do it :A)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Today is Thursday

It's Thursday,means no more "Wordless Wednesday".
Today I can write something and not just posting pictures.
Yeahhhhh!!!!

But for now, I need to attend the class.
Bye bye,muahhhhhh <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Everyone having "Wordless Wednesday", so I'm having mine too.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Renungan Bersama

Orang yang baik pada kawan, tapi jahat pada keluarga sendiri adalah orang yang jahat.
Orang yang jahat pada kawan, tapi baik pada keluarga sendiri adalah orang yang baik.
Orang yang baik pada kawan dan baik pada keluarga sendiri adalah orang yang boleh dibawa balik rumah sebagai calon menantu. ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Dreams Do Come True

Weekend lps mmg weekend yang terbaik dalam hidup saya. Saya buat perkara yang tak pernah terfikir akan dibuat. Walaupun saya kecewa pasal Mr. / Miss “Who like to be invisible” tu, tapi tak kisah la sebab my dreams come true. It is the BEST WEEKEND EVER.


Saturday, 16 July 2011.

One of the best day in my life. I dapat tengok Liverpool main kat depan mata. It's like, WOAHHHHH!!!!! Macam tak percaya dapat tengok dieorang kat depan mata sendri. Dah la tu first time saya tengok bola kat stadium dan tengok team Malaysia main. Harimau Malaya memang hebat la. Tetiba saya sokong Malaysia. Selama ni tak kisah sangat pasal team Malaysia, tapi bila dah tengok sendiri dieorg main, saya rasa dieorg sangat hebat. Skills yang saya tengok kat tv, sume dieorg wat. Safee Sali tu boleh jadi macam Park Ji Sung, main untuk European club. Stadium Bukit Jalil penuh ngan manusia-manusia lalang termasuk la saya. Tak kisah la sape goal, ktorang akan jerit dan terlompat-lompat macam kena histeria.

I still can't believed I WATCH THEM LIVE. If I can go and hug them, I will "die". Tengok dieorang pun dah macam kena tachycardia, feels the adrenaline rush in my body. Tengok bola live kat stadium sangat best sebab ade geng untuk jerit-jerit and lompat-lompat bila score, walaupun tak kenal sapa dieorang. Players Liverpool memang best sebab dieorg memang raikan fans. Dirk Kuyt siap bukak baju lagi. Carragher dengan sytle dia sendiri kat atas padang. Sume tu live kat depan mata ok? Sape tak nak?

First time tengok dieorg waktu training session lagi dah rasa macam nak pengsan, ada Carroll, Agger, Kell, Joe Cole & ramai lagi la. Legend Liverpool, Ian Rush pun ade. Berbaloi la spend duit untuk tengok dieorang. Result match tu, Liverpool menang 6-3. Mana tak berbaloi, goal dah la banyak. Next time, klau Liverpool datang Malaysia lagi, obviously I akan pergi tengok. Hmmm, may be I should start kumpul duit untuk gi tengok dieorg main kat Anfield lak =.=



Sunday, 17 July 2011.

Jacob's Walk of Life, event berjalan beramai-ramai di Taman Botani Shah Alam a.k.a Bukit Cerakah. Pukul 5 pagi dah bangun untuk siap gi event ni. Saya kuar rumah sekali ngan abah kuar nak gi masjid. Memang pagi giler ktorang kuar sebab nak parking keta. By 6.30am dah sampai kat Bukit Cerakah. Time tu tengah gelap lagi, orang pun baru start nak ramai. Memang ramai giler join events tu, looks like thousands, mungkin lbh 5000 peoples there, dari budak kecik kat dalam stroller sampai la kat nenek tua.

Dulu, saya register event ni sesaje je, dengan alasan nak bersuka-ria ngan kawan-kawan sebab dieorg join. Then saya ajak Nadia, Nana, Swee & mama sebab nak meramaikan orang untuk bersuka-ria and memang ktorg bersuka ria hari tu. Walaupun terpaksa jalan 7km, tapi tak rasa penat sangat. Terasa macam bersiar-siar secara berjemaah. Dah la ktorang paling bising kat situ sebab tak berhenti borak. Mesti orang belakang tension sebab budak-budak ni bising sangat. Klau ade nombor berapa ktorang sampai, mesti ktorang dapat no yang beribu-ribu. Hahaha.

First time saya kenalkan kawan-kawan college saya kat Nadia & Nana. Suka bila dieorang dapat masuk. Sebab tu saya sayang kawan-kawan saya, dieorang sume jenis yang mesra alam <3. Ni first time gak saya join event kesihatan macam ni and it was totally fun. Berbaloi join Jacob's ni. Next year, klau ade lagi, saya nak join sebab sangat seronok.


p/s: Experience become greater when you gained it with your bestfriends <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Great Weekend

Will having a great weekend with a great friends.
Can't wait for that.
Dreams come true ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Letter From Heart

Dear, Mr. /miss “Who like to be invisible”,

I didn't know who you are and I never want to know. But if you read this, you know who you are.

First of all, I like to say that what u did to me is UNEXPECTED. I think I never disturbed anybody’s life, so why should you disturb mine? I should piss off with you, but somehow I'm not. I'm actually CONFUSED, why you did that to me, even I never knew you or perhaps I may know you but you like to KEEP YOURSELF INVISIBLE.

Mr/miss,

I didn't know what your real intention was. But, if it was a bad intention, congratulation because it was a pretty good attempt of you bringing me down. Just remember, the harder you try, the stronger I become. If it was a good intention, thank you because it is a good lesson for me, eventhough I learned it the hard way. However next time, if you didn't like what I post on my blog, please tell me personally. You don't need to do all this. I'm open to listen to your comment. And I also don’t need to go through all this chaos.

Mr. / Miss “Who like to be invisible”,

Whoever you are, you are not a good friend. If we a friend, our friendship had end because friend's won't do that. If we are never been friend, I never ever want to be your friend and I'm 110% sure you also didn't want to be my friend. I didn't need a backstabber and 'two faces' people in my life. I need REAL peoples, not the fake Barbie and Kent. I only need friend who tell me if there is shit on my face and help me clean it, not friend who throw shit on my face and laugh at it.

Darling,

You don't need to worry because I won't revenge. Revenge is not my thing. I won't be so stupid and low just for you. I believe karma will do their job. I just need to sit back, relax and patiently waiting for that moment to happen. When the time comes, please don't get angry, just smile because it will make you look nicer ;)

Anyway, thank you again for that valuable lesson. I learned a lot from it and I’ll remember it for the rest of my life. Please, never do that to others. If you didn't like them, just tell them in their face because you never know who you dealing with in the future. Have a great day celebrating your ‘not so big successes. Wohooooo!!!!

Oh, by the way darling, I like to remind you that this is my personal blog. I write about my personal life especially about my thoughts and experiences. If you didn't like me, DON'T READ. Please enjoy your life and don't disturb others. Life is too good if you cherish every moments of it. Cheers V(^__~)V

P/S: Don’t be invisible for so long because people might forget you.


<3 Learning from a mistakes are hard, but someday you will appreciate it. Thanks for all the good advice, doc :) <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Medicine = Puzzle

Medicine is tough. There are a lot of things needs to be memorized. That's a lot of time need to be sacrifice. That's a lot of hard work need to be done. Once you decide to choose medicine as your study field, you need to sacrifice everything for it, including your fun time (ouchhh, that's really hard). Sometimes, when it so tough, you just feel like you can take it anymore, you just want to quit and you will think back why you want to do medicine? But the reason that makes you want to quit is the same reason that make you wake up and heads up to face it. The tears of suffering will eventually change into the tears of joy once you have your dream scroll in your hand.

Now, I'm still in the phase of "tears of suffering" and I really hope that someday that tears will change into tears of joy. Somehow, despite all those crazy terms, disease, exams, course works and everything between it, I love medicine. For me, diagnosing a disease is like solving a puzzle. The symptoms and signs are the clues. You need to think hard when you solve a puzzle. Which piece is applied to that particular part? The same thing as medicine, which symptoms and signs apply to that particular disease, which is the best treatments for that disease and what is the prognosis for that disease depending on the patient's condition. I love medicine because of these. It makes me think and analyze two things that I love most. Diagnosing a disease always give me joy. Eventhough I don't really know and memorize all the disease I learned (I should work hard to overcome these problems).

I love puzzle and I love medicine. Hopefully I will succeed in this field. It is not easy to be success yet it isn’t hard. It is not hard to fail yet it isn’t easy. If you give your best shot and always pray to Allah, Insyaallah you will succeed. And DON'T FORGET to get blessing from your parents and teachers because Allah's blessing comes from them. <3




p/s: When I said crying it doesn't mean that I cried.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Quotes

Great things often happen when it is unplanned. :A)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Yeahhhhhh

Yeahhhhhhhhhh!!!!! Survey form saya dah habis distribute. Pada saya skang dah ade 190, 70++ lagi masih kat farah, 20++ kat Conie dan 3 lagi pada Tara.

Happy giler bila dah habis distribute. Cukup 300 atau tak, itu cerita no 2, janji survey saya yang berjumlah 309 tu dah habis di distribute.

Saya nk ucap terima kasih kat Lisa, Lia, Iffa, Sheila, Aimi, Swee, Don, Yana, Kina, Conie, Elya, Wiki, Kak Omey, Alina, Khai, jiran sebelah dan kawan mereka, Kak Linda (kalau saya tak salah pemilik novel Nora Elena tu namanye Kak Linda) dan semua yang saya lupa untuk listkan kat sini sebab tolong distribute survey saya pada classmate atau housemate mereka. *terasa macam ucapan menang anugerah skrin lak,hehehe*

Alhamdulillah survey dah habis distribute, sekarang tinggal untuk key-in data tu sume je. Thank you semua yang sudi jawab survey saya, sayang korang walaupun mungkin tak kenal sapa yang menjawab survey saya ni,muahhhhhhhhhh <3<3<3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Terpaksa Rajin Demi Thesis

Petang tadi tetiba je dieorg cakap hari Khamis ni kena hantar soft copy data kat Dr Redhwan. Tension giler bila dapat news tadi sebab data colection pun saya tak siap lagi, ni kan key-in data. Dah la sample saya beratus, mencanak saya nak kena key-in data tu sume dalam masa yang singkat. Minggu ni lak agak busy, lagi la tak de masa nak key-in data tu. Malam ni la jugak perasan malas melanda diri sebab penat dan mengantuk disebabkan class dari pagi sampai petang dan kekurangan tidur untuk beberapa hari ni. Tapi kumpulkan gak semngat untuk start key-in data. Semangat ni sebab Yana main-main kat Fb surh key-in data. So, thank you Yana share semngat yana key-in data ngan kta :)

Ni la buktinya saya sekarang tengah sibuk key-in data. Tapi baru key-in 20 orang dan baru wat part socio-demographic *at least I start doing something right?*




Notakaki: Please Dr Redhwan, bagi la kami masa lagi, sampai next monday pun tak pe.. T.T

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Terfaktab: Surat untuk bakal ibu mertua

Terfaktab: Surat untuk bakal ibu mertua: "Assalamualaikum.. Hai mama eh makcik..Apa khabar? Saya harap makcik sekeluarga sentiasa sihat dan berada di bawah lindungan Tuhan. Walaupu..."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tolong Punctual

Tadi saya ade janji dengan seorang akak untuk survey pasal Education Consultant. Kami janji untuk jumpa pukul 12 kat U-cafe. Kebetulan kelas saya habis awal, so saya mintak akak tu datang awal sebab Yana nak gi hospital lepas survey tu (saya ajak Yana untuk jawab survey tu sebab akak tu mintak 2 orang). Saya expect akak tu akan datang awal sebab dia yang janji ngan saya untuk jumpa pukul 12, so dia sepatutnya dh ade kat situ sebelum pkul 12 lagi. Saya sempat lunch sementara tunggu dia sampai. Dia sampai dalam pukul 12.15 dengan seorang kawan dia, Raja. Nak bagi introduction pasal survey tu pun lama, macam-macam dia tanya, ada certain things tu rasanya tak berkaitan ngan survey pun (tnya psl duk mana, wat course ape, dtg college naik ape etc. lak), last-last dieorang mintak jumpa waktu lain sebab survey dia lama. Bila tanya bape lama, tak boleh jawab, tau jawab lama je. Bila last sekali tanya berapa lama duration survey ni, baru la cakap dalam 2 jam. Then ktorang wat appointment baru untuk hari sabtu ni, pukul 10 pagi. Saya siap cakap kalau nak jumpa pukul 10, make sure pukul 10 dah sampai. Dieorang mesti ingat saya perli tapi saya tak de niat pun nak perli, just nak suruh punctual. Saya tak suka orang tak punctual sebab dia akan melambatkan orang lain lak especially kalau dia yang bagi waktu yang sepatutnya jumpa.

Sorry yer abang ngan akak, saya memang orang yang jenis macam ni, dh memang kena didik dari kecik macam ni. Lagipun punctual tu penting dan ia melambang disiplin seseorang tu (saya bukan mengutuk orang tak punctual kat sini). Mulai hari ini, jom la kita semua belajar untuk punctual :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

I Don't Know What I'm Doing

Abah asked me to fill the ASSIST form, something to do with scholarship thing. I apply for master program as a back-up plan for BMS. But to be honest, I don't know what I'm doing. I apply it because of abah, not something that i really want to do, eventhough abah only asked me to apply it, not forcing me to apply. I still hoping that I can do MBBS after this. Allah know what the best for me. I just need to pray to Him and hope for the best. Amin Ya Rabba AlAmin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Terfaktab: Surat daripada seorang wanita kepada future HUSBAN...

Terfaktab: Surat daripada seorang wanita kepada future HUSBAN...: "Ah, ini entri lama saya tulis dalam nota Facebook dulu. ingat tak? Berpuluh2 shares, sampai beribu-riban comments siap gaduh2 lagi pertikaik..."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Thought

I'm suffocating in my own thought.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

You

You,
Come and go,
Like a wind,
Touch me softly,
Without me noticed it,
I love when you come,
Then you leave unspoken,
Leaving me speechless,
Confused,
I want an answer,
What does all this mean?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jacob's Walk of Life

17/7 nanti saya join event Jacob's Walk of Life. Saya tak sangka saya akn join event ni sbb tak pernah seumur hidup saya sepanjang 21 tahun ni sy join event-event mcm ni. Selalunya sy tak suka event mcm ni sbb ramai org, sy tak suka bila crowded sgt. Tp bila Arep promote kt Babat dan rmai classmate sy nk join, sy pun ikut la sekali, saje je join, untuk gelak-gelak ngan kawan sy. Bila sy promote kt bestfriends sy, dieorg pun nk join. So, mkin seronok la event tu nanti. Ngeee :D


*Aura Arep bila jd promoter, rmai yg tertarik nk join, ni la buktinya*

So guys, kalau korang tak de plan lg utk 17/7, jom la kita ramai-ramai join Jacob's Walk of Life nanti. It's free, plus blh dpt t-shirt dan goody bag lg dan plg penting kt Shah Alam je pun. Jom la kta sihat smbil bersuka-ria ngan keluarga & kawan-kawan <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Lecturer "Suka Hati"

Oh Dr Omar, doc yg plng 'tingtong' *ayat pnjm dr aten* ku pernah jmpa. Suka hati dia je kacau class lecturer lain, lps tu bising-bising dlm class tu mcm time tu class dia. Dia ambik masa lecturer lain tak pe, tp lecturer lain tak blh ambik masa dia. Gaya dh la mcm gangster jalanan, sume benda pun ikut otak dia. Dia la doc plg lawak sy prnh jumpa. Dia lawak sbb gaya dia yg tak boleh berenti duk diam. Sampai td, blh lak dia kacau class Dr Thaaer yg tgh ajar ktorg surgery, lps tu interrupt Dr Thaaer ckp, kacau ktorg yg kt dpn yg tgh dgr Dr Thaaer explain, lps tu ikut je Dr Thaeer jln and last-last sekali, yg pling menarik sbb dia blh lak gaduh ngan Dr Thaaer mana yg plg bagus, surgeon or anesthetic (Dr Thaaer adlh surgeon, Dr Omar lak anesthetic). Satu class gelak tgk gelagat dieorg. Mesti Dr Thaaer tahan sabar je ngan Dr Omar tu. Hari tu, Dr Jalal prnh sekali kna ngan Dr Omar, mcm tu gak. Dr Omar mmg lawak la. Walaupun lawak-lawak & ckp laju giler mcm kereta F1, tp dia still lecturer yg bagus. Lecture dia blh difahami tp dgn syarat kena dgr betul-betul sbb dia ckp sgt laju mcm pesawat pejuang. Hehehe. Oh, by the way Dr Omar, YOU ROCK!! Y.Y

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

WTH

Ape motif u?
Dari dulu lg..
Suka betul mainkan perasaan org *pfttt*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Nak Hiking!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tetiba terasa nk hiking. Tp nk hiking yg lg mencabar dr naik Broga (walaupun tak prnh naik Broga), yg ambik masa hours utk smpai puncak, tp blh trun dr puncak pada hari yg sama. Nak hiking dgn groups yg kecil je, tak perlu smpai berpuluh-puluh org. Ni sume salah Arep sbb tulis kt blog dia psl dia gi hiking hari tu. Terasa cam best lak klau dpt try hiking mcm tu. Ada sape-sape sudi untuk gi hiking ngan saya? Someone, pleasssseeeee help me ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

A Price You Need to Pay When You are The Photographer

The price you need to pay when you are the photographer is that YOUR FACE WON'T BE CAPTURED because you need to captures others. And for someone like me who loves being captured, it's SUCK.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

I'm bored and undefined X.X

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Full Story of A Priceless Memory

Sblm ni saya pernah janji untuk update ttng apa jadi waktu beach pick up kt Bagan Lalang, so here I am updating what happens there while waiting for my housemate to end their UNO game *bosan bila mng terlalu awal mng dr org lain*. My story will begin the day before the pick up.

The day before the pick up:

Boleh dikatan plan untuk gi pick up dibuat last minute, I mean details sume wat last minute including who's going, khemah and foods. Ptg Jumaat tu baru ktorg jmpa and discuss utk bwk ape dan pkul bape nk gerak. Mlm tu gak baru gi beli barang & buat surat untuk balai polis sbb nk bermlm kt pantai tu.


Day 1 (16 Jun 2011):

Kmi plan untuk kumpul dlm 8.30, tp yg ada time tu hanyalah saya, Swee and our beloved mama, Jiky. Org lain lmbt sikit smpai. Pagi tu settlekan parking untuk Swee. Guard kt brunsfield sgt kedekut utk bg kebenaran tgglkn keta kt situ. So, last-last mntk tlg Sheila utk letakkan kereta Swee kt Tadisma. Pg tu gak Shoduan bru gi beli ayam ngan Jiky kt pasar, so saya, Awan, Najwa & Swee tggu la dpn Brunsfield smpai Elya trun untuk bg kunci keta ngan say hi dia kt dia. Sbb lama sgt tggu org gi pasar, kmi decide gi breakfast dlu kt Al-Ali. Kjap lps tu, shoduan & Jiky join kmi kt Al-Ali. Kmi berenam (Najwa, Swee, Awan, Shoduan , Jiky & me) je yg yg gi dulu pgi tu. Org lain including Don & friends dan Elya and her BF join mlm nanti. So, pgi tu 2 kereta je yg gi. Kmi gerak dlm pkul 11.30 lps tggu Jiky blk letak keta. Sblm smpai sana kmi singgah Balai Polis Sepang utk bg surat,but then dia ckp Bagan Lalang kt bwh Balai Polis Sungai Pelek. Waktu kt Balai Polis Sepang tu, blh lak mak cik polis tu tnya ktorg ni bdk sekolah ke? Mentang-mentang la Awan & saya nmpk muda (perasan muda jap..hehehehe :D) dan mama Jiky ktorg obviously nmpk cam cikgu (sorry mama, jgn marah *ngeee*). On the way gi Bagan Lalang, kmi snggah kt Balai Polis Sungai Pelek utk bg surat, then teruskan perjalanan ke pantai.

Smpai pantai, kmi terus pasang khemah. Shoduan lak sibuk gi basuh ayam dia (dia org yg paling semangat ngan BBQ). Ni first time saya pasang khemah sndiri tnpa tunjuk ajar org lain (ni baru kali kedua saya pasang khemah) *masuk lift, tekan sndiri*. Siap pasang khemah, kmi yg girls pergi beli lunch & boys tggu khemah. Then kmi lepak jap sementara tggu Shoduan marinate ayam utk BBQ *saya bru tau, letak coke dpt lembutkan daging ayam*. Terasa mcm camping sebenar sbb terpaksa pkai batu utk ketuk black pepper bg halus. Lps Shoduan siap marinate ayam, kmi lunch dan main monopoly & UNO smbil bersantai tggu cuaca redup sikit. Bila cuaca redup, kmi main baling-baling frisbee kt pantai smpai la Najwa msuk air sbb nk ambik disc. So then, kmi trus main frisbee dlm air. Saya, Najwa, Swee and Jiky je yg main disc dlm air smbil gelak2 (Awan & Shoduan wat hal dieorg sndiri). Mcm-mcm lawak kmi wat waktu dlm laut tu. Then Shoduan & Awan join kmi main dlm air. Plg best waktu dlm air tu bila kmi main game Shoduan yg ala-ala citer "Grows Up". Kmi kena wat bulatan, baling disc ke atas, smbil pejam mata, cover kepala dr kena disc tu and wishing yg disc tak kan kena diri sndiri. Sume org tak blh tgk disc tu jatuh mana & lari dr bulatan tu. Sakit jantung main game tu sbb disc nyaris je kena kepala sume org. Dah la disc tu sakit klau kena, so sape-sape yg bernasib baik kena disc tu mmg TERBAIK la. Hanya Shoduan & Jiky je yg malang terkena disc, org lain sume selamat dr kna disc pembunuh tu. Lps abis game tu, kmi main pick up kt pantai. Kmi main 3 on 3. Saya, Swee & Jiky dlm 1 team dan Shoduan, Awan & Najwa team satu lgi. Kmi main 10 points, tp syg team saya kalah :( . Lps game kmi smbung mandi balik, kali ni kmi borak je dlm air tu. Time tu air tgh surut, so mmg best la untuk duduk je dlm air tu smbil borak-borak dlm air tu, mcm therapy lak. Bila hari mkin gelap, dieorg suruh girls mandi dulu smntara boys cari kayu api dan siapkan tempat utk BBQ. Lps mandi, kmi lak yg tggu khemah dan dieorg gi mandi. Then kmi start bakar sementara tggu yg lain smapai.

Waktu sesi pembakaran BBQ sedang dijalankan Don sampai dgn kawan-kawan SATE dia ( Kak Sya, Abg Aie, Abg Arai & Yana). Jiky dh mmg tempah tempat khas kt dpn api tu sbb dia dh jadi pembakar setia BBQ tu. Shoduan lak still jadi chef yg susunkan ayam & sausages utk bakar. kawan-kawan Don sibuk siapakn khemah dieorg. Yang lain lak duk tgk je smntara tggu ayam & sausages tu masak. Dlm gelap tu, saya, Najwa, Swee & Yana (ajak Yana main sbb nk ice breaking ngan dia) main monopoly dgn di temani cahaya dr lantern yg Kak Sya bwk. Tp suasana kt situ tak gelap sgt pun sbb ade lmpu hiasan jalan dan org kt situ pun rmai. Rasa mcm pesta lak sbb rmai giler org camping kt tepi pantai tu. Area kmi camping lg la meriah sbb jiran kmi adlh geng-geng basikal yg sgt ramai. Dieorg siap bwk dapur gas dan goreng mknan mcm kt pasar malam lak. #Ehh, sorry iklan jap. Skang smbung citer kmi blk.# Tgh kmi syok mkn, Elya & Abg Faizul lak smapi. Don bwk jagung, so kmi smbung bakar jagung lak ( actually Jiky yg bakar sbb dia kn pembakar setia). Don & 2-3 boys gi cari kayu besar untuk buat campfire. Betapa cerdiknya Don, dia blh gi bakar jagung kt unggung api yg besar sampai hangit, then tgglkn jagung tu kt situ sbb dia nk gi cari mnum ngan kwn2 dia tu. So, saya ambik la jagung hangit tu ke Jiky yg msih lagi setia membakar walaupun mood dia dh mcm berubah sikit (dia tak ceria mcm biasa). Nasib baik Jiky lyn saya utk fixkan hasil kerja Don tu. Nasib baik la yg hangit kt 1 side je, hangit pun mostly kt kulit dia. So, kmi kupas kulit & bakar jagung tu mcm tu je. Swee, Najwa, Abg Faizul, Elya dan Awan gi jln-jln ke arah laut, tp saya decide untuk siapkan kupas kulit jagung sblm join dieorg. Kesian lak tgk Jiky yg dh berubah mood tu wat keje, so lbh baik saya siapkan keje saya even Jiky suruh saya join dieorg ( Swee & others). Lgipun tak kan nk wat keje separuh jalan, mesti la kna siapkan dulu kan?. Lps siap kupas kulit jagung tu, saya join Swee & Najwa jln-jln ke laut smbil gossip-gossip ngan dieorg. Sbb gelap, kmi blk ke khemah dan menyemak kt tmpat BBQ smbil tggu jagung bakar siap. Sedap mkn jagung bakar tu, lg sedap sbb dah lama tak mkn & mkn pun dgn kwn-kwn. Swee lak bukak spa kt situ. Dia ngan Jiky pkai mask smbil dia bufferkn kuku Jiky .

Lps Don blk dr minum, dia ngan kawan-kawan SATE dia kumpul untuk main game. Elya & Najwa gi toilet dan Abg Faizul lak gi tdo sbb dh penat drive seharian. Mula-mula sy segan nk join dieorg main sbb tak knl kwn-kwn Don tu dan Najwa & Elya lak tak de (nasib baik la Swee ada), tp pkirkn game dpt "ice breaking",so join je la. Mula-mula kmi main game superhero, then game biawak-buaya. Game-game ni mmg lawak giler. Sy gelak smpai sakit perut ( Dh lama tak gelak kuat mcm tu :DDD ). Then Elya & Najwa join kmi main game. Kali ni kmi main game pembunuh-ngan-org-kampung (klau tak silap game tu org pggl Mafia). Byk round gak kmi main game ni sbb sume org tak puas hati sbb pembunuh asyik menang. Lawak giler waktu main game ni sbb sume org snggup gamble utk buktikn dieorg bkn pembunuh. Lps tu, siap ade tmpt puaka sbb selalunyer org duk kt situ, dia adlh pembunuh. Saya main game tu smbil ngantuk-ngantuk sbb lama sgt. Mcm-mcm analisis buat untuk cari pembunuh, tp akhirnya pembunuh gak menang. Pkul 5 pgi bru ktorg msuk tdo. Boys sume tdo luar. Sy, Najwa, Elya & Swee berhimpit dlm khemah.

Day 2 ( 17 Jun 2011):

Pgi tu saya tdo-tdo ayam je sbb tak selesa. Lps Subuh saya ngan Najwa smbung tdo blk. Elya gi tdo dl keta and Swee bgn awal sbb dia pun tak selesa kena gigit nyamuk. Saya bgn dlm pkul 8 lbh. Time tu Swee, Awan, Jiky, Don and friends sume tgh breakfast. So saya terus join dieorg breakfast. Jap lps tu Najwa lak join ktorg. Lps breakfast, kmi duk lepak jap. Then, Arai, Awan, Najwa, Yana, Swee & saya gi jln ke laut smbil discover sea creatures kt situ. Bila blk pantai, tgk Don semangat ngan layang-layang dia yg tak blh naik tu ( dia jelous kowt tgk bdk-bdk tu main layang-layang). Sepanjang pgi tu, kmi hanya lepak, borak, cerita hantu, main monopoly & UNO smbil baring beramai-ramai kt situ. Don sorang je semngat nk main pick up, org lain sume prefer utk relax je. Smbil lepak, Swee bukak blk spa dia. Dia gi buffer kn kuku sume org ( semangat betul Swee kilatkn kuku org) *btw, thank you Swee for the buffering*. Bila air dh pasang, sy, Najwa, Swee, Yana, Awan, Elya & Don gi main disc dlm air lak. Kali ni kmi main sekejap je sbb dh nk kena kemas barang utk blk. Bila blk pantai, kmi terus kemas barang, bukak khemah, buang sampah dan siap-siap untuk blk. Sebelum blk, kmi singgah mkn kt tepi Balai Polis Sungai Pelek. Waktu ngah mkn tu, sempat lg main game pembunuh-ngan-org-kampung tu sbb ade org request nk main. Kmi sempat main 2 game waktu mkn tu. Habis mkn, kmi masing-masing blk sndiri tnpa konvoi. Dan di situla berakhirnya pengalaman pick up yang tak brpa nk pick up kt Bagan Lalang tu.



Notakaki: Itu adalah antara weekend yg best dlm hidup saya especially bila spend dgn kawan-kawan yg best mcm kawan-kawan frisbee sy yg mmg havoc. Sunburn yg dpt sbb berjemur mmg berbaloi compared dgn fun yg dpt kt situ. It's a good de-stress for me. Tp bg saya, hari yg plg best adlh hari pertama sbb dia lg intimate bila kmi berenam je kt situ. Apa pun, saya syg dieorg sume, muahhhhhhhhh. Thanks guys for a great moments and I love U all so much <3<3<3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

A Priceless Memory

All those sunburned, sore throat, body ache and less sleep are nothing compared to the fun I had during the beach pickup. Thanks guys for the great memory ~XOXO~

P/s: I will update about what happens soon.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Menanti Hari Esok

Can’t wait for tomorrow!!!!!!!
Will having fun with friends and may be with additional sunburn.


Esok, cpt la menjelma, dh tak sabar ni 0.o

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Surat Rasmi

Ok, I know I'm suck in writing a formal letter.
Dah lama kowt tak tulis, dh bertahun-tahun lamanyer.
Waktu zaman sekolah dulu pun seboleh-bolehnya I tak kan pilih surat rasmi.
Bosan sbb ayat kena skema, tak de imaginasi lnsung.
Bila tetiba kena tulis surat rasmi, mula la I mencanak mencari contoh kt internet.
Dah la kena tulis untuk balai polis, merangkak-rangkak mcm kura-kura waktu karang ayat utk surat tu.
Surat rasmi is so damn boring X.x

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Whitish White

I love my new templates, the design, the colour and everything in it. White is my new colour now :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kisah Kami di Hospital

Setelah sekian lama,baru hari ni ktorg gi hospital blk. Kali ni Dr Ammar yg jd co-ordinator ktorg. Kami dh siap dibahagikan kepada kumpulan dan setiap kumpulan ade waktu dan department masing-masing. Waktu utk kumpulan sy adlh pd sebelah petang, dr pkul 2-4pm dan department kmi adlh Medicine. Kumpulan sy ada Sheila, Shanu, Naina, Ghah, Zakiah, Mimi dan sy.

Sebelum ktorg start observation, Dr Ammar bg taklimat dulu. Taklimat apa blh buat dan apa tak boleh buat waktu kt dlm ward. Lps taklimat, ktorg gi la ke ward Medicine kt tgkt 7. Lama gak ktorg berdiri kt dpn ward tggu Dr Ammar sbb takut nk msuk sndiri ke ward tu. Bila Dr Ammar dtg, dia bwk la ktorgg msuk dan knlkn ktorg kt Docs kt ward tu dan juga kt sorang lecturer nursing MSU yg kebetulan ade kt ward tu sbb tgh assess student nursing dia. Start la waktu-waktu kmi perasan mcm doc sebenar. Mula-mula kmi observed student nursing tu wat dressing utk diabetic patient, then ktorg follow sorang doc ( rsenye dia adlh HO ) ni melawat patients dia. Kebetulan ade seorg patient kena wat PD, so kmi observed la doctors wat procedure tu. Lama lak procedure tu sbb PD yg pertama tak jadi. Doctors yg wat procedure ni pun sumenya baik sbb dieorg sudi terangkn kmi psl procedure tu and indicationnyer. So, kmi ambik case patients ni utk case presentation ktorg.

Wlaupun seronok observing patient and bace fail cases, tp ade bnda tak menarik utk sy. Pertama, ward tu sgt panas dan cramping, smpai ade extra bed kt tepi. Goverment ptut tambahkn ward dan taruk aircond kt ward-ward ni, so patients lebih selesa dan doctor pun selesa utk bekerja. Sy pun hampir pengsan waktu observed procedure PD tu sbb panas sgt bila terperuk kt dlm tirai yg ditutup tu. Sy tak tau la mcm mane patients kt dlm ward mcm tu blh "survive". Klau sy, mesti mkin sakit sbb tak selesa.

Hari ni mmg sgt seronok sbb sy byk bljr bnda baru. Terima kasih Dr Ammar sbb byk tlg kmi dan tak biarkan kmi terabai kt hospital tu. Terima kasih gak kt 3 org doctors yg kt ward 7a tu sbb sudi tlg dan ajar kmi dan lecturer nursing yg tlg bg info psl ward and procedure dressing tu. Terima kasih gak kt patient sbb bnrkn kmi observed dieorg dan semoga anda suma cpt sihat dan dpt kuar dr hospital. *dh rasa cam tulis ucapan menang anugerah lak..hehehe*



#I love being in hospital, surrounded by patients, machines, doctors, nurses, medications, files and everything in it. This is one of the reason why I want to be a doctor *InsyaAllah*.#

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

A Story About A Drama Queen

When a good friends of mine having problems with someone used to be their closed friend (all Of them are my friend) it makes me remember someone I used to know when I was in high school because the story are similar, a selfish-backstabber-drama-queen friend.

Friends (I should say bitches because they don't deserved to call friend) who are drama queen are pathetic. They do everything, lying, backstabbing, kissing other people's butt and everything in between just to have attention and bring their enemy down. I used to have this kind of people in my life. Its horrible but it teach me valuable lesson which is PEOPLE WILL ALWAYS TAKE ADVANTAGE OF YOU AND TRY TO BRING YOU DOWN.

Usually, the drama queen are selfish, arrogant, self-centered person. They create stories (sometimes so fairytale and not logic at all) just to make others give attention to them. They jealous with other people's life and will always try to bring that person down. Someone I used to know had done this to me. I feel really pity to her because she had to do all those stupid stuffs and create stupid stories just to have attention. I don't feel like I want to revenge to someone that have pathetic life like her. KARMA WILL EVENTUALLY DO THEIR JOB and in my case karma had done it :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

It's Wonderful

Peoples always said, "Great things often happen when you least expect them". It's so wonderful and will always remain as sweet memory for you. It happens to me for few times and I really love the feeling of Oh-My-Gosh-I-never-expect-it. So, from now on, I will learned to expect less and just go with the flow. Perhaps greatest things will happens when I least expects it ;) *am I just expecting something?*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Barca Deserved It.



Barca won the Champions League in 2009 against Man U and this year they did it again (Barca won 3-1), and much better when they won it at Webley (Which I consider it as Man U's place as it was in England). I guess it's still not too late to congrats Barca. The match was great and exciting. All Barca's player played very well that night and the goals was superb. Man of the match that night was Messi. Its worth it to wake up in the middle of the night just to watch the match especially when MAN U LOST >:))))). Congrats once again to Barcelona FC.

Barcelona FC.

Barca's players

The joy of Barca's playes, celebrating their winning



P/s:Like seing Macherano with a big smile and oh, yeah, Messi was cute ;)
p/s/s: Pep Guardiola was the most gorgeous manager (for now) <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments