Hello world!!

Dh lame giler sy x update blog ni..lately sy sgt,sgt busy dgn mcm2 xtvt...klau ade free time pun,sy x de mood nk update blog ni..huhu..

The past few months,mcm2 dh jd dlm idup sy..my bro kawen,sy msuk sem bru & t'active ngan xtvt MSC,sy dh pndah msuk rmh bru dgn housemate2 yg sume bru,world cup,sy join main game bru yg sy btul2 suka & sy ade xm yg mmg watkn kepala otak nk pecah @_@

Cerita 1:

My only bro dh tamatkn zaman bujang dia..dia kawen pd tggal 5/6/2010..At first,it's weird for us when he now had his own family..Abah,mak,kak nurin,kak sikim & I sume sedih bila dia dh kawen..tp kmi lg gembira sbb dia dh jmpa org yg dia btul2 syg & org tu syg dia blk..

Waktu majlis akad nikah tu,abah yg plg t'effect..I know abah lg sedih drpd mak utk lpskn ank laki dia sbb abah is very,very protective dad..abah smpai titiskn air mata bila tgk satu-satunyer anak laki dh selamat nikah..mak lak blh gelak2 waktu majlis tu,dia mcm x sedih pun anak dia dh kawen..my bro & wife dia pun blh gelak2 je waktu majlis  b'langsung mungkin sbb excited dh kawen..mcm2 prnh jd antara dieorg,smpai prnh sekali  hubungan dieorg bg effect kt family masing2..tp dh mmg Allah tentukn jodoh dieorg b'dua,wlaupun ape jd,mereka ttp dh dijodoh utk 1 sama lain..both family pun redha dgn ketentuan jodoh mereka..

Sume persiapn utk majlis tu,kmi ade 1 family yg wat..itu sume sbgai tnda syg kmi kt kepo..kepo sgt beruntung sbb rmai org excited dgn majlis dia & sgt bersemngat utk bantu dia uruskn majlis kawen dia smpai dia x yah wat ape2(hnya siapkn diri utk kawen je)..pelik bila tgk mak & abah uruskn majlis ni..selalunyer dierog jd pembantu je,tp skang dieorg lak yg jd ketua..

Qibah pun sedih bila Giant dia dh kawen..dia x dpt nk gtau perasaan dia tp dia tonjolkn dgn lnsng x nk g dkt dgn Giant sbb dia tau Giant dia dh jd hak org lain skang..dlu,Giant blh lyn dia mcm princess,tp skang dh ade org lain yg akn teman Giant dia..comel lak tgk cinta x kesampaian si bdk kecik tu..

Majlis sblh pihak lelaki,kmi wat kt kg sbb sume saudara mara kt sne..waktu majlis tu,sy dpt jmpa dgn org2 kg & suadara-mara yg sy x prnh or jarang2 jmpa..majlis kenduri sgt best sbb pnuh dgn semangat gotong-royong tp penat bila kta yg jd tuan rumah(rasa cm dh x nk kenduri dh)..

Bila kepo dh kawen,setiap weekend dia akn blk Klang,so dh x de msg tny dia dh mkn or blm & x de gak msg sruh dia sggah mkn..bila kepo dh x dtg rmh waktu weekend,mak la org yg plg sedih..slalunyer ank kesanyangan dia akn dtg weekand utk mkn & lepak kt ctu,kadang2 dtg htr bju utk basuh,tp skang sume tu dh x de..nasib baik la kepo slalu blk tgh ari utk mkn & rmh kepo x jauh sgt,so x de la mak sedih giler..skang hidup kepo mkin teratur,dh ade org yg uruskn dia..kmi x yah susah2 nk kisah kt dia lg..abah & mak lak tggl la ngn ank2 perempuan mereka ni..raya nanti mesti kepo g raya sblh wife dia sbb wife dia ank tunggal,so dia kna la jga family wife dia tu (bak kta abah)..tggl la kmi beraya berlima je :-(


Cerita 2:

Sy skang dh msuk sem 5..so,SY DH JD SENIOR..sem 5 ni sgt seronok sbb ikatan antara kmi 1 class mkin kuat..sume xtvt nk join dgn geng..klau sorang x join,sume x nk join..the best thing bout our group is our team work..walau mcm mane kami x puas ati dgn cara kerja msing2,kmi ttp blh b'kerjasama utk pastikn program or xtvt tu b'jln dgn  baik..sume sgt profesional bila b'kerja & WE ALL CAN MAKE  A GRAET TEAM!!!..mungkin sbb ketua kmi Arep,yg sgt la baik & not bias..

Sem kali ni,mostly comittee MSC adlh classmate sy..presdient MSC adlh arep,so ape2 xtvt MSC akn libatkn bdk klas kmi..so,sy pun mkin active dgn xtvt MSC sbb niat sy nk sokong kwn je..klau comitte tu bkn bdk klas sy,x de mknenyer sy nk join xtvt MSC unless xtvt tu sgt seronok..

Sem kali ni penunh ngan xtvt & gelak-tawa smpaikn xm dh dkat pun x perasaan..skang ni,kmi tgh exam mid sem..perasaan sgt tertekan sbb subject utk sem ni agak tough..nasib baik la kuar past year & nasib baik sy wat past year..at least sy tau,sy x kn fail utk xm ni,tp sy pun x kn dpt A sbb study last minute..huhu...PDN MUKA DIRI SENDIRI sbb x nk berubah..setiap kali xm,setiap kali tu la insaf,tp x prnh pun nk berubah..haih!!!!


Cerita 3:

Sem ni,sy dh pndh msuk rmh bru..skang sy dh duk RUMAH,& bkn lg bilik mcm dlu..sy pndh g Brunsfield sbb dia lg dkt dgn kolej..sejak pndah rmh bru,tnggungjawab sy pun mkin besar sbb kn kemas rmh sndiri & kna lbh b'dikari..housemate sy skang ni adlh kak tika;kak timah(sem ni sy start pggl timah,kak timah),adik kak tika,asma;roomate kak tika dlu,lia & adik sedara arep yg bru je pndah msuk,lisa..setakat ni,sume psl rmh ni best & sy pun blh get along very well dgn housemate bru..

Rmh ni kosong,so kmi kna bwk brng sndiri utk pnunhkn rmh ni..skang ni kmi dh ade meja study & peti ais..stove is on the way..klau dh ade stove,blh la mks & blh la sy bljr msk..hehehe..klau kt klas,sy mmg baik ngan kak timah & kak tika;tp org yg kta baik x semestinyer org yg kta blh idup skali..harap2 la sy blh idup dgn meraka segembira mungkin,smpai bila2 (x lupa gak utk housemate yg lain)..=D


Cerita 4:

Tahun ni adlh tahun WC..kali ni kt Africa..I LOVE FOOTBALL & I LOVE WORLD CUP..WC adalah musim perempuan (including me) b'ckp psl bola...sume org t'msuk yg x suka tgk bola pun akn tgk WC..status kt fb & tweeter pun pnuh psl WC..

Kali ni,mcm biasa sy akn sokong GERMANY & England (but,i more into Germany)..sy sgt2 harap Germany mng WC kali ni sbgai tebusan utk kekalahan dieorg waktu WC 2006 dlu..tp nasib x menyebelahi dieorg & dieorg still end up at 3rd place, just like before..Spain mng 2010 WC..rmai yg x sangka Spain & Netherlands akn g final..rmai yg predict Argentina akn mng,tp dieorg kuar awal..kali ni,byk team2 gergasi blk awal including France,England & Italy..France & Italy plg malu sbb kuar kt peringkat group lg..

1 fenomena yg sume org x kn lupa utk WC kali ni adalah si sotong psycho,Paul the Octupus..prediction Paul sumenyer btul sbb tu dia jd sotong yg paling famous kt dunia skang ni..kdang2,tension gak dgn prediction sotong psycho ni bile die predict Germany kalah (& sememangnyer Germany kalah)..Paul ni mcm psycho player2 tu lak..Team Germany kali ni,pnuh ngan muka bru & dieorg sgt bgus,diaoeg adlh team yg YOUNG & FEARLESS!!!dieorg blh dipuji sbb blh dpt 3rd place,even rmai player mereka x prnh ade pengalaman main kt WC...

Sy x dpt tgk sume game world cup kali ni sbb duk kt rmh sewa ni & sibk dgn knduri kawen kepo..kt rmh sewa ni x de tv & x de geng nk tgk WC..klau kt rmh,bru best tgk WC,sbb ade tv & ade kwn utk tgk match..WC kali ni adlh WC pertama (actually,my very first tv show) sy tgk online..sgt seksa tgk on9 sbb selalu t'sekat-sekat..obviously,quality tgk live on9 x kn sama dgn tgk live kt tv..but at least, sy blh tgk game tu..klau x,i just wait in-front of my tweeter for the updates,& then bayangkn sndiri game tu mcm mane..so pathetic kn???sbb obses sgt ngan WC smpai sggup wat ape je,janji dpt updates psl WC..huhu


Cerita 5:

Skang ni,sy slalu sibuk dgn FRISBEE..sy  bru join club tu ngan elya & najwa..kmi join waktu carnival club yg lps..mula2 kmi bertiga nk join club music sbb nk bljr main instrument,tp tgk org2 kt dlm club tu yg mcm rempit,trus x jd nk join..then Najwa ajak join club frisbee sbb dia nmpk ade org main frisbee tu..Elya & sy ikut je dia join club tu..club ni better than club music sbb mostly members nyer adlh chinese..malay dia pun nmpk ok,x de la rupa cam rempit( i didn't mean to be racist here)..

Ptg yg ari kmi daftar tu,trus kmi g tgk practiced dieorg..ari 1st kmi join,kmi bljr baling disc dgn btul je..ahli2 club frisbee sgt sporting,dieorg siap ajak ktorg main match lg,even ktorg bru je bljr main..2nd times practiced,bru kmi  brani main match..games tu sgt seronok sbb lnsung x tension..u don't feel like there is competiton sbb ASYIK GELAK je sepanjang match tu (sy mmg suke gelak)..rase mcm main kejar2 pun ade gak sbb sume org b'lari utk dptkn disc tu smbil gelak2 & kacau opponent..lps abis main,mmg sume org xtra penat sbb penat main match bercampur dgn penat gelak kt atas padang tu..

The best things bout this club is it's members..mereka x prnh paksa kmi & sntiasa bg kmi peluang utk try..mereka x prnh pndang rendah kt newbies mcm kmi..THEY ARE LIKE BROTHERS!!we feel welcomed,eventhought we r new & dr faculty lain (mostly members dia bdk FISE)..ahli2 dia x prnh bosan nk ajar ktorg main..dieorg pun x prnh marah klau kmi wat mistakes..they just want us to enjoy the game..



Kmi bertiga mmg dh giler main frisbee..setiap mggu mesti nk main..x de alasan utk x g practice(kecuali ade klas or xm)..penat bkn alasan utk skip practice sbb mcm mane penat pun kmi dgn klas, asgmnt & xm,kmi ttp akn g main..personally,sy rase sgt relieved bila main frisbee,ilang sume tension sbb dpt lpskn tension dgn baling disc tu kuat2 & blh gelak2 dgn kwn2..

At first,kmi rase cm game ni x mencabar pun, mcm game biasa2 je..sbb tu kmi pelik bila tgk org2 yg main frisbee ni adlh jenis guys yg very tough & atheletic persons..bila dh mkin faham game ni,bru kmi tau,game ni agak ganas sbnrnye..it require speed & strength..bila btul2 main match,bru terasa game ni GANAS sbb kta akn t'langgar org, x pun,disc tu yg akn lnggr kta..even disc tu ringan,bila kna dia waktu dia dlm kelajuan yg tggi,mmg sakit..first few times sy main frisbee,mcm2 sakit sy dpt sbb kna disc & sbb t'langgar org or t'jatuh waktu match..ade smpai rase cm nk nangis sbb skit bila t'kena disc(tp thn je la,malu la nk nangis dpn dieorg sume)..

Wlaupun kmi xm mggu ni,kmi ttp g main frisbee & kali ni kmi main kt dataran..ni adlh 1st time kmi main kt dataran..even main baling2 kt tepi je,tp ttp best sbb kmi dpt wat balingan jauh..nanti,klau sy rajin sy akn updates lg psl games ni..setiap ari mesti sy akn ckp psl frisbee sbb sy dh memang FALLING IN LOVE WITH FRISBEE!!!


Hidup sy skang sgt seronok..IT'S MUCH,MUCH BETTER THAN BEFORE..sblm ni sy slalu stress,but skang ari2 sy rasa happy..skang, sy hidup dikelilingi dgn org2 yg sy syg & sy comfortable..mood sy sy utk bljr pun mkin b'tambah sbb lecturers kali ni sumenyer baik & best esp Dr Hameed & Dr Reza..skang pun sy mkin active & sy rasa mkin sihat & cergas..skang ni sy dh jd mkin rajin sbb sy still blh study or  kemas rmh even sy busy sepanjang ari or penat main frisbee..I BECOME A BETTER PERSON!!!


THIS IS THE TRUE HAPPINESS
I FEEL SO BLESSED

<3 I HAVE A GREAT LIFE <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: