Hati & Perasaan

Knp kta perlu bahgiakn org lain wlupun hati kta sengsara??

Klau tny soalan ni kt korunk,mesti sy dpt byk jwpan yg berbeza..
Ada org akn ckp yg dia sggup hati dia sakit asalkn org lain bahgia..
Ada org akn ckp,buat ape nak bahgiakn hati org lain klau hati sndiri skit?
Ade org akn ckp,bnda ni depends on sape dan ape sbbnyer..
Ade org akn ckp dia akn bhgiakn hati dia dlu bru dia bahgiakn hati org lain,tp bila bnda tu libatkn org yg dia sgt syg(bkn keluarga atau kwn), dia akn buat sebaliknyer,biarkn hati dia sengsara asalkn hati org yg dia syg bahgia..

Bg sy,sy akn pilih utk bahgiakn hati sy dlu,bru sy fikir hati org lain..
Tp klau ia libatkn org yg sy syg,mungkin sy akn bahgiakn hati org tu dlu wlupun sy sengsara..
Kwn2 yg rapat dgn sy mesti tau,sy x kisah ape org luar ckp psl sy aslakn dieorg & keluarga sy tau sbnrnye yg jd..
Tp kadang2,sy ckp je mcm tu,tp sy tetap buat yg  sebaliknyer,bhagiakn hati org lain dulu..


*Hati & perasaan sgt susah utk difahami & ditafsir,
  Kalau salah ditafsir,blh bwk pd slah faham,
  Bila ade slah faham,blh sebabkn bergaduh,
  Bila dh bergaduh,blh sbbkn putus hubungan,
  Jd cara yg pling sng adlh berterus-terang,
  Beritahu ape yg kta rasa & fikir,
  Klau org x blh terima kta,
  Suka hati dia,
  Yg penting kta x wat salah ngan sesapa =] *


LOVE PEACE,NO WAR!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Geng bas sekolah!!!

Ari ni sy plan nk g Shah Alam utk celebrate birthday classmates sy yg lahir bln april,but then,sume kna cancel sbb geng bas sekolah sy dtg...geng bas sekolah sy tu adlh Qibah & Huda..kak nurin yg bg nme geng bas sekolah kt dieorg sbb dieorg manje ngan sy..sbnrnye dioerg dtg dr semlm sbb pengasuh dieorg ada hal & x dpt jge..so,dieorang kna la tggl kt umah ni..dieorg mmg suke klau kna tggal lame2 kt sini,tp ktorg lak yg pening pale layan dieorg..Disebabkn dieorg ade kt umah,sy x blh g mne2..dieorg mmg x blh b'pisah ngan sy klau sy ade,geng bas sekolah katakan,dimane sje b'same-same..dieorg pun sme la,mkn,tdo ,mandi, sume nk ngan sy..sy hny tau lyn bdk je,tp x tau mandikan bdk..sbbkn dieorg,sy kna bljr sume bnda tu..nasib baik dh besar & x pakai pampers,klau still pkai pampers,mati la sy..GELI!!!!!
Pg2 td,bwk dieorg g Giant Kinrara utk main,tp ari ni kt Giant tu ade pertandingan colouring,so rmai sgt org kt tmpat main tu..so,dpt main jap je..ktorg byk g jln2 area Giant tu smtara tggu mak ngan kak sikim beli brg..sy & abah kna lyn bdk tu sbb abah pun geng bas sekolah gak..Ari ni Qibah wat perangai,suka lak merajuk sbb x dpt brg..bila dh belikn buku colouring pun,blh merajuk lg sbb nk mainan gitar lak..nasib baik sy x bwk purse b ade rm10 je kt dlm poket,blh la tipu dia ckp x de duit..
Bila dh blk Giant,sy paksa sume tdo sementara tggu ma dieorg dtg ambik..Dlm kul 3 lbh ma dieorg dtg..Itupun ade hati lg nk ajak g main kt taman..nasib baik ma dieorg nk blk awal,so x de main kt taman..dieorg blk td lps asar..nk pergi shah alam pun dh lmbt,so cancel je la plan shah alam tu..sedih btul sbb sy mmg nk g mkn2 tu..tp x pela demi my sayangness,i sggup je la cancel sume tu..& nasib baik dioerg nk blk,kla dieorg tdo kt sini lg malam ni,mati la sy sbb esk sy plan nk g Pc fair..mntk2 plan tu menjadi,Amin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Sem bru dh bermula

Ari ni dh start class utk short sem yg bru(class sebenarnyer start semlm tp i ponteng ,lgpun itu utk briefing je)..penat giler ari ni,x rehat dr pg td..ptg lak ade mentoring..sgt2 penat n skit kaki sbb dh lme x jln jauh..mlm ni lak kna bce utk discussion pg esk...bru ari pertama tp dh mcm2 kna wat!!!!!x bestnyer!!!!=[

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Weekend

For two days in a row,i kna bgn awal pg (not so early la,but earlier than usual)..weekend ni i kna bgn pg je..semlm kna kejut ngan huda..terkejut tetiba mukamata nmpk bdk comel tu kt dpn..seharian melayan huda & qibah main..I just love playing with them..There r my lil' darling..Lps rindu nk jmp dieorg especially qibah-qibah..plan nk g times pun t'paksa batal sbb dioeg dtg..tp x kisah sgt la sbb sgt seronok main ngan bdk2 tu..

Today pun kna bgn awal sbb nk g breakfast dgn su & family kt sg besi..plan asal dieorg dtg rmh breakfast tp x jd sbb nasi lemak kt kelana jaya yg dieorg nk beli tu dh abis,so plan tukar g mkn kt sg besi..pg2 mak dh bising sruh bgn sbb Su dh call and dieog dh on d way dtg..bgn & trus mandi ngan tergesa-gesa sbb tkut lmbt..nsib baik smpai on time..breakfast td mkn nasi lemak..nasi lemak kt restoran Roslan tu mmg wat org mengantuk mcm dia truk sleeping pilll kt dlm nasi lemak tu..

Skang ni ngantuk sgt2,nk g smbung tdo blk!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments