Moodswing

2 papers are done and 2 more two go!!

Perasaan exam kali ni lain..weekend sblm start exam tu,mood sy sgt x baik..tension giler duk rmh..nasib baik abah and d sista phm..mungkin sy tension sbb x dpt perhatian dr mak waktu2 nk exam ni..When its come to something hard and nerve-wrecking like this,i need my mother!!!no matter,how old i am,i still a small kids that need her mother for comfort..tp my mum kna bg perhatian pd org lain gak a.k.a 'batu'..so i didn't get her full attention..u might say i'm jelous with that person and YES,I AM JEALOUS!!I don't care if people said i being immature and unreasonable..tp 'batu' tu pun baya i,klau bdk kecik tu x pe la..

Nasib abah ade,dia yg cool kn i..he knows what i feels and he undersatnd why..sy sgt marah bila ade org yg x phm2 bhasa & blh wat pekak badak mcm dia tu statue..bila kesabaran dh ilang,plus tension dgn exam,cpt je la nk bursting..sy wat x tau  je ngan si 'batu' ni & try to avoid her la,klau x kn x psl2 dia kna maki hamun..

Tp lps tu sy rse guilty lak ngan my mum sbb termarah dia..my mum slalu sgt back up 'batu',dan membuatkn org tu naik kepala..sy jd geram ngan my mum psl ni,smpai dia pun skali kna marah..i think my mum x patut jd baik sgt smpai mcm tu..family i yg lain pun rase bnda yg same mcm i..it's just not good!!

Walau kpala otak sy tgh serabut, nasib baik blh jwb exam tu (wlaupun pun x bgs sgt,tp at least better than midsem)..Exam jauh lg pnting dr perasaan marah sy pd 'batu',jd sy tolak tepi sume tu utk xm..lps ni,blh smbung marah blk ngan 'batu'..haha..Bila tension exam dh kurang,mood sy pun ok sikit,perassan marah pd 'batu'pun dh kurang,so dh x blh nk smbung marah kt dia kecuali dia wat perangai blk, & kali ni mmg sy akn mengamuk yg amat sgt..

Bila pkir blk,bnda hnya mslh kecik je dan ade kebaikn dia..in the future,i will  meet a different types of people,a weirdo,a phscyo,an arrogant bastard,just name it(i nk jd doc,mesti la akn jmp mcm2 org)..and that people might be worsed than her..so, i take it as a lesson how to handle this kind of people who are 'kepala batu';klau hentak kpala dia kt batu,batu yg pecah,bkn kepala dia(hyperbola lak simile ni)..tp waktu marah ari tu,x de pkir bnda ni sume sbb fikiran tgh x rasional & perassan marah tgh tebal..huhu..

Dh ckup psl citer psl tu,skang sy kna btul2 focus & struggle utk Cm & biostat..sy sgt takutt ngan biostat sbb sy x suka math,math sgt memeningkn!!sy kna wat btul2 paper biostat wlaupun x suka supaya x kna repeat paper tu..Chaiyok,chaiyok!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comments: