Manusia

Kadang-kadang manusia cepat lupa,
kadang-kadang manusia suka mengambil jalan mudah,
kadang-kadang manusia suka berpikiran negatif.

mereka hanya mahu dibantu,
tanpa mahu membantu orang lain,
mereka hanya mahu disangjung,
tanpa menyanjung orang lain,
mereka hanya fikirkan tentang emosi & fikiran mereka,
tanpa memikirkan emosi & fikiran orang lain.

mereka lupa pada Pencipta mereka,
mereka lupa dari mana mereka datang,
mereka lupa Siapa diatas sana yang sentiasa memandang mereka,
mereka lupa siapa yang menyayangi mereka,
mereka lupa siapa yang sentiasa disisi mereka,
menangis bila melihat mereka menangis,
senyum bila mereka ketawa.

mereka lupa semua itu,
bukan kerana mereka mempunyai penyakit fizikal,
tetapi kerana mereka mempunyai penyakit rohani,
mereka memilih untuk melupakan kisah silam mereka,
untuk melupakan perasaan berada di bawah,
memilih untuk melupakan jasa orang di sekeliling,
& yang lebih penting,jasa Pencipta mereka.

mereka memilih untuk melupakan kisah silam mereka,
kerana kisah dahulu membuatkan mereka berasa rendah diri,
membuatkan mereka berasa kecil,
perasaan yang mereka ingin buang sejauh-jauhnya,
kerana mereka merasa bangga abila disangjung,
merasa bangga abila menjadi bahan pujian,
merasa bangga abila berada diatas.

mereka memilih jalan mudah,
kerana mereka malas berfikir,
malas berpenat-lelah,
mereka tidak mahu mencari jalan terbaik,
bagi mereka,
apa sahaja jalan yang ada di depan mereka,
itulah jalan terbaik,
walaupun hakikatnya,
jalan itu menuju sebaliknya.

mereka memilih berfikiran negatif,
dengan melihat segala perkara dari sudut tidak elok,
dari sudut keburukan melebihi kebaikan,
dari fikiran seperti itu,
lahirlah kata-kata negatif dari mulut mereka,
lahirlah prasangka buruk dari hati mereka,
& musnahlah sinar harapan mereka.

mereka memilih hanya untuk mangambil kira emosi & fikiran mereka sahaja,
tanpa memikirkan tentang emosi& fikiran org lain,
seolah-olah segalanya tentang mereka,
seolah-olah kepayahan mereka melebihi segala masalah di dunia ini,
seolah-olah kesenangan mereka melebihi segala kebaikan di dunia ini,
seolah-olah hanya mereka yang wujud.
mereka lupa tentang orang disekeling mereka,
lupa bahawa orang-orang itu juga bernama manusia,
yang mempunyai emosi & akal seperti mana mereka,
kerana bagi mereka,
orang lain tidak sebijak mereka,
tidak sepenting mereka,
tidah pernah & tidak akan faham emosi & fikiran mereka.

tapi semua itu salah,
mereka semua silap,
kerana siapa pun kita,
apapun bangsa,agama atau keturunan kita,
apapun jawatan,harta atau rupa kita,
kita datang dari tempat yang sama,
kita mempunyai pencipta yang sama,
iaitu Allah S.A.W.,Tuhan pencipta & pentadbir seluruh alam.

walau sekaya mana pun harta kekayaan yang kita meliki,
walau sekuat atau secantik mana pun rupa fizikal kita,
walau setinggi & sebesar mana pun jawatan atau pangkat kita,
semua itu milik Allah yang dipinjam kepada kita,
kerana tanpa izinNya kita tidak akan punya apa-apa,
bahkan kita langsung tidak akan wujud di dunia ini.

kenapa kita perlu memilih jalan mudah?
kenapa kita tidak mahu berfikir?
kenapa kita tidak mahu berpenat-lelah untuk mendapatkan hasil yang terbaik?
kenapa kita tidak mahu gunakan kurniaan Allah sebaik-baiknya?
beza manusia dengan ciptaan Allah yang lain adalah akal,
Allah kurniakan akal fikiran pada kita supaya kita dapat memilih perkara terbaik buat kita,
Allah kurniakan fizikal yang sihat supaya kita mampu melalukan yang terbaik buat diri kita.
kenapa kita perlu menyesal mendapat keburukan kalau kita tidak pernah memlih untuk membuat yang terbaik?

kenapa kita perlu menjadi negatif?
berfikiran,berkata-kata & berniat buruk,
melihat segala-galanya dari sudut yang tidak baik,
bila mana kita suka pada kebaikan yang terjadi pada kita,
pada kata-kata manis yang dilontar pada kita,
pada harapan yang diberi pada kita.
Allah tidak akan pernah menguji melebihi kemampuan kita,
Allah tidak akan memberi keburukan kepada mereka yang memilih kebaikan,
Allah tidak akan memberi bala pada mereka yang memilih untuk berdoa padaNya.

Allah adalah sumber kekuatan kita,
Allah adalah sumber harapan kita,
Dia menyayangi kita lebih dari ibubapa kita sendiri,
maka sayangiNya seperti mana yang kita patut lakukan,
berdoa lah setiap kali kita berputus harapan,
kerana Dia maha mendengar,
tetapi,
bersyukurlah setiap kali kita mendapat kebaikan,
kerana kebaikan yang datang hanya dariNya.

ingatlah pada pencipta kita,
ingatlah pada orang disekeliling kita,
hargai la mereka,
kerena tanpa mereka,
kita tidak akaan berada di tempat yang kita berada sekarang <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kesengalan terserlah

Sy suka giler bace blog abg ni sbb cara tulisan dia(eh,salah2..cara ayat2 dia ditaip) sgt best..

sempoi giler ayat dia..ayat2 dia dekat di hati (mcm iklan tv9 tu)..Blogdia superb...blh dpt anugerah Dean's List Award la!!!
abg ni senior sy kt BMS..dr blog dia,nmpk dia cam seorg yg bermulut longkang(ayat diambil dr cik atika)..mulut2 longkang mmg best sbb dieog jujur cuma bezanyer dia bermulut longkang yg ditutup atau tdk sy x tau..


so,dgn ini sy anugerahkn award ni kepada.....*smbil bunyi gendang org nk bg hadiah*
'
'
'
'
'

Tahniah yer En Aniron Oniron..Skang anda dipersilakn memberi ucapan...
hehehe :-))

sila2 la checked blog ni...blog ni mmg sesuai utk sume x kisah la tua,muda,adik,abg,kakak,tok ketua,datuk,datin atau sesape je..x sesuai utk baby je sbb dieorg x reti membaca..

pssssttt....
abg,jgn marah yer dgn penggunaan ayat x sesuai atau ape saje..akut nanti abg saman sy sbb sy x mampu nk naik trun makhamah dgn berspek hitam ala2 artist msuk makhamah sbb kes cerai..huhu

sekian,wassalam >.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Date:7 Disember 2010
Location: Bukit Cahaya Seri Alam


Credit to Nadia for this editing

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

I end up not going to the pick-up and I think that was the best decision I can make.
Pick-up is just leisure and I can make up to them later.
Abah need us, and I should be there for him.
How much I miss pick-up, at the end of the day, family comes first and that all really matter.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Gi ke x?

Sy nk g pickup mlm esk tp sy x nk susahkn abah g hntr g shah alam & ambik sy blk keesekonnya..abah dh la tgh depressed skang sbb pkir kakak dia kt Makkah tu mcm mana..sy x nk tmbh stress abah ngan bnda x ygsepatutnya..sy btul2 nk g pickup sbb sy rindu nk main frisbee & lgpun sy dh janji ngan elya sy nk g main waktu cuti ni..selama suti ni,sy x g lg pickup & sy x tunaikn janji sy ngan elya lg..sy x tau nk gtau abah nk g pickup ke x atau nk diam je sbb x nk bg abah risau..:(




->sedih giler tgk abah depressed sbb abah nmpk kuat kt luar tp sgt fragile kt dlm :'(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Lame giler x post blog kt sini..
blog ni dh berhabuk tebal.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431H


Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431H
Maaf Zahir & Batin :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

ASPIRE Petronas Commercial

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

juadah berbuka apa paling best????

juadah berbuka apa paling best????

Answer here

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

The Last Goodnight - Pictures of You [MUSIC VIDEO]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

mStar Online : Bayi Ditemui Dalam Beg Kertas Disangkut Pada Tiang Papan Tanda

mStar Online : Bayi Ditemui Dalam Beg Kertas Disangkut Pada Tiang Papan Tanda

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

A HEART TOUCHING LOVE STORY THAT WOULD MAKE YOUR HEART CRY

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Tan Hong Ming

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Motor ni Abah punyer!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Burung ape?Burung murai..Burung ape?Burung murai..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Iklan Raya Petronas 2003

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Cadbury Eyebrows (official version)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Beach.Sunburned.Crab.Frisbee.Childhood memories.BBQ.Non-stop-laughing.

Sunday
08.08.2010
Frisbee Beach Pick-up
Sepang Gold Cost




Beach Frisbee

The sea creatures that we found

BBQ

The Ballon

Don & Swee playing the kite

Don's kite flying high in the sky

Hanim with ballon-in-the-tube

The tai-chi session


Everyone take their place
1,2,3,JUMP!!!!!

The frisbee team

Fabulous!!!





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Frisbee Beach Pick-up

Ahad lps,sy join team SATE gi beach pick-up kt Sepang Gold Coast..Kmi tolak pg2 lg,dlm pkul 7.30...Kmi smpai beach dlm pkul 8 lbh..waktu tu x rmai org lg kt beach..yg ade hnyalah org yg camping & org cari ketam je..air laut waktu tu pun surut lg!!

Ari tu mcm2 aktiviti kmi buat (actually bdk2 frisbee msu nyer xtvt je,org2 SATE yg lain dtg utk main frisbee je)..kmi start warm-up utk main frisbee..then,kmi try cari ketam,kmi jln lbh kurang 1km utk ke air laut smbil kutip hidupan laut..mcm2 kmi jmpa..ade sesetengah hidupan tu first time sy jmp..kmi jmpa jellyfish,belangkas,ketam besar,ketam tarantula,cengkerang yg ade mcm saiz,coral yg dh mati,ikan sebelah & mcm2 la..disc yg mula2 guna utk warm-up trus jd dulang utk letak sume bnda yg kmi kutip tu (disk frisbee mmg la multi-purpose)..maaf la tuan nyer frisbee sbb kmi guna utk wat dulang yer!!! yg plg best,sy jmpa ketam yg besar & sy tngkp ketam tu sndiri, dgn bantuan Awan..Awan dh jd cm ckgu sains sbb dia yg gtau nama2 hidupan yg ktorg jmpa tu..Xtvt tu dh jd mcm science class sbb mcm2 bnda baru psl hidupan laut ktorg bljr!!

Lps science class tu,kmi smbung main match frisbee..masing2 yg asalnyer tkut kotor, dh x kisah kna kotor lg dh,janji sume havin fun..mostly bdk2 SATE blk awal,so yg tggl hnya team frisbee MSU & 4 guys yg sy x tau name dieorg..lps pnt main frisbee,kmi main lak belon sabun..niat asal nk main layang2,tp sy x pndai,so sy beli la belon sabun yg BESAR PUNYER tu..sume org teruja sbb dpt main layang2 & belon sabun..small lak kuarkn belon getah dia..lg la dieorg teruja sbb tu sume mainan waktu kecik dlu..smbil ktorg BBQ sambil main & gelak2 smpai skit perut!!mainan tu mengenang blk zaman kanak2 ktorg dlu..lps kenyang mkn,kmi smbung main frisbee blk..dieorg blh lak g main frisbee dlm laut smbil2 berendam dlm air laut tu..nasib baik la disc tu x hanyut..sy main disc kt tepi pntai je ngan elya sbb ktorg x bwk xtra bju & sy x suka air laut,fobia!!!!

It was a great day!!!!Sume org yg join beach pick-up ni sgt sporting..ktorg blh borak & gelak2 even bru knl & x tau nme sape pun..sy dh lme x rase fun mcm tu..kmi kt situ dr air surut smpai la air pasang..mcm2 xtvt kmi wat,mcm2 bnda kmi citer & msing2 havin fun..beach pick-up ni meraptkn hubungan kmi sume..I get to know the other side of them & they know the other side of me!!! It is a day full with laughter & fun >.<

IT WAS AWESOME!!!!
I MISS THE MOMENTS!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ramadhan

Selamat menyambut ramdhan & selamt berpuasa!!!!
Semoga ramdhan kali ini dipenuhi dgn berkat Allah
lots of <3<3<3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Hello world!!

Dh lame giler sy x update blog ni..lately sy sgt,sgt busy dgn mcm2 xtvt...klau ade free time pun,sy x de mood nk update blog ni..huhu..

The past few months,mcm2 dh jd dlm idup sy..my bro kawen,sy msuk sem bru & t'active ngan xtvt MSC,sy dh pndah msuk rmh bru dgn housemate2 yg sume bru,world cup,sy join main game bru yg sy btul2 suka & sy ade xm yg mmg watkn kepala otak nk pecah @_@

Cerita 1:

My only bro dh tamatkn zaman bujang dia..dia kawen pd tggal 5/6/2010..At first,it's weird for us when he now had his own family..Abah,mak,kak nurin,kak sikim & I sume sedih bila dia dh kawen..tp kmi lg gembira sbb dia dh jmpa org yg dia btul2 syg & org tu syg dia blk..

Waktu majlis akad nikah tu,abah yg plg t'effect..I know abah lg sedih drpd mak utk lpskn ank laki dia sbb abah is very,very protective dad..abah smpai titiskn air mata bila tgk satu-satunyer anak laki dh selamat nikah..mak lak blh gelak2 waktu majlis tu,dia mcm x sedih pun anak dia dh kawen..my bro & wife dia pun blh gelak2 je waktu majlis  b'langsung mungkin sbb excited dh kawen..mcm2 prnh jd antara dieorg,smpai prnh sekali  hubungan dieorg bg effect kt family masing2..tp dh mmg Allah tentukn jodoh dieorg b'dua,wlaupun ape jd,mereka ttp dh dijodoh utk 1 sama lain..both family pun redha dgn ketentuan jodoh mereka..

Sume persiapn utk majlis tu,kmi ade 1 family yg wat..itu sume sbgai tnda syg kmi kt kepo..kepo sgt beruntung sbb rmai org excited dgn majlis dia & sgt bersemngat utk bantu dia uruskn majlis kawen dia smpai dia x yah wat ape2(hnya siapkn diri utk kawen je)..pelik bila tgk mak & abah uruskn majlis ni..selalunyer dierog jd pembantu je,tp skang dieorg lak yg jd ketua..

Qibah pun sedih bila Giant dia dh kawen..dia x dpt nk gtau perasaan dia tp dia tonjolkn dgn lnsng x nk g dkt dgn Giant sbb dia tau Giant dia dh jd hak org lain skang..dlu,Giant blh lyn dia mcm princess,tp skang dh ade org lain yg akn teman Giant dia..comel lak tgk cinta x kesampaian si bdk kecik tu..

Majlis sblh pihak lelaki,kmi wat kt kg sbb sume saudara mara kt sne..waktu majlis tu,sy dpt jmpa dgn org2 kg & suadara-mara yg sy x prnh or jarang2 jmpa..majlis kenduri sgt best sbb pnuh dgn semangat gotong-royong tp penat bila kta yg jd tuan rumah(rasa cm dh x nk kenduri dh)..

Bila kepo dh kawen,setiap weekend dia akn blk Klang,so dh x de msg tny dia dh mkn or blm & x de gak msg sruh dia sggah mkn..bila kepo dh x dtg rmh waktu weekend,mak la org yg plg sedih..slalunyer ank kesanyangan dia akn dtg weekand utk mkn & lepak kt ctu,kadang2 dtg htr bju utk basuh,tp skang sume tu dh x de..nasib baik la kepo slalu blk tgh ari utk mkn & rmh kepo x jauh sgt,so x de la mak sedih giler..skang hidup kepo mkin teratur,dh ade org yg uruskn dia..kmi x yah susah2 nk kisah kt dia lg..abah & mak lak tggl la ngn ank2 perempuan mereka ni..raya nanti mesti kepo g raya sblh wife dia sbb wife dia ank tunggal,so dia kna la jga family wife dia tu (bak kta abah)..tggl la kmi beraya berlima je :-(


Cerita 2:

Sy skang dh msuk sem 5..so,SY DH JD SENIOR..sem 5 ni sgt seronok sbb ikatan antara kmi 1 class mkin kuat..sume xtvt nk join dgn geng..klau sorang x join,sume x nk join..the best thing bout our group is our team work..walau mcm mane kami x puas ati dgn cara kerja msing2,kmi ttp blh b'kerjasama utk pastikn program or xtvt tu b'jln dgn  baik..sume sgt profesional bila b'kerja & WE ALL CAN MAKE  A GRAET TEAM!!!..mungkin sbb ketua kmi Arep,yg sgt la baik & not bias..

Sem kali ni,mostly comittee MSC adlh classmate sy..presdient MSC adlh arep,so ape2 xtvt MSC akn libatkn bdk klas kmi..so,sy pun mkin active dgn xtvt MSC sbb niat sy nk sokong kwn je..klau comitte tu bkn bdk klas sy,x de mknenyer sy nk join xtvt MSC unless xtvt tu sgt seronok..

Sem kali ni penunh ngan xtvt & gelak-tawa smpaikn xm dh dkat pun x perasaan..skang ni,kmi tgh exam mid sem..perasaan sgt tertekan sbb subject utk sem ni agak tough..nasib baik la kuar past year & nasib baik sy wat past year..at least sy tau,sy x kn fail utk xm ni,tp sy pun x kn dpt A sbb study last minute..huhu...PDN MUKA DIRI SENDIRI sbb x nk berubah..setiap kali xm,setiap kali tu la insaf,tp x prnh pun nk berubah..haih!!!!


Cerita 3:

Sem ni,sy dh pndh msuk rmh bru..skang sy dh duk RUMAH,& bkn lg bilik mcm dlu..sy pndh g Brunsfield sbb dia lg dkt dgn kolej..sejak pndah rmh bru,tnggungjawab sy pun mkin besar sbb kn kemas rmh sndiri & kna lbh b'dikari..housemate sy skang ni adlh kak tika;kak timah(sem ni sy start pggl timah,kak timah),adik kak tika,asma;roomate kak tika dlu,lia & adik sedara arep yg bru je pndah msuk,lisa..setakat ni,sume psl rmh ni best & sy pun blh get along very well dgn housemate bru..

Rmh ni kosong,so kmi kna bwk brng sndiri utk pnunhkn rmh ni..skang ni kmi dh ade meja study & peti ais..stove is on the way..klau dh ade stove,blh la mks & blh la sy bljr msk..hehehe..klau kt klas,sy mmg baik ngan kak timah & kak tika;tp org yg kta baik x semestinyer org yg kta blh idup skali..harap2 la sy blh idup dgn meraka segembira mungkin,smpai bila2 (x lupa gak utk housemate yg lain)..=D


Cerita 4:

Tahun ni adlh tahun WC..kali ni kt Africa..I LOVE FOOTBALL & I LOVE WORLD CUP..WC adalah musim perempuan (including me) b'ckp psl bola...sume org t'msuk yg x suka tgk bola pun akn tgk WC..status kt fb & tweeter pun pnuh psl WC..

Kali ni,mcm biasa sy akn sokong GERMANY & England (but,i more into Germany)..sy sgt2 harap Germany mng WC kali ni sbgai tebusan utk kekalahan dieorg waktu WC 2006 dlu..tp nasib x menyebelahi dieorg & dieorg still end up at 3rd place, just like before..Spain mng 2010 WC..rmai yg x sangka Spain & Netherlands akn g final..rmai yg predict Argentina akn mng,tp dieorg kuar awal..kali ni,byk team2 gergasi blk awal including France,England & Italy..France & Italy plg malu sbb kuar kt peringkat group lg..

1 fenomena yg sume org x kn lupa utk WC kali ni adalah si sotong psycho,Paul the Octupus..prediction Paul sumenyer btul sbb tu dia jd sotong yg paling famous kt dunia skang ni..kdang2,tension gak dgn prediction sotong psycho ni bile die predict Germany kalah (& sememangnyer Germany kalah)..Paul ni mcm psycho player2 tu lak..Team Germany kali ni,pnuh ngan muka bru & dieorg sgt bgus,diaoeg adlh team yg YOUNG & FEARLESS!!!dieorg blh dipuji sbb blh dpt 3rd place,even rmai player mereka x prnh ade pengalaman main kt WC...

Sy x dpt tgk sume game world cup kali ni sbb duk kt rmh sewa ni & sibk dgn knduri kawen kepo..kt rmh sewa ni x de tv & x de geng nk tgk WC..klau kt rmh,bru best tgk WC,sbb ade tv & ade kwn utk tgk match..WC kali ni adlh WC pertama (actually,my very first tv show) sy tgk online..sgt seksa tgk on9 sbb selalu t'sekat-sekat..obviously,quality tgk live on9 x kn sama dgn tgk live kt tv..but at least, sy blh tgk game tu..klau x,i just wait in-front of my tweeter for the updates,& then bayangkn sndiri game tu mcm mane..so pathetic kn???sbb obses sgt ngan WC smpai sggup wat ape je,janji dpt updates psl WC..huhu


Cerita 5:

Skang ni,sy slalu sibuk dgn FRISBEE..sy  bru join club tu ngan elya & najwa..kmi join waktu carnival club yg lps..mula2 kmi bertiga nk join club music sbb nk bljr main instrument,tp tgk org2 kt dlm club tu yg mcm rempit,trus x jd nk join..then Najwa ajak join club frisbee sbb dia nmpk ade org main frisbee tu..Elya & sy ikut je dia join club tu..club ni better than club music sbb mostly members nyer adlh chinese..malay dia pun nmpk ok,x de la rupa cam rempit( i didn't mean to be racist here)..

Ptg yg ari kmi daftar tu,trus kmi g tgk practiced dieorg..ari 1st kmi join,kmi bljr baling disc dgn btul je..ahli2 club frisbee sgt sporting,dieorg siap ajak ktorg main match lg,even ktorg bru je bljr main..2nd times practiced,bru kmi  brani main match..games tu sgt seronok sbb lnsung x tension..u don't feel like there is competiton sbb ASYIK GELAK je sepanjang match tu (sy mmg suke gelak)..rase mcm main kejar2 pun ade gak sbb sume org b'lari utk dptkn disc tu smbil gelak2 & kacau opponent..lps abis main,mmg sume org xtra penat sbb penat main match bercampur dgn penat gelak kt atas padang tu..

The best things bout this club is it's members..mereka x prnh paksa kmi & sntiasa bg kmi peluang utk try..mereka x prnh pndang rendah kt newbies mcm kmi..THEY ARE LIKE BROTHERS!!we feel welcomed,eventhought we r new & dr faculty lain (mostly members dia bdk FISE)..ahli2 dia x prnh bosan nk ajar ktorg main..dieorg pun x prnh marah klau kmi wat mistakes..they just want us to enjoy the game..



Kmi bertiga mmg dh giler main frisbee..setiap mggu mesti nk main..x de alasan utk x g practice(kecuali ade klas or xm)..penat bkn alasan utk skip practice sbb mcm mane penat pun kmi dgn klas, asgmnt & xm,kmi ttp akn g main..personally,sy rase sgt relieved bila main frisbee,ilang sume tension sbb dpt lpskn tension dgn baling disc tu kuat2 & blh gelak2 dgn kwn2..

At first,kmi rase cm game ni x mencabar pun, mcm game biasa2 je..sbb tu kmi pelik bila tgk org2 yg main frisbee ni adlh jenis guys yg very tough & atheletic persons..bila dh mkin faham game ni,bru kmi tau,game ni agak ganas sbnrnye..it require speed & strength..bila btul2 main match,bru terasa game ni GANAS sbb kta akn t'langgar org, x pun,disc tu yg akn lnggr kta..even disc tu ringan,bila kna dia waktu dia dlm kelajuan yg tggi,mmg sakit..first few times sy main frisbee,mcm2 sakit sy dpt sbb kna disc & sbb t'langgar org or t'jatuh waktu match..ade smpai rase cm nk nangis sbb skit bila t'kena disc(tp thn je la,malu la nk nangis dpn dieorg sume)..

Wlaupun kmi xm mggu ni,kmi ttp g main frisbee & kali ni kmi main kt dataran..ni adlh 1st time kmi main kt dataran..even main baling2 kt tepi je,tp ttp best sbb kmi dpt wat balingan jauh..nanti,klau sy rajin sy akn updates lg psl games ni..setiap ari mesti sy akn ckp psl frisbee sbb sy dh memang FALLING IN LOVE WITH FRISBEE!!!


Hidup sy skang sgt seronok..IT'S MUCH,MUCH BETTER THAN BEFORE..sblm ni sy slalu stress,but skang ari2 sy rasa happy..skang, sy hidup dikelilingi dgn org2 yg sy syg & sy comfortable..mood sy sy utk bljr pun mkin b'tambah sbb lecturers kali ni sumenyer baik & best esp Dr Hameed & Dr Reza..skang pun sy mkin active & sy rasa mkin sihat & cergas..skang ni sy dh jd mkin rajin sbb sy still blh study or  kemas rmh even sy busy sepanjang ari or penat main frisbee..I BECOME A BETTER PERSON!!!


THIS IS THE TRUE HAPPINESS
I FEEL SO BLESSED

<3 I HAVE A GREAT LIFE <3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Belajar menjadi surirumah

Skang ni sy dh duduk kt rmh sewa bru..bru sebln sy duk kt sini..rmh ni best gak la wlaupun x de pape perabot..sume housemate sy baik n best,kire blh msuk kpla la..housemate bru sy adlh timah (which is also my roomate),kak tika,asma(adk kak tika) & lia..dieorg sume jenis yg sempoi & seronok..
sejak duk rmh sewa,sy kna bljr utk kemas rmh,basuh bju sndiri,cuci toilet,buang sampah & mcm2 la..kire sy ambik course bljr mnjadi surirumah la sepanjang sy duk rmh sewa ni..sy bljr utk lbh b'tanggungjawab dgn rmh ni..nanti klau dh ade stove,sy blh bljr msk lak..dh x yah mkn mamak bwh yg x sedap lnsung tu(sume mknn kedai kt cni x best)..
hidup sy skang dh x mcm duk kt hostel dulu..dulu blh tdo atas katil yg best & x yah susah2 nk kna buang sampah atau uci toilet sbb dh ade org watkn..kt sini,sume bnda tu sy kna wat sndiri..sy kna jd mkin rajin utk wat keje2 rmh sbb x kn nk harapkn housemate sy je wat sume tu..kt sini gak sy dpt semangat lame sy utk study sbb sy dh ade kwn2 yg mmg sy selasa utk idup skali..hopefully ktorg x kn ade mslh utk b'sma-sama..kwn sy tuty prnh ckp,kwn yg kta rapat x semestinya kwn yg kta blh idup skali kt dlm rmh..hopefully dieorg adlh kwn rapat yg sy blh idup skali kt dlm 1 rmh..setakat ni,ktorg x de mslh pape lg,ktorg sume blh go on with each other..harap2, sapa2 yg bakal jd housemate ktorg nanti adlh org yg best gak >.<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Charice - "Pyramid" featuring Iyaz - Studio Version

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

apa aktiviti cuti?

tdo,on9 & sibuk ngan preparation kawen abg..

Its all about me..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ade Tagged tak?

dulu ada,tp dh berthn x bukak..sy dh lupa passwrd n email tagged tu..huhu

Ask me anything

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

World cup nanti sokong negara mana?

german+england..mntk2 la german @ eng mnng!!!

Ask me anything

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Suke kaler apa?

purple..

Ask me anything

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Would you rather date a lot of different people, or be in a committed relationship?

it depends on the situation..and mood,and person etc..

Ask me anything

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

macam mana tetbe leh nk wat formspring?=D

sj je,nk try main bnda ni lak..
hehe

Ask me anything

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

McD or KFC??

McD..
i'm luvin it >.<

Ask me anything

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

best x twitter??

best gak la sbb dpt follow rmai artis holywood n news yg best2..

Ask me anything

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

eh..kenapa takde org bertanya???

ntah la..
haha

Ask me anything

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

why r u still single??

sbb x jmpa lelaki yg best..
hehe

nadia,i know u will ask me this question..=))

Ask me anything






notakaki:soalan kt formspring yg dh lama usianya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/misslodo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

SAYA ADALAH SENIOR

sy dh abis xm..
so,officially sy dh abis 2nd year sbgai student BMS..
tggl lg sethun utk abskn BMS sy..
lps ni sy dh jd bdk 3rd year..
yeah,yeah,sy dh jd senior!!!
wooooowwwwwww!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

:'-(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

This is life!!

My schedule for the next 2 weeks:

15.05.2010 => Program Mahasiswa cemerlang

16.05.2010 => Program Mahasiswa cemerlang

17.05.2010 => Submit asgnmt psycho
                   => Quiz nutrition

18.05.2010 => Quiz nutrition
                   => Dinner IMS

19.05.2010 => Submit asgnmt report writting (Asnmt Mr Bu yg dh lma t'tangguh)

20.05.2010 => Presentation report writting & islamic studies

21.05.2010 => Presentation islamic studies
                   => Quiz islamic studies
                   => Submit report islamic studies (PMC)

24.05.2010 - 29.05.2010 => Final exam


One word: AAAARRRRRRHHHHHHHH!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

EXAM

Good Luck For The Coming Mid Sem Exam..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

TOLONG JANGAN MENCARUT!!!!!

Tlg la b'henti mencarut, or at least kurangkn mencarut U..U x sedar ke,mencarut tu sgt buruk,,dh la U tu pompuan,muka cntik,body hot tp setiap ayat U mesti ade je perkataan mencarut..kadang2 dlm 1 ayat,pnh dgn mencarut je..
Klau U mencarut sbb sgt marah & jarang2,I blh tolerate lg..tp bila dh ari2,setiap masa, U buka je mulut utk b'ckp,U mesti akn mencarut..U student,ambik Dip, tp perangai mcm org yg x berpelajaran,mcm org bru kuar dr hutan,yg x bergaul ngan org..klau U blh pggl kwn yg rapat dgan u sial,x mustahil U blh pggl org lain dgn nama yg lg teruk dr tu..

Seriusly I said,I dh x thn dgr U mencarut..blk blik je,mencarut & ckp t'jerit-jerit..dh la berckp tgh2 mlm,waktu sume org dh tdo dgn suara yg sgt kuat smpai buatkn org t'jage n rasa x bersalah lnsnug..U lngsung x respect org..at least,respect ur roommate,ppl that living together with U..klau perangai mcm ni,jgn harap ppl akn respect U..

Time kasih bebanyak sbb U x prnh lg mencarut pd I...U x perlu pndang tggi pd I,I don't need that..I just need U to respect me as ur roommates...Tp tlg la pompuan,klau u rase u pomuan melayu lg,tlg kurangkn mencarut..org akn benci dgn u,klau u sntiasa mencarut!!


Mcm mane U lyn I,mcm tu I akn lyn U..
IF U RESPECT ME, I WILL RESPECT U,
IF U DON'T RESPECT ME,I WON'T RESPECT U EITHER.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Hati & Perasaan

Knp kta perlu bahgiakn org lain wlupun hati kta sengsara??

Klau tny soalan ni kt korunk,mesti sy dpt byk jwpan yg berbeza..
Ada org akn ckp yg dia sggup hati dia sakit asalkn org lain bahgia..
Ada org akn ckp,buat ape nak bahgiakn hati org lain klau hati sndiri skit?
Ade org akn ckp,bnda ni depends on sape dan ape sbbnyer..
Ade org akn ckp dia akn bhgiakn hati dia dlu bru dia bahgiakn hati org lain,tp bila bnda tu libatkn org yg dia sgt syg(bkn keluarga atau kwn), dia akn buat sebaliknyer,biarkn hati dia sengsara asalkn hati org yg dia syg bahgia..

Bg sy,sy akn pilih utk bahgiakn hati sy dlu,bru sy fikir hati org lain..
Tp klau ia libatkn org yg sy syg,mungkin sy akn bahgiakn hati org tu dlu wlupun sy sengsara..
Kwn2 yg rapat dgn sy mesti tau,sy x kisah ape org luar ckp psl sy aslakn dieorg & keluarga sy tau sbnrnye yg jd..
Tp kadang2,sy ckp je mcm tu,tp sy tetap buat yg  sebaliknyer,bhagiakn hati org lain dulu..


*Hati & perasaan sgt susah utk difahami & ditafsir,
  Kalau salah ditafsir,blh bwk pd slah faham,
  Bila ade slah faham,blh sebabkn bergaduh,
  Bila dh bergaduh,blh sbbkn putus hubungan,
  Jd cara yg pling sng adlh berterus-terang,
  Beritahu ape yg kta rasa & fikir,
  Klau org x blh terima kta,
  Suka hati dia,
  Yg penting kta x wat salah ngan sesapa =] *


LOVE PEACE,NO WAR!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Geng bas sekolah!!!

Ari ni sy plan nk g Shah Alam utk celebrate birthday classmates sy yg lahir bln april,but then,sume kna cancel sbb geng bas sekolah sy dtg...geng bas sekolah sy tu adlh Qibah & Huda..kak nurin yg bg nme geng bas sekolah kt dieorg sbb dieorg manje ngan sy..sbnrnye dioerg dtg dr semlm sbb pengasuh dieorg ada hal & x dpt jge..so,dieorang kna la tggl kt umah ni..dieorg mmg suke klau kna tggal lame2 kt sini,tp ktorg lak yg pening pale layan dieorg..Disebabkn dieorg ade kt umah,sy x blh g mne2..dieorg mmg x blh b'pisah ngan sy klau sy ade,geng bas sekolah katakan,dimane sje b'same-same..dieorg pun sme la,mkn,tdo ,mandi, sume nk ngan sy..sy hny tau lyn bdk je,tp x tau mandikan bdk..sbbkn dieorg,sy kna bljr sume bnda tu..nasib baik dh besar & x pakai pampers,klau still pkai pampers,mati la sy..GELI!!!!!
Pg2 td,bwk dieorg g Giant Kinrara utk main,tp ari ni kt Giant tu ade pertandingan colouring,so rmai sgt org kt tmpat main tu..so,dpt main jap je..ktorg byk g jln2 area Giant tu smtara tggu mak ngan kak sikim beli brg..sy & abah kna lyn bdk tu sbb abah pun geng bas sekolah gak..Ari ni Qibah wat perangai,suka lak merajuk sbb x dpt brg..bila dh belikn buku colouring pun,blh merajuk lg sbb nk mainan gitar lak..nasib baik sy x bwk purse b ade rm10 je kt dlm poket,blh la tipu dia ckp x de duit..
Bila dh blk Giant,sy paksa sume tdo sementara tggu ma dieorg dtg ambik..Dlm kul 3 lbh ma dieorg dtg..Itupun ade hati lg nk ajak g main kt taman..nasib baik ma dieorg nk blk awal,so x de main kt taman..dieorg blk td lps asar..nk pergi shah alam pun dh lmbt,so cancel je la plan shah alam tu..sedih btul sbb sy mmg nk g mkn2 tu..tp x pela demi my sayangness,i sggup je la cancel sume tu..& nasib baik dioerg nk blk,kla dieorg tdo kt sini lg malam ni,mati la sy sbb esk sy plan nk g Pc fair..mntk2 plan tu menjadi,Amin....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Sem bru dh bermula

Ari ni dh start class utk short sem yg bru(class sebenarnyer start semlm tp i ponteng ,lgpun itu utk briefing je)..penat giler ari ni,x rehat dr pg td..ptg lak ade mentoring..sgt2 penat n skit kaki sbb dh lme x jln jauh..mlm ni lak kna bce utk discussion pg esk...bru ari pertama tp dh mcm2 kna wat!!!!!x bestnyer!!!!=[

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Weekend

For two days in a row,i kna bgn awal pg (not so early la,but earlier than usual)..weekend ni i kna bgn pg je..semlm kna kejut ngan huda..terkejut tetiba mukamata nmpk bdk comel tu kt dpn..seharian melayan huda & qibah main..I just love playing with them..There r my lil' darling..Lps rindu nk jmp dieorg especially qibah-qibah..plan nk g times pun t'paksa batal sbb dioeg dtg..tp x kisah sgt la sbb sgt seronok main ngan bdk2 tu..

Today pun kna bgn awal sbb nk g breakfast dgn su & family kt sg besi..plan asal dieorg dtg rmh breakfast tp x jd sbb nasi lemak kt kelana jaya yg dieorg nk beli tu dh abis,so plan tukar g mkn kt sg besi..pg2 mak dh bising sruh bgn sbb Su dh call and dieog dh on d way dtg..bgn & trus mandi ngan tergesa-gesa sbb tkut lmbt..nsib baik smpai on time..breakfast td mkn nasi lemak..nasi lemak kt restoran Roslan tu mmg wat org mengantuk mcm dia truk sleeping pilll kt dlm nasi lemak tu..

Skang ni ngantuk sgt2,nk g smbung tdo blk!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Lil' princess

I miss Qibah2..
Really,really miss her..
Miss her adourable,gedikness attitude..
Oh my lil' bdk gedikz!!!


Lovely >.<


Qibah with her teddy.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

History of sudoku (my fav game)




Sudoku has a fascinating history. "Su" means number in Japanese, and "Doku" refers to the single place on the puzzle board that each number can fit into. It also connotes someone who is single—indeed, one way to describe the game is "Solitaire with numbers." Sometimes it is mis-spelled as "soduko" or "sudoko." Although its name is Japanese, its origins are actually European and American, and the game represents the best in cross-cultural fertilization. Unlike many games which spring from one culture and are then absorbed by others, Sudoku's development reveals it to be a true hybrid creation.

The 18th century Swiss mathematician Leonhard Euler apparently developed the concept of "Latin Squares" where numbers in a grid appear only once, across and up and down. In the late 1970's, Dell Magazines in the US began publishing what we now call Sudoku puzzles using Euler's concept with a 9 by 9 square grid. They called it Number Place, and it was developed by an independent puzzle maker, Howard Garnes.

In the mid-1980s, the president of the Japanese puzzle giant Nikoli, Inc., Mr. Maki Kaji, urged the company to publish a version of the puzzle that became a huge hit in that country. Nikoli gave the game its current name, and helped refine it by restricting the number of revealed or given numbers to 30 and having them appear symmetrically. Afterwards the game became increasingly popular in Japan and started becoming a fixture in daily newspapers and magazines. Yet almost two decades passed before the game was taken up by The Times newspaper in London as a daily puzzle. This development was due to the efforts of Wayne Gould. He first came across a Sudoku puzzle in a Japanese bookshop in 1997, and later spent many years developing a computer program to generate them. In the fall of 2004, he was able to convince The Times to start publishing daily Sudoku puzzles developed using his software. The first game was published on November 12, 2004. Within a few months, other British newspapers began publishing their own Sudoku puzzles.

Once again, Sudoku's popularity crossed the oceans. By the summer of 2005, major newspapers in the US were also offering Sudoku puzzles like they would daily crossword puzzles. It is interesting to note that while software is critical to being able to supply the growing demand for Sudoku puzzles—it can take hours of processing time to generate one unique puzzle—it was old media in the form of newspapers that have done so much to spread Sudoku around the world.

Sudoku's future development is unknown. While the 9 by 9 grid is the most common form of Sudoku, there are many variants of the game. Four by four (4 x 4) Sudoku with 2 by 2 subsections are simpler, fun for younger audiences, and easy to deliver to mobile devices like cellphones (this site offers a 4 by 4 variant). There are 5 by 5 games, 6 by 6 and 7 by 7 games. For the truly addicted, there are even 16 by 16 grids, not to mention a 25 by 25 grid apparently offered by Japanese game developer Nikoli. Sudoku puzzles using letters and symbols, some even spelling words in their final solutions are also becoming available. Other variants require computational skills.

Where this rapidly developing fad leads to, no one can tell. What is clear though is that Sudoku is a fun and challenging way for people of any age and culture to hone their logical and deductive abilities. Who knows—played often enough, Sudoku may help make the human race a tiny bit smarter.


P/s: Based of research sudoku can decreased the risk of getting Alzheimers disease (sourced from Miss Elya).



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Moodswing

2 papers are done and 2 more two go!!

Perasaan exam kali ni lain..weekend sblm start exam tu,mood sy sgt x baik..tension giler duk rmh..nasib baik abah and d sista phm..mungkin sy tension sbb x dpt perhatian dr mak waktu2 nk exam ni..When its come to something hard and nerve-wrecking like this,i need my mother!!!no matter,how old i am,i still a small kids that need her mother for comfort..tp my mum kna bg perhatian pd org lain gak a.k.a 'batu'..so i didn't get her full attention..u might say i'm jelous with that person and YES,I AM JEALOUS!!I don't care if people said i being immature and unreasonable..tp 'batu' tu pun baya i,klau bdk kecik tu x pe la..

Nasib abah ade,dia yg cool kn i..he knows what i feels and he undersatnd why..sy sgt marah bila ade org yg x phm2 bhasa & blh wat pekak badak mcm dia tu statue..bila kesabaran dh ilang,plus tension dgn exam,cpt je la nk bursting..sy wat x tau  je ngan si 'batu' ni & try to avoid her la,klau x kn x psl2 dia kna maki hamun..

Tp lps tu sy rse guilty lak ngan my mum sbb termarah dia..my mum slalu sgt back up 'batu',dan membuatkn org tu naik kepala..sy jd geram ngan my mum psl ni,smpai dia pun skali kna marah..i think my mum x patut jd baik sgt smpai mcm tu..family i yg lain pun rase bnda yg same mcm i..it's just not good!!

Walau kpala otak sy tgh serabut, nasib baik blh jwb exam tu (wlaupun pun x bgs sgt,tp at least better than midsem)..Exam jauh lg pnting dr perasaan marah sy pd 'batu',jd sy tolak tepi sume tu utk xm..lps ni,blh smbung marah blk ngan 'batu'..haha..Bila tension exam dh kurang,mood sy pun ok sikit,perassan marah pd 'batu'pun dh kurang,so dh x blh nk smbung marah kt dia kecuali dia wat perangai blk, & kali ni mmg sy akn mengamuk yg amat sgt..

Bila pkir blk,bnda hnya mslh kecik je dan ade kebaikn dia..in the future,i will  meet a different types of people,a weirdo,a phscyo,an arrogant bastard,just name it(i nk jd doc,mesti la akn jmp mcm2 org)..and that people might be worsed than her..so, i take it as a lesson how to handle this kind of people who are 'kepala batu';klau hentak kpala dia kt batu,batu yg pecah,bkn kepala dia(hyperbola lak simile ni)..tp waktu marah ari tu,x de pkir bnda ni sume sbb fikiran tgh x rasional & perassan marah tgh tebal..huhu..

Dh ckup psl citer psl tu,skang sy kna btul2 focus & struggle utk Cm & biostat..sy sgt takutt ngan biostat sbb sy x suka math,math sgt memeningkn!!sy kna wat btul2 paper biostat wlaupun x suka supaya x kna repeat paper tu..Chaiyok,chaiyok!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Exam mood

Final start next week..
Sy bru je start bce notes mlm ni..
Giler la,final dh dkt pun,blh main2 lg..
Sy nk 4.00..
Sy sgt bodoh klau x dpt 4.00..
Hnya 4 paper je,jd sy mesti blh dpt 4.00, at east 3.5 la..
Sbnrnye susah gak nk dpt 4.00,tp x mustahil utk dpt 4.00,kan??

I'll try my best!!
Gud luck for the final,guys!!!


p/s: To Dr Ammar,Dr Fatima,Dr Reza & Dr Sami,
          Please give me an A.I need an A for ur paper.Pleassseeeeeeeeeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

My dream guy


I'm fallin' in love with Lee Dewyze.
His Voice is so sexy and his look is adourble.
He's cute yet cool.
He will be the next American Idol!!


Go Lee!!!!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Damn it!!

It was so damn closed,
But I cant reach it,
I just can't,
I'm standing still,weak and useless,
Watched it gone like wind blowing at my face,
There's nothing I can do,
Except hoping for the best.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Test JPJ kedua

Ptg td g driving ngan abah..
Eventhough dh ade lesen(P je la) tp tetap kna driving ngan abah..
Klau abah x approve tahap driving,sy tetap x blh drive..
Abah dh mcm pegawai JPJ no2..
Suma sista sy kna mcm tu..
Dieog lg truk,bila dh dpt lesen pnuh,bru la drive..
Hopefully sy x kna cam dieorg la..

Driving ngan abah td sgt horrible..
Sy drive dr sri petaling ikut highway kl-putrajaya(x tau nama highway tu ape) smpai la putrajaya..
Waktu drive kt highway ok lg la,siap blh lalu tol lg..
Ye la,highway tu straight je..
Plus,sy drive auto,so tekan je la minyak..
Tp bila dh msuk Putrajaya,mcm2 bnda x kena..
Dh la Putrajaya tu byk selekoh & traffic light..
Ade je bnda yg kna bebel ngan abah..
Abah marah sbb x tgk signbord la,sbb laju waktu selekoh la,mcm2 lg..
Last skali abah sruh sy pusing je mane sy nk g,
Sbb dia dh tension sy xdgr die sruh pusing mane kowt..
Td hmpir gak lanngar keta org sbb silap msuk jln..
Tp x kisah la,sy kn P,org kna la bg laluan kt sy,hehehe...

Sy pun x puas ati ngan driving ari ni..
Teruk sgt2 sy drive..
Abah lak byk je dia bebel..
Dia expect sy kawal kereta tu mcm profesional..
Klau dia pegawai JPJ,confirm rmai x lps..
Tp sbnrnye,niat dia baik..
Dia nk kta cekap mengendali kereta utk elakkn accident..

Motto abah,
Sayangi nyawa anda dhulu sblm sayangi nyawa org lain,

Jd memandu la anda dgn cekap & berhati-hati!!

Klau blh,esk nk g drive lg..
Nk buktikn kt abah,sy blh drive dgn bagus..
Jgn pndh rendah ngan skills sy..
Klau x sia2 je pakcik Kassim n abg Azim tu ajar sy..
Watch out!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

I want to dream bout' U

Pg td kami kemas brg2 lama yg t'simpan kt dlm kotak..
kami kemas sbb nk buang brg yg x patut simpan..

biasalah,klau mengemas,mesti akn jmpa mcm2 bnda yg kta ingat ilang,tp sbnrnyer t'simpan..
kali ni pun same la..
tp yg menarik,sy jmp beg mak yg lama..
beg tu msih cntik,ye la beg kulit kn....
klau pkai mesti nmpak klasik,ala2 vintage..

sy jmpa gak cd lame,zaman sek dlu..
cd waktu sy form 5..
cd tu ade gmbr2 la sy and the girls waaktu zaman ktorg jahiliah..
sy jmpa gak cd gmbr waktu g kuala kangsar..
klau x silap time tu ktorg form 3..

Sy jmpa gak mainan pncing ikan yg zaman sek rendah nyer..
x tau la yg tu waktu sy darjah bape..
tp mainan tu cntik lg..
cuma x de bateri je..
klau ade bateri,mesti blh main pncing2 ikan..
sy simpan mainan tu sbb nk tunjuk kt qibah yg
cik ain dia ade mainan ikan lg besar dr dia(sj nk berlagak ngan bdk kecik tu)

selain tu,sy jmpa kad yg ade alamt kwn2 lame sy..
i mean KAWAN2 LAMA..
kwn2 zaman sek rendah,zaman hingusan sy agy..
kt kad tu ade no tel dieorg agy,
tp no rumah la,
time tu mane ade bdk sek pkain hp agy..

2 ari lps,sy bru transfer gmbr zaman matrik sy dr pendrive yg tlh disangka ilang..
x tau la kak nurin jmpa pendrive tu dr mane..
tp dlm tu pnuh gmbr saman matrik sy..
ade mcm2 gmbar..
ade yg sy lnsung x ingat sy prnh ambik..
sy sgt happy bila dpt gmbr tu blk..
sbb sy mati2 ingat gmbr sy sume ilang..
tp,Alhamdulillah,pendrive tu dtg blk kt sy..
x yah susah2 nk cari..
cuma seksa la kna tggu sethn lebih utk dpt gmbr tu blk..

mggu ni mcm mggu mengenang memori lak..
sbb bnyk collection gambar atau bnda yg saya jmpa yg akn mengingatkn sy kat kisah dlu..=]

skang nk citer bnda lain lak..
ptg td lak,sy n my sista g parkson OUG..
waktu naik escalator tu,sy ternampak seorg lelaki yg amat hensem..
x perasan lak,kt belakang mamt tu,ade rich estranged n velvet n together with their baby..
my sista perasan rich n velvet,
sy seorg je x perasan dieorg sbb t'lampau asyik ngan lelaki kacak tu..
He was so gorgeous!!!!
seriusly,xtipu..
walaupun dia cm kecik,tp dia ensem..
dan sy suka bila dia blh pusing blk utk pndang kami..
and at the same time,sy pun pusing utk pndang dia(kna pndang byk kali klau lelaki tu ensem,hehehe)
apakak maksudnyer,if he turned back to look at u?????
ermmmmmmmmm
Tonight I want to dream bout' that sweet,gorgoues,hensem guy *wink* >.<

*sorry guys,mlm ni mood sy gatal ckit*
*sume ini salah lelaki tu*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Akhirnye..

Sy sgt takut ngan salur darah..
sgt,sgt takut..
td g hosp angkatan tentera kt wangsa maju utk wat medical check-up..
dia ambik la darah utk blood test..
sy x sggup pndang sbb sy takut nk tgk staff nurse tu ambik darah tu..
sy x takut darah,tp saya takut sakit..
sy x suka sakit,sakit tu x best..
bila blk rmh n citer2 blk psl ambik darah td..
tetiba sy rase 'seriau' sgt smpai tegak bulu roma..
dh mcm tgk hantu dh..
bile sy pegang lengang sy,dpt rasa salur darah tu..
MY BLOOD VESSELS R PROMINENT!!!!
I CAN FEEL IT!!!!!!
sy jd sgt2 takut smpai menitis air mata..
air mata tu kuar ngan lajunyer mcm air terjun...  
air mata tu jatuh dgn sndirinya,uncontrol..
(x psl2 jatuh imej ku kt dpn dieorg,dieorg gelak giler kt sy)
sblm ni sy takut tgk salur darah tp x de la smpai nk nangis..
cuma takut biasa je..
tp ari ni,blh lak takut smpai nangis..
sy nk jd doc,tp sy takut salur darah..
mcm mana la nk overcome prob ni?????
HELP ME PLEASE!!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Being positive.

In life, we come across all kinds! As humans, we often focus on those who are negative or toxic leaving it difficult to appreciate those who are positive and healthy. Seeking out individuals with healthy, positive traits, however, may do a lot of good. The more we can surround ourselves with those who are positive and healthy, the more we may model those positive behaviors.
''
''
''
''
''
''
''
''
''
Conclusion: I HATE NEGATIVE PEOPLE!!!!!!(SORRY GUYS)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Takziah buat Sasa.

Takziah ku ucapkn buat room8 ku Sasa  & keluarga atas kehilangan ayah tercinta.
Ayah Sasa telah meinggal  dunia atas sebab komplikasi diabetes.
Kami kat cni berdoa agar roh beliau dicucuruhi rahmat Allah.

Al-Fatihah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

FOREVER

Td sy bce blog kwn sy,miss kivie..
sy suka post dia yg b'tjuk 'a picture in the future'..
cre dia mention psl kwn2 dia in the future(including me) sgt touching..
huhu..

'ain & nana ~ us together...minus hubby and children..having lunch.chitchat..forever always.'
ni psl sy & nana..
bile sy bce ni,tetiba sy rindu kt dieorg..
rindu dieorg sgt..
rindu nk hangout smbil gossip2..
Hopefully our frienship remains forever!!!

I really miss u guys =p



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

OH TIDAK!!!!!!!

Dh kena blk hostel..
bosan nyer..
x suke blk hostel..
nk duk rmh,tgk slumdog millionaire 
'
'
'
'
'
=(
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kami windu bangat sama kamu :'(

rindu giler kt Qibah..
dh lame dia x dtg rmh ni..
klau dia dtg,bising sikit rmh ni..
sume org kt umah ni dh rindu dia,
dr abah smpai la ke kepo rindu ngan telatah cik minah totet-totet tu..
td mak call kak ani,si qibah lak sbuk nk ckp ngan sy..
t'paksa la ma dia call blk..
skang ni,dia dh pndai ckp,mcm2 bnda dia citer...
phone asyik passing je sbb sume nk ckp ngan qibah..

last skali dia ckp ngan tok dik dia..
suka abah dpt lyn cucu kesayangan dia tu..
ktorg sruh dia dtg rmh sbb gergasi sakit kaki..
dia gtau esk dia dtg ngan ma dia..
mntk2 la dia dtg btul sbb rindu bangat ngan dia..
Qibah,cpt2 dtg rmh cik ain,blh g taman!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Setiap kali blk rmh,mesti mals nk wat keje..
asyik on9 je n tgk tv..
 x pun membuta..
keje lnsung x wat..
klau kt kolej tau lak nk wat keje..
keje dh la bertimbung,dh blh wat gunung kinabalu..
tp still mls nk wat..
nasib baik, x yah susah g cari ECG utk homework cm sbb kepo dh ade..
at least,dh selesai satu mslh..
homework cm,lab report patho nervous,lab report patho respy, homework biostat berderet-deret tgh tggu tuan dia wat..
alahkh best klau blh upah org wat sume keje tu..
tp org tu la yg dpt ilmu, sy x dpt lak..
esk pg bru start wat keje la..
mlm ni nk tdo awal, so esk blh bgn pg utk wat keje (mintak2 la jd)




CHAIYOK CHAIYOK AIN!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

New looks

Blog sy dh cntik..
semlm bkn main mls edit blog ni bg cntk..
tp wat gak sbb dh bosan tgk rupa blog dlu..
skang blog sy dh cntik (at least pd sy la)..
the colors,the words and everything in it, really reflect me!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ermmmmmmm

Rase cm nk reorganized blk blog ni..
wat theme bru or mebe update frenz..
tp cam mls je..
nk wat ke x nk????? ( still thinking)
AIN MMMG SEORG YG PEMALAS!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

i'm back..

rasenyer,dh lme giler i x update blog ni..
busy sgt ngan bnda lain smpai x smpat nk update blog..
huhu..

tp sbnrnye,i sgt malas nk update blog ni..
x tau asal..
mungkin dh boring blogging =[

tp bila dh lame x blogging,wndu la nk tulis sumething kt blog ni..
so, i decide nk tulis je pape kt dlm otak ni..

i'm the type of person yg cpt bosan..
sme cm blog ni, cpt sgt i bosan blogging..
bila dh bosan,rase mls nk post pape..
dulu,waktu first2 knl dunia blogging ni,bkn main asyik post sumething je..
bila dh start bosan,dh x kisah psl blogni..
nasib baik ingat lg email n password utk log in..
huhu

skang i nk citer psk mid sem ari tu..
sbnrnye,mid sem dh lama lps..
lecturer pun dh siap tnda paper n siap bg komen psl paper ktorg...
setiap kali lecturer2 tu ckp psl mid sem,i mesti rase nk muntah..
takut giler sbb i x rase i wat ok..
i need to get a good result for this sem..
i sgt bodoh klau x blh dpt 3.5 and above sbb i just take 4 subjects..
is should get 4 flat!!!

tp bnda tu mimpi je la,klau i still same je..
still jd pemalas...
assignmnent asyik tangguh je..
wat keje pun last-minute..
buku lngsung x bce..
klau x de kuiz or exam,jgn harap la nk bce..
asyik facebooking je..

i really need to change,seriously..
bkn main2 agy..
i really need to be a better person and i will..
i dh 20,mane leh jd bdk2 agy..
yeah, i will succeed!!!
pray for me =]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments