Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!


Esk sume umat islam di m'sia akn menyambut hari raya aidilfitri 1430 hijrah..sume mesti seronok smbut raye sbb blh b'kumpul ramai2 & mkn mcm2 juadah raya..lg seronok klau dpt blk kg,jmpa atuk & nenek dan sdara-mara yg lain..

Sambutan raye thn ni,simple je,tiada ape yg istimewa..hanya ade baju raya yg baru dan ketupat berserta rendang yg mak msk..selain dr tu, x de pape yg best sbb thn ni ktorg still raya kt Kl..ni thn kelima ktorg raya kt cni..raya kt Kl sgt x seronok..klau raye kt kg lg meriah sbb dpt jumpa rmai saudara-mara & dpt mkn mcm2 juadah raya..tahun ni ktorg raya ngan suha lg..hanya kami 2 keluarga je yg x blk kg,org lain sume blk..=[

Bila pkir psl final exam,rasa ok lak raya kl...final sy btul2 lps raya,so kira ok la klau x blk raya pun..masa yg spent utk beraya tu blh tukar jd waktu utk study,walaupun sy tau sy akn study last minute jugak akhirnye..tp ade niat study awal,kira ok la..hehehehe..

Baju raya thn ni ktorg tempah dgn tukang jahit baru..x pernah lg tempah dgn dia..tp ktorg x brapa puas ati dgn hasil jahitan dia..sy,mak & kak sikim x kisah sgt la,asalkn blh pkai bju tu..tp kak nurin trus nk beli bju baru..dlm ramai2 ktorg,kak nurin nyer baju yg plg truk mak cik tu jahit,baju tu jd kecik dan singkat..so,sbbkn kak nurin nk beli baju baru,ktorg g la pkns mlm jumaat lps..ramai giler org dan sgt sesak sbb sume org wat last minute shopping..kak nurin happy giler bila dh dpt baju raya baru..dia lg happy bila kepo yg blaja baju tu utk dia..ingatkn nk beli tudung gak kt pkns tu,tp x de tudung yg menarik kt situ..so,pg td ktorg g jln TAR jap..ktorg g pagi2 lg...ktorg smapi sna dlm pkul 8.45..shopping td x brapa selesa sbb ujan dan jalan tu jd kotor sbb sampah byk giler berterabur..mungkin mmg sikap rakyat m'sia suka buang sampah merata-rata sampai kotorkn jln..kesian pekerja DBKL kena bersihkn sampah tu sume..memalukan m'sia je klau tourists tgk sikap rakyat kta yg pengotor..

Dh la citer psl sikap rakyat m'sia,skang nk smbung citer psl shopping pg td..ktorg g Jln TAR sbb nk cari tudung..Ktorg 4 beradik je yg g..mak nk kena g pasar utk beli persiapan utk msk,jd dia x nak ikut..lama gak ktorg pusing,bru jumpa tudung yg berkenan..thn ni,sy beli selendang sbb nk tukar imej ckit..huhuhu..time kasih byk2 kt kepo sbb blaja ktorg tudung,kami syg kamu,muahhhh(kisses for u,kepo)..lps beli tudung,bru la ktorg g cari baju melayu utk abah..alang beli baju kt abah,kepo pun tgk bju melayu utk dia skali..puas ktorg pujuk sruh dia beli baju melayu baru,klau x dia nk pkai baju thn2 lps je...kali ni,kak nurin lak yg blanja kepo beli baju melayu..akhirnye kepo pkai baju baru utk raya thn ni...sbnrnya kepo lg cerewet dr ktorg klau psl plih baju raya sbb tu dia sggup pakai baju thn2 lps,janji dia puas ati..ktorg lak,nk baju raye baru tiap2 thn,x kisah la baju tu fesyen ape..pkl 11 ktrog dh gerak blk..sume kelengkapan utk raya sume dh ade..ari ni baru ktorg start kemas rumah dan wat ketupat dan rendang..esk nk raya,tp rumah ktorg x siap kemas lg..sume org penat & tido awal mlm ni..pg esk bru nk siapkn kemas rumah..nasib baik la x de org sgt yg akn dtg rumah..hehehehe..

Skang dh dkt pkul 2.sy nk tdo dulu sbb esk nk kena bgn awal utk g sembahyang raya..Skali lg sy ucapkn Selamat hari raya aidilfitri,maaf zahir & batin!!Sape2 yg tau rumah sy,jemput la dtg raya ni..rumah sy sntiasa open utk korang sepanjang syawal ni.!!
luv u guys >.<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments