Happy Chinese New Year!!!

Today is chinese new year n sri petaling lengang giler coz all the residents here g celebrate chinese new year..dh lama x tgk seri petaling lengang mcm ari ni,kdai pun byk tutup..ingatkn nk g elianto kt the store utk belikn lina nail colour tp elianto tutup lak..just the store n kdai mag kt situ je yg bukak,kedai lain suma tutup..kt the store td pun x ramai org sbb suma org blk kg kowt..
talking bout chinese new year make me missing all my ex-schoolmate..waktu zaman sek dulu,sy mesti akn dpt kad chinese new year dr kwn2 chinese sy tp klau raya x dpt kad raya pun dr dieorg..x phm knp dieorg bg kad chinese new year kt sy,tp kad2 tu suma sy still simpan smpai skang..bila dh dpt kad tu,sy still akn bls kad dieorg n wishing happy chinese new year to them..musim chinese new year,rmai yg akn bwk mercun utk main kt sek,kadang2 sek tu dh jd mcm medan perang bila mercun asyik meletup je,cikgu2 lak akn bengang bila dieorg bakar mercun tp bdk2 yg bakar mercun tu slalu je dpt lps dr kesalahan dieorg(hebat btul all those naughtys coz dpt lari)..my classmate lak slalu bwk limau dtg sek,so ktorg mesti melantak limau ari2..tiap2 tahun,kt dpn sek sy,mesti ada kedai yg jual limau..tp thn ni,x de 1 pun kdai jual limau bukak kt dpn sek sy..tanglung kt sri petaling pun sikit je..x tau knp chinese new year thn ni x meriah sgt..
rindu la nk smbut chinese new year mcm zaman sek dulu sbb blh cuti lama..lepas dh abis sek,chinese new year mcm biasa je,nothing special n cuti pun 2 hari je..
thn ni nyer chinese new year lak,i need to grounded myself to do all those assignment..tp sy langsung x de idea nk wat assignment tu,x tau nk tulis apa...HELP ME!!!!I'm DEAD!!!!!
sy nk g smbung wat keja la,so see yaaa!!!

P/s:to all my chinese friends,especially all myex-classmate n yen han,i wishing u all,happy chinese new year n have a great year!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments