Happy Chinese New Year!!!

Today is chinese new year n sri petaling lengang giler coz all the residents here g celebrate chinese new year..dh lama x tgk seri petaling lengang mcm ari ni,kdai pun byk tutup..ingatkn nk g elianto kt the store utk belikn lina nail colour tp elianto tutup lak..just the store n kdai mag kt situ je yg bukak,kedai lain suma tutup..kt the store td pun x ramai org sbb suma org blk kg kowt..
talking bout chinese new year make me missing all my ex-schoolmate..waktu zaman sek dulu,sy mesti akn dpt kad chinese new year dr kwn2 chinese sy tp klau raya x dpt kad raya pun dr dieorg..x phm knp dieorg bg kad chinese new year kt sy,tp kad2 tu suma sy still simpan smpai skang..bila dh dpt kad tu,sy still akn bls kad dieorg n wishing happy chinese new year to them..musim chinese new year,rmai yg akn bwk mercun utk main kt sek,kadang2 sek tu dh jd mcm medan perang bila mercun asyik meletup je,cikgu2 lak akn bengang bila dieorg bakar mercun tp bdk2 yg bakar mercun tu slalu je dpt lps dr kesalahan dieorg(hebat btul all those naughtys coz dpt lari)..my classmate lak slalu bwk limau dtg sek,so ktorg mesti melantak limau ari2..tiap2 tahun,kt dpn sek sy,mesti ada kedai yg jual limau..tp thn ni,x de 1 pun kdai jual limau bukak kt dpn sek sy..tanglung kt sri petaling pun sikit je..x tau knp chinese new year thn ni x meriah sgt..
rindu la nk smbut chinese new year mcm zaman sek dulu sbb blh cuti lama..lepas dh abis sek,chinese new year mcm biasa je,nothing special n cuti pun 2 hari je..
thn ni nyer chinese new year lak,i need to grounded myself to do all those assignment..tp sy langsung x de idea nk wat assignment tu,x tau nk tulis apa...HELP ME!!!!I'm DEAD!!!!!
sy nk g smbung wat keja la,so see yaaa!!!

P/s:to all my chinese friends,especially all myex-classmate n yen han,i wishing u all,happy chinese new year n have a great year!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

repro quiz!!!!

minggu ni sgt bosan sbb x blh blk rmh,so x blh on9..last time,sy ada citer psl keyboard player tu,sy ingatkn dia ensem,tp x sgt..dr jauh je dia ensem tp dkt x ensem pun n i as usual sy dh x suka kt keyboard player tu lg..tp x kisah la sbb dia hny utk cuci mata je..i love to be single coz x yah susah2 pkir prob org lain(u noe what i mean)..
this week agak penat coz ktorg dpt 2 assignment baru..assignment career yg dulu pun x wat lg,tp dh dpt assignment baru lak..so,sy kena siapkn 3 assignment b4 31st ni..thursday lak,ktorg ada quiz repro..as usual dr fatima g pecahkn ktorg suma n sy kena duk pling blkang n mcm biasa,sy x blh jwb quiz dia..quiz repro sgt ssh!!!!on friday,ktorg ada 1st urinary lecture with dr mohanad..suara dr tu sgt romantic,dia mcm x cukup testosterone je,so dia nyer larynx x become larger..hehehe..tp dia sbnrnya ok je n plg best dia bg group assignment,tp dia nk 2-3 pages je..so,sng la keja sy,x yah pkir sgt psl assignment tu..hehehehe..
ari ni lak ktorg ada quiz repro lg skali..ape bnd soklan tu nak pun,sy x tau..sy x baca langsung psl nutrients supply tu,so x tau la sy ngarut ape kt jawapan tu(sorry dr coz kena baca jwpan mengarut sy)..blk td kepo ambik coz abah blk kg..x syok btl sbb x dpt ikut blk..sy kena tnggal ngan k.nurin n kepo..tp ok la,blh tgk kepo ambk tanggungjawab dia jd abg..klau mak n abah ada,kepo x kisah kt ktorg sikit..tp bila mak n abah x de,dia jd abg yg sgt caring kt adik2 dia(i love u,bro!!!)ari ni dia melayan je ktorg nk g mane2 pun..i realize he really a great bro n i really respect n love him!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

i'm getting busy...

dh lama x update blog ni sbb lately sy malas sikit..td bengan btl sbb mara byk songeh..form sy kena rejact sbb bkn penghulu yg sign..lps teman elya g beli tiket bas,trus g subang ngan abah utk ambik sign penghulu,nasib baik penghulu ada..penghulu tu cop besar2 kt form 2,so org acc tu x blh reject dh form saya..huhuhu..

mlm selasa ari tu g tgk wiki,alice n connie practice utk perform esk..ktorg g dlm pkl 8.30 tp dieorg nyer turn pkl 11 lbh..lama giler ktorg duk tggu kt situ..tp,ada sorang yg main keyboard utk dieorg ni ensem giler..tp best kaco dia.sy pangdang dia lama smpai dia terdistress..padan muka dia..hehehe..ptg esk dieorg perform,so nk g tgk dieorg n pemain keyboard tu(wink*)..mlm td lak sy tgk connie pkai baju iban dia..baju tu sgt comel..tu first time sy tgk baju tradisional iban yg live,selama ni tgk kt dlm tv je..sy try pakai hiasan dieorg,bnd tu sgt berat..bgs btul org iban sbb blh thn pkai hiasan yg berat mcm tu..
esk ada klas GU sbb prof karim nk ganti klas GU ktorg..next week ktorg akn start busy blk mcm sem 1 dulu sbb ada klas utk 3 subject lg..dgr citer,klas GU yg lps2 akn kena ganti n mebe ktorg ada klas mlm..klas repro lak still ada utk minggu chinese new year ni,dr fatima lngsung x nak bg ktorg cuti..x syok btl klau ada klas mlm sbb ari sabtu ktorg dh x de life x kan dia nk ambk night life ktorg lak..i noe,we taking medic,but tlg la phm sikit..pape,lantak la..janji final nanti sy blh score..

p/s:happy belated burfdat to connie>.<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments