Trip to Melaka.


Hai guys..dh lama x update blog ni..ari ni tetiba rase nk update blog ni..skang ni sy tgh cuti sem,mggu ni dh mggu kedua sy cuti..sy xx terperuk je kt rmh utk cuti kali ni sbb sy g bljr driving..dh lama nk bljr,skang bru sempat utk bljr..hehe


Last friday,i went to melaka with my my sis..Elya jmput g open house rmh dia kt melaka & sy pun dh lama x g melaka..so,sy mntk ngan mak nk g melaka,tp kak nurin pulak yg sibuk nk ikut..klau blh,mak nk sruh sume g skali tp abah x nak g..so,only me and my sis je yg g melaka..journey kali ni mmg pelik sbb sy & kak nurin x pernah g mane berdua je(i mean,kuar dr kl)..i can say that this a new experience to both of us because this is the FIRST TIME we went to holiday without our parents..


Jumaat ( 16/10/2009)


Kami naik bas g melaka..dh lame x naik bas,terkenang lak memori waktu kt kulim dulu bila naik bas ramai2 ngan lina ,tuty & wani blk kl/g kulim..pkl 12.20,ktorg smpai kt melaka sentral & trus ambik cab g hotel..lps dh check-in n solat zuhur,kami trus kuar g bndar melaka..hotel tu ngan datarn pahlawan x jauh,blh jln kaki je..first stop utk tgh hari tu adlh McD kt dataran pahlawan utk isi perut sbb dh lapar..then,sy jmpa kak ima & others (kak fik,timah,kak ran) kat McD tu..kak nurin lak kuar ngan member dia..Lps dh kenyang mkn,kami g jln2 kt dlm mall kt datarn pahlawan tu smtara tggu yg lain g solat..Then,kami g naik menara Taming Sari..naik menara tu mmg best sbb naik ngan kwn2 & blh tgh bndr melaka tp yg x bestnyer,sekejap sgt, x puas langsung =[.. lps naik menara Taming Sari tu,ktrorg msing2 blk sbb sume dh penat..kak ima ckp dieorg k g open house sbb tu kena blk awal ckit..sy lak blk smbung tdo kt bilik la..mlm tu,sy & kak nurin kuar blk..mula2 ingat nk g cari mkn,so merayau-rayau laktorg kt bndar melaka tnpa arah tujuan..kami bantai je,ikut suka kaki nk g mane..mlm2 kami sempat g psr mlm kt datarn pahlawan tu..then trus je jln2 kt dpn tu..ntah mcm mane,tetiba ktorg tersampai kt tempat bangunan merah kt bndar melaka tu (lupa la bngunan tu nama ape)..ktorg lepak kt dpn tu sekejap ambil tgk2 bangunan kt situ..dr siang sy nk try naik beca & akhirnya mlm tu bru impian sy t'capai..pak cik beca ktorg ni peramah smpai dia ckp ape pun sy x phm.kak nurin yg byk lyn pak cik ni..pak cik ni bwk ktorg pusing2 bndar melaka utk mlm tu..dia gak yg bwk ktorg pnjat bukit A Famosa tu mlm2 buta..seram giler nk pnjat bukit tu sbb gelap & x de org,seram ngan pak cik tu & ngan bnda2 ngaib!!!tp kami beranikn diri je la sbb x tau bila lg dpt peluang mcm ni..penat naik bukit tu sbb x ckup stamina..malu ngan pak cik tu,dia relax je panjat tgga yg byk tu tp sy blh lak rasa penat..permandangan waktu mlm bndar melaka sgt cantik,pnuh dgn cahaya warna-warni..pak cik tu dh mcm tourist guide,dia yg tunjuk & cerita kt kami psl sejarah bndar melaka & tempat2 kt bndar tu..lbh kurang 10 min gak kt atas tu..kt dlm kubu tu gelap giler sbb x de lampu,x brani sy nk pandang sbb tkut terpandang bnda lain(sy dh la penakut)..ktorg pusing satu kubu tu sblm trun..waktu trun dr bukit tu,blh lak pak cik tu g bwk kami tgk kubur2 lama kt ctu...ntahh le kubur mat salh mane,mebe dutch officer yg mati zaman2 dulu kala kowt..waktu trun dr bukit tu,bru la ktorg jmpa org yg nk naik..tp ade satu pompuan tu sgt brani sbb dia blh naik bukit gelap tu ngan 6 org lelaki lain,ntah ape pom puan tu pkir smpai brani mcm tu..sy doa pompuan tu selamat je la..lps trun dr bukit A Famosa,kami g jln2 dpn Bangunan Melaka Club,tmpat pengistiharan kemerdekaan Tanah Melayu..dlm byk2 bnda kt situ,pk cik tu blh tunjukkn kt ktorg tempat isi minyak keta yg dia pamer..sy x tau knp pak cik tu mnat ngan keta putih tu,mebe sbb tmpat isi minyak dia unik & lain dr keta skang(tmpat isi minyak dia kt bhgian lampu kt blakang)..then,kami truskn journey berbeca ke tebing sungai melaka..kami jln2 kt tebing tu je smbil tgk2 org kt situ..lain kali klau dtg lg,sy nk try naik cruise kt sungai tu lak...lps pnt jln kt tebing tu,pak cik tu g htr kami kt dataran pahlawan utk ktorg cari mkn kt situ & berakhir la tour berbeca kami bersama-sama pakcik tourist gide tu..sblm tggalkn ktrog,mcm2 pak cik tu sempat pesan, sruh ktrog jg diri la,jgn lyn org kt tepi jln tu la,jln meredah arus la & mcm2 la..Pak cik beca tu mmg sgt baik & kami doa dia sntiasa dpt rezeki yg murah..time kasih pak cik sbb bwk kami pusing2!!!kami pusing2 jap kt tmpat pakcik tu drop kami utk cari mkn tp x de satu pun yg best,so kmi trus blk hotel & tdo dgn kaki yg sakit sbb seharian berjln...mlm tu sy agak x blh tdo,tp akhir skali terlelap gak...


Sabtu ( 17/10/2009)


Ari kedua kami kt sna x de sgt bnda yg terjadi..pkul 11,elya dtg ambik sy kt hotel utk g raye rmh dia..kak nurin lak x abis2 kuar ngan member dia tu..ari kedua tu mmg duk beraya kt rmh elya je..sy tetamu pertama smpai open house dia tp x tau la tetamu ke brp yg blk..kak ima n others smpai sekejap lps tu..ktorg abiskn masa ngan borak & melantak mknn kt ctu..adebyk mknn yg sedap2,yg plg sy suka adlh nasi minyak,ayam masak merah & kuah kurma daging..Thx elya jmput kami g open house!!!aril & kwn dia pun ada dtg open house tu...pkul 4 ptg,bru elya htr kami sume g melaka sentral..bayangkn bape lame sy kt rmh elya,malu lak sbb g open house rmh org lame2..nasib baik kak nurin dh smpai dulu kt sna,so dia tlg belikn tiket utk kami sume..sy,kak nurin,kak fik & timah naik bas sama utk blk kl..kami smpai kl pkl 7 ptg..kali ni,sy x beli pape souvenier pun sape2,hny beli souvenier utk mak (hadiah kt dia sbb lpskn ktorg g melaka) & utk bdk2 kecik tu je.. pengalaman kt melaka sgt best,berbeza dr pengalaman holiday ktorg sblm ni!!!!EVEN BADAN PENAT TP HATI SUKA >.<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!


Esk sume umat islam di m'sia akn menyambut hari raya aidilfitri 1430 hijrah..sume mesti seronok smbut raye sbb blh b'kumpul ramai2 & mkn mcm2 juadah raya..lg seronok klau dpt blk kg,jmpa atuk & nenek dan sdara-mara yg lain..

Sambutan raye thn ni,simple je,tiada ape yg istimewa..hanya ade baju raya yg baru dan ketupat berserta rendang yg mak msk..selain dr tu, x de pape yg best sbb thn ni ktorg still raya kt Kl..ni thn kelima ktorg raya kt cni..raya kt Kl sgt x seronok..klau raye kt kg lg meriah sbb dpt jumpa rmai saudara-mara & dpt mkn mcm2 juadah raya..tahun ni ktorg raya ngan suha lg..hanya kami 2 keluarga je yg x blk kg,org lain sume blk..=[

Bila pkir psl final exam,rasa ok lak raya kl...final sy btul2 lps raya,so kira ok la klau x blk raya pun..masa yg spent utk beraya tu blh tukar jd waktu utk study,walaupun sy tau sy akn study last minute jugak akhirnye..tp ade niat study awal,kira ok la..hehehehe..

Baju raya thn ni ktorg tempah dgn tukang jahit baru..x pernah lg tempah dgn dia..tp ktorg x brapa puas ati dgn hasil jahitan dia..sy,mak & kak sikim x kisah sgt la,asalkn blh pkai bju tu..tp kak nurin trus nk beli bju baru..dlm ramai2 ktorg,kak nurin nyer baju yg plg truk mak cik tu jahit,baju tu jd kecik dan singkat..so,sbbkn kak nurin nk beli baju baru,ktorg g la pkns mlm jumaat lps..ramai giler org dan sgt sesak sbb sume org wat last minute shopping..kak nurin happy giler bila dh dpt baju raya baru..dia lg happy bila kepo yg blaja baju tu utk dia..ingatkn nk beli tudung gak kt pkns tu,tp x de tudung yg menarik kt situ..so,pg td ktorg g jln TAR jap..ktorg g pagi2 lg...ktorg smapi sna dlm pkul 8.45..shopping td x brapa selesa sbb ujan dan jalan tu jd kotor sbb sampah byk giler berterabur..mungkin mmg sikap rakyat m'sia suka buang sampah merata-rata sampai kotorkn jln..kesian pekerja DBKL kena bersihkn sampah tu sume..memalukan m'sia je klau tourists tgk sikap rakyat kta yg pengotor..

Dh la citer psl sikap rakyat m'sia,skang nk smbung citer psl shopping pg td..ktorg g Jln TAR sbb nk cari tudung..Ktorg 4 beradik je yg g..mak nk kena g pasar utk beli persiapan utk msk,jd dia x nak ikut..lama gak ktorg pusing,bru jumpa tudung yg berkenan..thn ni,sy beli selendang sbb nk tukar imej ckit..huhuhu..time kasih byk2 kt kepo sbb blaja ktorg tudung,kami syg kamu,muahhhh(kisses for u,kepo)..lps beli tudung,bru la ktorg g cari baju melayu utk abah..alang beli baju kt abah,kepo pun tgk bju melayu utk dia skali..puas ktorg pujuk sruh dia beli baju melayu baru,klau x dia nk pkai baju thn2 lps je...kali ni,kak nurin lak yg blanja kepo beli baju melayu..akhirnye kepo pkai baju baru utk raya thn ni...sbnrnya kepo lg cerewet dr ktorg klau psl plih baju raya sbb tu dia sggup pakai baju thn2 lps,janji dia puas ati..ktorg lak,nk baju raye baru tiap2 thn,x kisah la baju tu fesyen ape..pkl 11 ktrog dh gerak blk..sume kelengkapan utk raya sume dh ade..ari ni baru ktorg start kemas rumah dan wat ketupat dan rendang..esk nk raya,tp rumah ktorg x siap kemas lg..sume org penat & tido awal mlm ni..pg esk bru nk siapkn kemas rumah..nasib baik la x de org sgt yg akn dtg rumah..hehehehe..

Skang dh dkt pkul 2.sy nk tdo dulu sbb esk nk kena bgn awal utk g sembahyang raya..Skali lg sy ucapkn Selamat hari raya aidilfitri,maaf zahir & batin!!Sape2 yg tau rumah sy,jemput la dtg raya ni..rumah sy sntiasa open utk korang sepanjang syawal ni.!!
luv u guys >.<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Let's dance..


This is my new dance mat..i sharing beli dance mat ngan my sis..disebabkn ktorg sume mls bgn pagi utk g jog,so ktorg beli dance mat ni sbgai alternative utk exercise..i x pro lg main bnda ni coz i pun x pndai dance..tp,dance mat ni sgt best & fun =]..klau qibah2 tau ade dance mat ni mesti dia suke sbb dia tu suka gedik2 menari9!!!ckp psl qibah2 ni,wat i windu kt dia lak..hopefully weekend ni dia dtg,so blh bwk dia g main kt Giant lg!!!
Mggu ni i ade byk giler keje nk wat..byk assignment yg x siap lg..byk lab report yg t'tangguh..next week,ktorg ade mid term utk patho endo tp i still x start baca lg..final pun dh dkt,study still tunggang-t'rbalik..pening!!!!!!!!!!!!!!nk tdo la,so sume mslh ni akn ilang =]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Pc fair!!!!

2 August 2009


Orang-orang di pc fair

Kak sikim keboringan sbb tggu kepo!!!



Barang2 yg dibeli.


Game yg i main sbb sign up wiggy.


Kotak Wiggy ni cantik giler..


Pizza sempena genap kepo keje 5 thn kt company dia keje skang!!

Selepas seharian b'jln,sy still x sedar diri nk xm!!!pkl 10 mlm t bru start nk study..padan muka sy sbb dpt tdo 2 jam je..nasib baik blh jwb gak la,even ade soklan yg sy langsung x tau jwpan dia ape..tp,kira ok la dr x blh jwb langsung!!esk sy ade paper lg,tp mlm nanti bru sy nk start sbb ptg ni nk tdooooooooooo duluuuuuuuuu!!!!! =]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

SHOUT AWARD - ESTRANGED

http://www.youtube.com/watch?v=PlkcTbVsGLA&feature=PlayList&p=2F6F3A820E68779C&index=17

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

penat....

mggu ni penat giler..dari ari isnin lg busy smpai la ari ni..ari isnin ktorg ade xm mid term first aid..mlm ahad stay up sbb bru nk baca note..nasib baik xm ptg,so,tgh ari tu blh tdo jap..ari selasa lak, kena stay up lg sbb kena wat asgnment..ingatkn assgnment first aid tu kena hntr ari jumaat tp sebenarnye ari rabu last day kena htr...mencanak wat assgnment tu..dah la byk giler tajuk dia..lps tu lak,x dpt on9 lg,so x blh nk cari info utk assgnment..nasib baik wiki tlg..blh la sy cari info utk assgnment tu..ingatkn ari rabu tu blh la relax n restore blk tdo,tp bru dpt tau assgnment tu salah foramt..kena la wat blk..nasib baik farah tlg bg format..sy n elya follow je format farah..mlm rabu kena stay up lg sbb nk wat asgment tu..mlm khamis bru dpt tdo lena..mlm jumaat lak stay up utk wat props utk choral speaking..nasib baik yg wat props sumernyer sekapala,so x de mslah nk gaduh2..hehehe..mggu ni busy sbb ktorg ade choral speaking lg..dlm masa 4 ari je dpt practice choral tu..giler btul..dh la ade mcm2 probs waktu practice tu,ade x puas ati la,ape la..nasib baik x gaduh je..hehehe..despite all those problems,we still did our best and performed well..ckp psl choral ni,td ktorg wat silap sikit sbb mostly lupa dialog dia..nasib baik pndai cover..hahahhaa..tp papepun,congrats n thx to all my group members bcoz giving ur full effort for this..hopefully we get a full mark =]..yeah!!!!lps abis choral,bru rasa tenang giler sbb dh blh rest..next week bru pkir lain..hopefully next week x sepenat mggu ni =]

p/s:happy belated burfday to najwa!!!!luv u so much,mmuaaahhhhh
p/s:thx farah n wiki coz tlg i wat assgnment..jasamu kukenang hgga akhir hayat..=]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

semlm sy kuar kwn2 sy..dh lame giler x jmp dieorg..sbnrnyer ktorg nk g wat tour kt rumah baru nadia kt punjak jalil..nana dtg ambik sy dlm pkl 11 n then ktorg trus g ambk odah kt serdang..lps tu,baru g rmh nadia kt punjal jalil..jauh giler nk g rmh dia..nmpk mcm dkat sbb enter dia dkt je ngan sirim..tp rupanyer kena msuk jauh ke dlm lg..rumah ru nadia sgt cantik..impian nadia nk dpt kitchen n garden yg besar dpt gak..so,lps ni dia blh msak utk ktorg..hehehehe...she's a great chef,she can cook anything from eastern cuisine to western..ktorg duk lama gak sbb nadia citer psl prob dia ngan room8 dia..waktu kt rumah nadia,ktorg tgk pics2 lama ktorg..nmpk jauh giler perubahan ktorg..dulu,zaman sek,nmpk cam ktorg bdk2 n naive je..skang ktorg nmpk mature lak(perasan lak =])...dlm pkl 1 lbh bru ktorg g ioi..ktorg g sna utk jln2 je sbb dh lama x g ioi..ioi skang ade wing baru & dia mkin besar..byk kdai baru yg best kt sna..smpai2 je trus cari tmpt mkn sbb odah lapar..ktorg g mkn kt restoran asam laksa..lps tu ktorg g jln2..lama giler pusing kt dlm tu..i just cant stop buying somethings..so,sy beli la kasut utk xm esok n baju..sblm blk ktorg sggah japkt A&W utk mkn waffer n float..lps tu bru blk..sy smpai rmah pkl 6.30..lama giler ktorg kuar n pnat giler..mlm tu tgk af n hafiz menang..so,congrats to hafiz =]

ari ni lak,pg2 lg abah dh kejutkn sbb nk wat ic kt putrajaya..ari tu dh wat ic,tp dia ckp cap jari ade prob,so t'paksala wat baru..nsib baik kt putrajaya tu x de org..kjap je wat ic tu..layanan org kt jabatan pendaftaran bhgian wat ic tu sgt bgs..pujian la utk dieorg..nanti blh dpt anugerah pekerja cemerlang..hehehehe..lps tu g alamanda..kt sna sy beli 1 lg sandal sbb viss ada wat sale..k.sikim lak beli ballerinas..syok giler..ktorg g sana jap je sbb abah nk blk g masjid..ari ni ktorg dpt kumpul rmai2 sbb kepo dtg..dh lama x kumpul mcm tu n gelak rmai2 sbb msing2 asyik duk mengusik je....wlaupun x de lunch yg proper tp best lak bila dpt kumpul ramai2..i really love that kind of moment =]

esk ktorg ade xm 1st aid,tp sy x baca pape lg..hopefully esk blk wat la...wish me luck,k???to all bms students yg ambk 1st aid esk,gud luck & all d best!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

exam fever...

Kali ni sy nk citer psl exam mid-term..skang ni sy dh lps 2 paper,tggal 1 lg utk 1st aid...paper english ari tu cam ngarut sbb ktorg kena response kt dialog..sy x tau nk tulis dialog ape...rasa mcm mengedik waktu jwb paper tu sbb dialog yg sy wat sume cam ngarut n gedikz..hehehe..nasib baik paper nervous ok ckit sbb dr mohand dh bg tips n bnd yg dia ckp sume kuar..berbaloi la sy x tdr semalaman sbb hafal nervous..thx dr mohand bg tips =]..paper 1st aid sy 18/5 ni...jauh giler gap..sume org dh abis stress exam dieorng tp ktorg still tggal 1 paper lg..bosan btul..dh la tips utk 1st aid x de lg,mati i nanti klau x de tips sbb x tau nk hafal ape =[..
hopefully sume akn ok n result sy pun ok..sy kena wat btul2 short sem ni sbb nk cover pointer sy..chaiyok2 utk diri sendiri!!!!hehehe..so,utk suma classmate sy n sume kwn2 sy yg tgh exam,sy wish korunk gud luck=]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

mid term exam

Good luck everybody..
chaiyok2!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

your pesonality..

hai guys..
wanna knoe ur personality????
try this..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

1. Adakah anda suka blogging? Kenapa?
suka la klau boring..tp kekadang pnat gak klau asyik blogging...

2. Blog siapa yg anda selalu skodeng? Nyatakan 5 (buat masa ini)
(i)of course my blog
(ii) blog kwn2 sy
(iii) blog estranged..
(iv)blog sesape je yg sy nk baca
(v)e-shop and blog yg wat review psl bags n shoes(x beli pun,usya je lebih=])

3. Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda ? Yang boleh menyayangi anda sepenuh hati ?dan Siapakah org itu ?
mestila nk..x kisah la sape org tu,janji dia syg sysbb sy akn syg dia gak..=]

4. Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
ntah la..coz sy x prnh btul2 cinta org..suma crush je,so x kisah la..hehehe

5. Ciri2 idaman bf/gf anda? Nyatakan 5
ape ek????ermmmm
(i)mestila dia baik ngan sy,family n kwn2 sy
(ii)gentleman in a right way
(iii) ada iman coz dia kena bimbing sy
(iv)phm sy dulu klau dia nk sy phm dia gak
(v)n most important is,he luv me as much as i luv him..hehehehe

6. Pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?
i dun know..mebe sblm 30 kowt..tp papepun sy kena capai cita2 sy dulu bru blh kawin..hehehehe

7. Nak berapa anak?
klau blh,sy nk 4 ank,mcm adik-beradik sy...=]

8. Lucky person yg anda ingin tag:
-ariff
-mina
-nawa
-haifa
-khai
-blanche
-n sesape je yg terasa nk wat tag ni..hehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

=[

esk dh kena daftar sem baru..esk gak result sem lps kuar..takut giler nk tau result tu..hopefully sume ok..wish me luck!!!!!!!sedih giler nk kena blk kolej dh..cutiku dh berakhir,sume nikmat yg ada waktu cuti pun dh berakhir,sedih betul coz yg pnting dh x de unlimited internet excess & mknn yg sedap2!!.ape2pun wish me luck 4 tomorrow!!!!!!luv u all=]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

tag dr mina

1. Apakah hubungan awak dan dia? (dia tu org yang tagged kite kut)
- kami teman tp mesra...(curi ayat fahrin ngan linda onn,hehehehe)

2. 5 impressions terhdp dia
- nice
- setia giler even dia byk scandal (mina,jgn marah tau,nanti cpt tua,hehehehe...)
- suke budak2 especially ank buah dia
- pandai sbb blh ckp ape je ngan dia
- aktif

3. Perkara yang paling memorable yang die lakukan kat awak..
- hmmm..ape ye???dia prnh blanja ktorg mkn kt ali

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak..
- (sdang pkir)...byk sgt la bnda yg dia prnh ckp,x tau nk pilih mane..=]

5. Kalau die kekasih awak.. awak akan..
- x kn nyer..nanti jd lesbian lak ktorg...lol

6. Kalau dia jadi musuh awak. awak akan..
- mntak2 x jd,x nk la..biarlah kami jd kwn smpai bila2...(luv u ,mina)

7. Kalau die kekasih awak.. dia perlu improve dlm..
- i told u,dia x mungkin jd kekasih sy..

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana...
- ktorg dh x sekepala kowt..hehehehe...(x nk la b'musuh ngan kwn2 sy)

9. Overall impression ttg dia..
- best kwn ngan dia sbb sy blh ckp psl sport ngan dia..hehehe..dia kwn yg baik...

10. The most desirable thing to do to her/him
- hmmmmmmmmmm...paksa dia msak utk sy kowt...hahahahahaha(gelak dgn jahatnyer)....just joking la..sy pun x t'pkir nk wat ape kt dia la..

11. Apakah awak rasa ttg pandangan org terhadap awak?
-mane sy tau,tny la org2 tu sbb tu pndangan dieorg bkn sy..

12. The character of you for yourself?
- phlegmatic(x tau la ejaan tu btul ke x)....

13. On contrary, the character you hate about you..
- suka wat keje last minute & byk main

14. The most ideal person you want to be with?
-andy estranged + kimi raikkonen + chris evans = my own MR RIGHT(the most ideal person i want to be with)..hehehehe..(dlm2 byk2 soklan.sy plg suka soklan ni *wink*)

15. For people who like you.. tell sumthing about them.
- thx a lot..luv u all so much..mmmmuuaahhhhhhhhhhh(jika anda lelaki,sila tepis kiss ni)..hehehehehe :D

16. Ten people you tag:
1- khai
2- elya
3- nawa
4- haifa
5-blanche
6- nurul
7- ariff
8- ikram
9- chaie
10- fik

17. No.2 ada hubungan dgn siapa?
- dgn dia nyer hubby la...(ku doakn kamu bahgia) =]

18. Is no. 3 female or male..
- female

19. If no.7 and 10 have a relationnship. Is it a good thing?
- ariff ngan fik?????x mungkin la..dieorg mcm kakak ngan adik je(ndai2 je ku wat perbandingan :D)

20. Mcmmane dgn no.5 dan no.8?
-blanche ngan ikram????hmmm.....mcm best je,dieorg pun dh lame knl (jgn marah ek ikram & blanche,hehehehe)

21. No.4 single kah?
- single kowt sbb dia jenis pompuan melayu t'akhir..hehehehe

22. No. 1 belajar apa?
- sama ngan gue, bachelor in medical science.

23. Say sumething about no. 6.
- dia ganaz giler tp dia baik

24. No. 9 klakar tak?
- chaie mmg klakar..dia sgt sengal

*kpd yg kena tag,sila la wat tag ni ek..sorry sgt2 klau ade yg x puas ati psl tag ni..luv u all =]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Clouds amaze me =]

Clouds amaze me
how easily they make friends
with other clouds, but
always maintain their independence, and
how they put themselves
at the mercy of the wind, that
keeps them from becoming
too set in their ways like mountains.
Clouds amaze me
how they drift in wisps and billows, and
how they dress up as scowling old men
with stately white beards, or
naughty elephants standing on hind legs, or
even battered pirate ships
on a tumultuous sea.
Clouds amaze me
how they seduce my imagination, and
how they make me want to dance, and
how they make me want to be
something other than I am,
if only long enough
to know what it’s like
to be someone or something else.
Clouds amaze me
because they can be whatever
they want to be, and
finally just like good poems, they
leave the right parts of the story untold.
Jun 17th, 2007 by by Don Iannone.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

tagged by ariff & elya

Rules:It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag as many people as you like. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real. If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : Ain

2. A four Letter Word : Able

3. A boy's Name : Aiman

4. A girl's Name : Ainur

5. An occupation : Architect

6. A color : Amethyst

7. Something you'll wear: Applemint shirt

9. A food : Apricot

10. Something found in the bathroom: Anti-dandruff shampoo

11. A place : Argentina

12. A reason for being late : An accident happen just in front of me, it was really terible, the driver was uncounsious, so i helps them.

13. Something you'd shout : AAAAAAAA!!!!!

14. A movie title : Aliens

15. Something you drink : Apple juice

16. A musical group : Avenged Sevenfold (A7X)

17. An animal : Alligator

18. A street name : Ara street (jalan Ara)

19. A type of car : Audi

20. The title of a song : A confession of the broken heart


I tagged:

-khai
-blance
-ikram
-haifa
-mina
-nawa
-najmi
-fik
-chaie

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Plan yg tak jadi!!!

ari ni sy kuar ngan siblings sy...ktorg kuar berlima,tmsuk ngan tunang kepo,kak lyn..agak best la dpt kuar ngan dieorg coz ktorg dh lama x spend masa mcm tu,means g kuar sama2 n have fun..slalunyer sume org ada hal2 msing,especially kepo...ktorg pln nk g putrajaya sbb nk tgk hot air ballon kt sana...ktorg smpai putrajaya dlm pkl 2 lebih n tmpt tu sgt panas membahang..tp show hot air ballon tu start pkl 5 ptg...so ktorg tukar plan la sbb msing2 x thn nk tggu 3 jam lg kt bwh panas just nk tgk hot ballon tu..ktorg pln nk g jusco tp x tau nk g jusco mane..lastly,ktorg g mid je...pnat giler jln2 kt dlm 2tu..org dh la rmai giler..lps pnat jln,ktorg g mkn kt food court kt gardens..sdap gak nasi ayam kt sna...lps tu smbungblk pusing2 sbb kak sikim nk cari sandal..cerewet betul cik minah tu nk pilih kasut..pnat giler ktorg sumer follow dia..even dh pusing mid tu 10 kali,still x jmp kasut dia..klau ada pun,xde saiz dia..cian giler kt dia..lastly,ktorg balik je la..lps kepo htr blk rmah,ktrorg trus kuar g parkson kt oug lak sbb nk cari cik minah tu nyer sandal la..nasib baik jmp gak,klau x, xtau ah...blk rmh,suma org sakit kaki..sy rasa mcm lari marathon je sb kaki sy sgt sakit, gara2 pkai heels..mlm lak sy ktorg g htr kak sikim blk shah alam..even sakit kaki n penat gilet,sy still x blh tdo lg sbb nk tgh tgk game liverpool...i feel really blissful coz having them as my siblings.the means a lot to me:-)

p/s:skang ni, liverpool 3-0 aston villa...hopefully livepool win this game!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Thinking of You>.<

Comparisons are easily done


Once you've had a taste of perfection


Like an apple hanging from a tree


I picked the ripest one


I still got the seed


You said move on


Where do I go?


I guess second best


Is all I will know


Cause when I'm with him I am thinking of you


Thinking of you


What you would do if


You were the one


Who was spending the night


Oh I wish that


I Was looking into your eyes


You're like an Indian summer


In the middle of winter


Like a hard candy


With a surprise center


How do I get better


Once I've had the best


You said there's


Tons of fish in the water


So the waters I will test



He kissed my lips


I taste your mouth


He pulled me in


I was disgusted with myself


Cause when I'm with him


I am thinking of you


Thinking of you


What you would do if


You were the one


Who was spending the night


Oh I wish that


I Was looking into...


You're the best


And yes I do regret


How I could let myself


Let you go


Now the lesson's learned


I touched it I was burned


Oh I think you should know


Cause when I'm with him


I am thinking of you


Thinking of you


What you would do if


You were the one


Who was spending the night


Oh I wish that I


Was looking into your eyes


Looking into your eyes


Looking into your eyes


Oh won't you walk through


And bust in the door


And take me away


Oh no more mistakes


Cause in your eyes


I'd like to stay...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

FREEDOM

yeah,paper dh abis..syok giler..sy x tau la ape yg sy jwb utk suma paper final ni..hopefully jwpan sy tu ditrima la..final ni susah gak sbb x de 1 paper pun sy blh wat btul2,mesti ada je yg x tau..i did my best n hopefully i got a good result..
tp x kisah la ngan final ni,janji sy blh holiday puas2..d best things is,my holiday start with trip to melaka..esk nk g melaka sbb abah ada kenduri kt sana..dh lama x g melaka,so excited giler utk g melaka esk..

p/s: enjoy ur holiday>.<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

F.I.N.A.L

final dh start n sy dh lps 2 paper,tggal 4 paper lg..x tau la nasib sy sem ni but hopefully everythings gonna be ok..wish me luck k?

p/s:wishing all my friends all d best for this final>.<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Four Candles


The Four Candles burned slowly.
Their Ambiance was so soft you
could hear them speak...

The first candle said, "I Am Peace, but these days, nobody
wants to keep me lit." Then Peace's flame slowly
diminishes and goes out completely.

The second candle says, "I Am Faith, but these days, I am
no longer indispensable." Then Faith's flame slowly
diminishes and goes out completely.

Sadly the third candle spoke, "I Am Love and I haven't the
strength to stay lit any longer."
"People put me aside and don't understand my
importance. They even forget to love those who are
nearest to them." And waiting no longer, Love goes out
completely.

Suddenly...A child enters the room and sees the three
candles no longer burning. The child begins to cry, "Why
are you not burning? You are supposed to stay lit until the
end."

Then the Fourth Candle spoke gently to the little boy,
"Don't be afraid, for I Am Hope, and while I still burn, we
can re-light the other candles.

"With Shining eyes the child took the Candle of Hope and
lit the other three candles.

Never let the Flame of Hope go out of your life.
With Hope, no matter how bad things look and
are...Peace, Faith and Love can Shine Brightly in our lives.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

a week from hell!!

i so tired this week n i dunno when this will over..i really need a good looonnnnnngggggg sleep and a peaceful time alone..mggu ni,setiap mlm sy tdo lmbt n sometimes kena bgn awal utk g klas..pagi td i wake up tgn mata yg sgt teruk.sy rasa mcm po,panda yg kt dlm citer kung fu panda tu sbb mata sy sgt teruk.i got dark eye circle!!!!ni suma sbb setip mlm i tdo lmbt n i didn't have a enough sleep(ye ke????)..tp padan muka kt diri sndiri coz wat assgnmnt last minute,so t'paksa la stay up mlm2..
final dh dkt tp sy still blur ngan ape yg ktorg bljr..i'm so scared to face the final bcoz i dunno anythings i dunno what to answer..oh God,please help me..i really need ur guidence ryte now..i so stress coz i got high expectation for this final..i really hope i can do well in this final..i should start studying but i always get lazy everytimes i open the book..someone help me!!!!!
esk qibah n huda akn dtg rmh..miss them so much..x sabar giler nk jmp dieorg especially qibah..rindu giler tgk gelagat dia..i really can't wait for tomorrow but ryte now,i just want a good sleep to restore back all my energy n hopefully this panda eyes will go away..to everyone who read this,i wish u, have a great weekend:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Happy Chinese New Year!!!

Today is chinese new year n sri petaling lengang giler coz all the residents here g celebrate chinese new year..dh lama x tgk seri petaling lengang mcm ari ni,kdai pun byk tutup..ingatkn nk g elianto kt the store utk belikn lina nail colour tp elianto tutup lak..just the store n kdai mag kt situ je yg bukak,kedai lain suma tutup..kt the store td pun x ramai org sbb suma org blk kg kowt..
talking bout chinese new year make me missing all my ex-schoolmate..waktu zaman sek dulu,sy mesti akn dpt kad chinese new year dr kwn2 chinese sy tp klau raya x dpt kad raya pun dr dieorg..x phm knp dieorg bg kad chinese new year kt sy,tp kad2 tu suma sy still simpan smpai skang..bila dh dpt kad tu,sy still akn bls kad dieorg n wishing happy chinese new year to them..musim chinese new year,rmai yg akn bwk mercun utk main kt sek,kadang2 sek tu dh jd mcm medan perang bila mercun asyik meletup je,cikgu2 lak akn bengang bila dieorg bakar mercun tp bdk2 yg bakar mercun tu slalu je dpt lps dr kesalahan dieorg(hebat btul all those naughtys coz dpt lari)..my classmate lak slalu bwk limau dtg sek,so ktorg mesti melantak limau ari2..tiap2 tahun,kt dpn sek sy,mesti ada kedai yg jual limau..tp thn ni,x de 1 pun kdai jual limau bukak kt dpn sek sy..tanglung kt sri petaling pun sikit je..x tau knp chinese new year thn ni x meriah sgt..
rindu la nk smbut chinese new year mcm zaman sek dulu sbb blh cuti lama..lepas dh abis sek,chinese new year mcm biasa je,nothing special n cuti pun 2 hari je..
thn ni nyer chinese new year lak,i need to grounded myself to do all those assignment..tp sy langsung x de idea nk wat assignment tu,x tau nk tulis apa...HELP ME!!!!I'm DEAD!!!!!
sy nk g smbung wat keja la,so see yaaa!!!

P/s:to all my chinese friends,especially all myex-classmate n yen han,i wishing u all,happy chinese new year n have a great year!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

repro quiz!!!!

minggu ni sgt bosan sbb x blh blk rmh,so x blh on9..last time,sy ada citer psl keyboard player tu,sy ingatkn dia ensem,tp x sgt..dr jauh je dia ensem tp dkt x ensem pun n i as usual sy dh x suka kt keyboard player tu lg..tp x kisah la sbb dia hny utk cuci mata je..i love to be single coz x yah susah2 pkir prob org lain(u noe what i mean)..
this week agak penat coz ktorg dpt 2 assignment baru..assignment career yg dulu pun x wat lg,tp dh dpt assignment baru lak..so,sy kena siapkn 3 assignment b4 31st ni..thursday lak,ktorg ada quiz repro..as usual dr fatima g pecahkn ktorg suma n sy kena duk pling blkang n mcm biasa,sy x blh jwb quiz dia..quiz repro sgt ssh!!!!on friday,ktorg ada 1st urinary lecture with dr mohanad..suara dr tu sgt romantic,dia mcm x cukup testosterone je,so dia nyer larynx x become larger..hehehe..tp dia sbnrnya ok je n plg best dia bg group assignment,tp dia nk 2-3 pages je..so,sng la keja sy,x yah pkir sgt psl assignment tu..hehehehe..
ari ni lak ktorg ada quiz repro lg skali..ape bnd soklan tu nak pun,sy x tau..sy x baca langsung psl nutrients supply tu,so x tau la sy ngarut ape kt jawapan tu(sorry dr coz kena baca jwpan mengarut sy)..blk td kepo ambik coz abah blk kg..x syok btl sbb x dpt ikut blk..sy kena tnggal ngan k.nurin n kepo..tp ok la,blh tgk kepo ambk tanggungjawab dia jd abg..klau mak n abah ada,kepo x kisah kt ktorg sikit..tp bila mak n abah x de,dia jd abg yg sgt caring kt adik2 dia(i love u,bro!!!)ari ni dia melayan je ktorg nk g mane2 pun..i realize he really a great bro n i really respect n love him!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

i'm getting busy...

dh lama x update blog ni sbb lately sy malas sikit..td bengan btl sbb mara byk songeh..form sy kena rejact sbb bkn penghulu yg sign..lps teman elya g beli tiket bas,trus g subang ngan abah utk ambik sign penghulu,nasib baik penghulu ada..penghulu tu cop besar2 kt form 2,so org acc tu x blh reject dh form saya..huhuhu..

mlm selasa ari tu g tgk wiki,alice n connie practice utk perform esk..ktorg g dlm pkl 8.30 tp dieorg nyer turn pkl 11 lbh..lama giler ktorg duk tggu kt situ..tp,ada sorang yg main keyboard utk dieorg ni ensem giler..tp best kaco dia.sy pangdang dia lama smpai dia terdistress..padan muka dia..hehehe..ptg esk dieorg perform,so nk g tgk dieorg n pemain keyboard tu(wink*)..mlm td lak sy tgk connie pkai baju iban dia..baju tu sgt comel..tu first time sy tgk baju tradisional iban yg live,selama ni tgk kt dlm tv je..sy try pakai hiasan dieorg,bnd tu sgt berat..bgs btul org iban sbb blh thn pkai hiasan yg berat mcm tu..
esk ada klas GU sbb prof karim nk ganti klas GU ktorg..next week ktorg akn start busy blk mcm sem 1 dulu sbb ada klas utk 3 subject lg..dgr citer,klas GU yg lps2 akn kena ganti n mebe ktorg ada klas mlm..klas repro lak still ada utk minggu chinese new year ni,dr fatima lngsung x nak bg ktorg cuti..x syok btl klau ada klas mlm sbb ari sabtu ktorg dh x de life x kan dia nk ambk night life ktorg lak..i noe,we taking medic,but tlg la phm sikit..pape,lantak la..janji final nanti sy blh score..

p/s:happy belated burfdat to connie>.<

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments